Kategorier

Arkiv

Kvinnoförnedring

Om någon tror att Skvitt är emot kvinnors rättigheter och lika värde så är jag missförstådd. Skvitt är emot den extrema feminismen, liksom att Skvitt är emot all form av extremism. 

Synar man den extrema feminismen i sömmarna finner man att den inte alls handlar om att värna kvinnors lika rätt. Men Skvitt värnar om denna rätt, däremot. Vad extremfeminismen faktiskt handlar om är att utgöra en plattform för vissa kvinnors maktambitioner och dessa kvinnor drar med sig den nödvändiga svans som garanterar de ledande debattörerna framgångsrika och inkomstbringande positioner i samhället, vilket i och för sig Skvitt inte missunnar dem, men reagerar på deras metoder.

Skvitt har tidigare lyft fram synnerligen angelägna kvinnokampsfrågor, som till exempel