Kategorier

Arkiv

Mutta spricka vs feminism

Konstig rubrik?

Tycker du det? Så läs då vidare!

Men först tar vi en video med anledning av att ämnet är så hiskeligt allvarligt att jag först måste lätta upp stämningen, innan jag drar ned densamma. Den som förväntar sig att ta anstöt rekommenderas att hoppa över videon.

Ja, videon är ju onekligen både vulgär, barnslig och ytterst oseriös. Dessutom kanske rasistiskt. Och den saken tog jag ju nyss upp här.

Men jag är ju seriösare än så!

SVT har en tråkig sida. De lägger upp sina program på nätet, men bara under en begränsad tid. Alltså länkar jag inte till Uppdrag granskning, eftersom du kanske inte hittar programmet för att du hittar hit långt efter att jag har lagt upp mitt inlägg på nätet.

Vad vill jag säga nu?

Just det! Det är frågan och nu ska din nyfikenhet stillas.

OK, då kör vi!

Jag börjar med programmet ”Uppdrag granskning”. Det tar upp att kvinnor under förlossning kan spricka mer än vanligt. Det leder till stora problem för kvinnorna. I programmet framkommer att dessa skador drabbar ca 4% av alla kvinnor och likväl utförs inga underökningar kring detta, trots att det obehandlat leder till svåra problem.

Problem! Vilka?

Jo, att analsvinkten inte håller tätt, med avföringsinkontinens som följd!

Att föda barn är ju alldeles naturligt. Men det går ju inte smärtfritt. Och ibland blir det komplikationer. Såsom till exempel nyss nämnda.

I och med att vi har sjukvård borde ju dessa komplikationer i de allra flesta fall kunna åtgärdas bättre, men det kräver ju att resurserna tillsätts. Det är bara en fråga om politisk vilja.

Just när det gäller kvinnosjukvård kan jag ju tycka att det är förvånande att feministernas röst inte hörs. Nej det är andra frågor som står på deras agenda, kampen mot männen. Deras agenda har sina likheter med rasisternas politiska strävanden att förtrycka andra folkslag än det de själva tillhör. Just därför måste feminismen kritiseras och till och med bekämpas. Allt annat är politiskt inkorrekt, men det har gått så långt att att det har blivit politiskt inkorrekt att kritisera feminismen!

Feminismen och jämställdheten

Det är två saker som går stick i stäv med varandra. Förr rådde ingen jämställdhet, som bekant. Kunskapen på detta område bör väl ligga på en sådan nivå att jag inte behöver orera om det.

Kvinnorna tog kampen och i dagens Sverige finns det inga avgörande skillnader mellan män och kvinnor, även om det kan återstå något ännu att slåss för.

Men som det nu är börjar det bli omvänd könsskillnad mot förr. Det är inte heller jämställdhet. Det är som om feminister vill ta revansch på en generation män som aldrig har utövat det kvinnoförtryck som förr var legio. Det är just det som Pär Ström reagerar emot på bloggen Genusnytt och skriver om i Mansförtryck och Kvinnovälde och i Mansförbjudet. Och det får han mycket kritik för från feministiskt håll. Det är lika absurt som om antirasisterna fick kritik för att de anser att människors värde är lika oavsett ras!

Vad som såldes ska uppmärksammas är att feminister inte slåss för jämställdhet utan för att försöka uppnå målet ”all makt åt kvinnor”!

Men det finns en annan sak som bör uppmärksammas minst lika mycket. Och det är, ironiskt nog att de inte slåss för kvinnors i gemen rättigheter. Då hade till exempel deras röst hörts om bristerna i förlossningsvården, vilket väl får ses som en genuint kvinnlig intressefråga.

Nej deras fokus ligger på kvinnorna i de sociala topp- och medelskikten, alltså vad man bruka kalla överklass och medelklass, eller socialgrupp I och II. Och det är där som feministernas ledarskap hör hemma. De slåss alltså bara för sina egna intressen, inte för kvinnors intressen i gemen!

Mutta spricka vs feminism

Nu till saken. Om feministerna verkligen ville ta jämställdheten på allvar skulle de slåss för alla förtryckta kvinnor. Inga av dessa hör hemma i de övre socialgrupperna. De finns bland arbetarklassen, som oavsett kön är förtryckta och utsugna. Här finns de ensamma mammorna som lever på socialbidrag för att de inte kan kombinera barn och arbete. Här finns kvinnorna med lågavlönade jobb och tunga lyft. Här finns de utslitna kvinnorna och här finns de utslagna kvinnorna. Här finns alla de kvinnor som feministerna aldrig talar om!

Och här är några av de kvinnor som feministerna tycker det är värt att slåss för:

Och lyfter feministerna blicken lite mera ser de andra och större kvinnoproblem än att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser. Då ser de kanske kvinnorna som lever i hederskulturer, kvinnor som utsätts för tvångsäktenskap och kvinnor som omskärs. Ja, de kanske rent av ser de burmesiska kvinnorna bland det så kallade giraff-folket!

Jämställdhet är angeläget att slåss för, både nationellt och internationellt, men feministerna ser endast till makt för kvinnor i de övre samhällsskikten och på bekostnad av allt vad verklig jämställdhet står för.

Inlägget fortsätter efter länkarna nedan. Det är efter dem som mitt allra viktigaste budskap kommer. Det går alldeles utmärk att hoppa över länkarna för den som vill eller inte har tid att följa upp dem.

Länkar

Från Genusnytts inlägg framgår ganska glasklart vad feministkampen går ut på.

Genusforskare tycker mäns problem är väl utredda

Nu drar kvinnocurlingen i Halmstad igång

Allmänna Arvsfonden finansierar könsdiskriminerande projekt

Kvinnliga gymnasister erbjuds chefsträning

(v) manar till “vaksamhet” mot män

EU hjälper kvinnor

Kvinnor shoppar karlar utställda i glasburar

Så arbetar en tidnings genusgrupp

“Tänk bortom kuken” skriver Skövde kulturhus

Upprörd gymnasist tipsar om pojkdiskriminering

Fortsättning

Det var bara ett litet axplock. Det är detta som feministerna intresserar sig för att driva och genomföra, samt har legat bakom att skapa. Och söker man på feministiska sidor så är det sådana här frågor som kommer upp hela tiden, men givetvis presenterade på feministiskt sätt. Var är intresset för de stora kvinnofrågorna om det reella kvinnoförtryckandet, som främst finns utanför svensk kultur? Det är alltså vad jag undrar över.

Feminismen blundar för att vi har ett klassamhälle.

Stopp-mao.jpg

Partipolitiskt står de obundna, bortsett från det nästan obefintliga partiet Feministiskt Initiativ (Feministiskt Initiativ sätter de feministiska frågorna högst upp på den politiska dagordningen.). Därmed spelar till exempel sådana så kallade ”vänsterprofiler” som Gudrun Schyman och  Jonas Sjöstedt (V) högerkrafterna i händerna. Feminismen trivs i alla politiska partier och sammanhang och att ställa sig kritisk till feminismen är att vara politiskt inkorrekt, trots att jämställdhet borde vara det politiskt korrekta för i vart fall vänstern och vänsterpartiet. Jag ska därför ägna några ord åt just Vänsterpartiet.

Först och främst är det ju anmärkningsvärt att Vänsterpartiet inte lägger ut sitt partiprogram på nätet. På deras hemsida kan man bli medlem, men utan en chans – vad jag kan se – att först kunna läsa vad de säger i sin programförklaring. Det hade ju inte varit fel om jag hade kunnat bjuda mina läsare på vad Vänsterpartiet säger sig vilja.

Klickar man sig vidare bland deras nyheter, kommer man till ”Vänsterpartiet på Feministiskt forum”. Där kan man ladda hem programmet för Feministiskt forum i sin helhet. Men som sagt, Vänsterpartiets program kan man inte ladda hem, så vitt jag har erfarit.

En titt på de stora frågorna på Feministiskt Forum 2012, se bilden!

Som synes krävs kloning för den som vill gå på fler än två möten om internationella kvinnofrågor.

Och en titt på några av de allra mest angelägna frågorna, ur feministernas perspektiv, se bilden!

Fokus på fittan”

Hade det inte då varit på sin plats att fundera på vad man bör göra för att bekämpa könsstympningen på unga flickor, där i världen den förekommer, alltså även bland vissa invandrade flickor i Sverige. I det sistnämnda fallet finns två fällande domar hittills i Sverige. Är det samtliga fall som har skett på barn som har kommit hit och efter det att de har kommit till vårt land? Sannolikt inte! Högst sannolikt inte, men ingen vet ju omfattningen!

Borde inte detta vara en i högsta grad prioriterad fråga för just feminister. Det är ju den värsta formen av kvinnoförtryck som förekommer och det förekommer även inom vårt land!

Hos Cattas bubbla lyckas jag hitta något om könsstympning, relaterat till feminister. Hur representativ inställningen är för feminister vill jag inte uttala mig om. Men jag är glad åt att över huvud taget ha hittat något där en feminist uttalar sig i frågan. Cattas bubbla skriver bland annat:

”Annelie Babitz frilansjournalist och blodrytande ultra ninja-feminist (ja hon kallar sig så), har skrivit en debattartikel på Aftonbladet. Hon menar att det finns många likheter mellan den könsstympning som pågår i tex Afrika och den som pågår här. Med könsstympning som pågår här menar hon då de kvinnor som väljer intimkirurgi som tex kan handla om att operera sina blygdläppar om man är missnöjd eller har problem.”

Har fenomenet diskuterats så lite inom feministrörelsen att de inte har ett uns vetskap om problematiken?

(Bild och varning, inget för känsliga individer!)

Mutta spricka!

Just det! På vanliga svenska kvinnor under förlossningen. Ofta går det inte att undvika.

Men hur går det för de omskurna kvinnorna? Där är det värre, mycket värre. Först och främst berövas de sin sexualitet. Men de måste också skäras upp inför bröllopsnatten. Jag läste någonstans ett reportage från Somalia. Reporten såg en flicka som skulle gifta sig. Tårar rann nedför hennes kinder. I ögonen lyste skräcken. Reporten frågade varför hon grät och såg rädd ut, hon skulle ju gifta sig och borde vara glad. Men hon svarade att hon var rädd, rädd för kniven som skulle sprätta upp hennes underliv. Hon var rädd för akten som hon inte kunde komma undan. Akten när han penetrerar hennes uppskurna, blodiga och söndertrasade underliv. Hon var rädd för smärtan.

Och smärta är allt som dessa kvinnor får ut av ett samlag.

Sen kommer förlossningen! Behöver den beskrivas närmare efter denna genomgång? Kniven som öppnar henne så att barnet kommer ut, ska jag behöva bli tydligare?

Och det är ändå inte allt. För många av dessa kvinnor spricker till den milda grad att anus och vagina förenas till en enda öppning och många av dem blir dubbelinkontinenta. Det vill säga, de kan varken kontrollera urin eller avföring. De luktar ständigt illa. Och det är ett skäl till skilsmässa!

Mutta spricka vs feminism

Men feministerna frågar sig heller om skrevande män är maktutövande!

Skrivet av Skvitt

Skvitt agerar domare

Att sjunka genom botten

Tack alla kvinnor för ni kommer hit!

Kvinnoförnedring

Artiklar

Kvinnlig könsstympning är tortyr

Bild

Giraffolket


10 kommentarer on “Mutta spricka vs feminism”

 1. Ninni skriver:

  Jag har inte läst hela inlägget, men jag måste kommentera genast ändå(ska fortsätta läsa senare)

  Här finns alla de kvinnor som feministerna aldrig talar om!

  Joho! De talar visst om dessa kvinnor. Dom utnyttjar dessa kvinnor som trampolin för att gynna sitt eget glassiga liv på samhällstoppen. Jag fattar inte att kvinnorna själv inte ser detta. Jag har debatterat mot feminister som tillhör låglönesektorn som verkligen skallar högt för feminismens arbete för kvinnor…..

  Vad har maktelitens feminister gjort för handling som förändrar låglönekvinnornas vardag?!

  Nada! Absolut nada!
  Nu har dessa kvinnor inte bara låglöneyrke, nu har de också studieskulder att betala på för att få utöva detta yrke. Imponerande!

  Så här tycker jag man borde lösa detta. Men så ligger ju mitt hjärta hos samhällets svaga, inte samhällseliten.

  • skvitt skriver:

   Välkommen tillbaka och kommentera ytterligare när du har läst vidare. Jag tror vi är mera överens än du anat så här långt. Därför har jag lagt till din blogg i min marginal under bloggroll, eftersom jag tyckte om inlägget som du länkade till ovan i din kommentar.

   /Skvitt

 2. Nettan Tjernkvist skriver:

  Skvitts!
  (OBS, ej kollat stavfel)
  Du skriver att Du bara fått en kommentar men såg precis att det var två och just därför ska jag ta mig tid att kommentera inlägget. Kanske är jag för vulgär men det är mina ord JUST NU.

  Saknar jämställdhetens män verkligen stake att säga ifrån… Det är i alla fall min spontana kommentar.
  Jag verkligen avskyr ordet jämställdhet av den enkla anledningen att vi uppfostrar dagens generation och generationen innan denna att se ordet jämställdhet som ett ord och inte innebörden av vad jämställdhet innebär (min egen uppfattning). Undantag finns naturligtvis.
  För ett par generationer tillbaka så diskuterade man inte ordet jämställdhet och talade om för maken att man behövde hjälp med t.ex. helgstädningen. Det var, vad jag vet, ytterst få män som vägrade av den enkla anledningen att det oftast inte blev något sex. Så var det problemet löst.
  Idag pratar man om jämställdhet men det är inte vad jag kallar jämställdhet utan något helt annat som jag inte orkar gå in på just nu.
  Om de jämställda männen nu var så jämställda som de vill låta påskina så borde de gå i samlad trupp och, alla de som fått sina livspartners förstörda!
  Vad hade hänt om det var det ombytta att männen blivit stympade under sjukhusvistelse…. Jag har svårt att tänka mig att inte vi kvinnor, i alla fall i min generation, gått ut och försökt göra något åt saken när det är det antalet personer som blivit skadade.
  Jag tycker det är så dålig stil av männen att inte ta strid för sin kvinna för det är ju faktiskt inte bara kvinnan som blir lidande utan även mannen och/eller så ännu ett havererat äktenskap i det som sägs vara ett av det heligaste och finaste för oss människor.
  Jag undrar (OBS mina alldeles egna funderingar) Är detta priset av vår jämställdhet att männen helt saknar stake att säga ifrån eller är det vi Svenskar som blivit så passiviserade och hjärntvättade att vi inte kommer oss för att säga ifrån????? Det är rent åt helvete…. Men istället för att ta tag i det verkliga problemet så sitter vi och tittar på såpor och andra serier eller ojar oss över någon förhärdad brottsling som media vill att vi hellre ska lägga vår energi på och tror att problemen löser sig av sig självt. Vill bara påminna alla som glömt hur vi engagerade oss i Quicks alla så kallade mord som media försåg oss med. Jag ber Er att tänka efter… Vad hände EGENTLIGEN medan vi följde medias bevakning av en person som utpekades oskyldigt….. VAAAAKNA FÖRHELVETE, VAKNA INNAN DET ÄR FÖR SENT. Nästa gång kan det vara Din tur att råka ut för något…… Media manipulerar oss och även detta är min absolut personliga åsiskt.
  Varför ställer de inte de skyldiga till svars??? Personligen vill jag återinföra personligt myndighetsansvar och gärna en hel årslön i böter av egna pengar för den som vållat någon detta vidriga.

  • skvitt skriver:

   Den ena kommentaren var mitt svar! 🙂

   Jämställdhet är värt att kämpa för, men feministerna hackar på vår främste jämställdist, Pär Ström på Genusnytt.

   Feministerna skiter i de stora frågorna och deras frontfigurer använder rörelsen som språngbräda för den egna karriären!

   ”Personligen vill jag återinföra personligt myndighetsansvar”. Det håller jag helt med om.

   Kram!
   /Skvitt

 3. Ninni!

  Instämmer med det Du skrivit. Bra skrivet tycker jag. /Nettan Tjernkvist

 4. fgggmf skriver:

  Jag har sagt det förut.
  Alla är egoister, även kommunister 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s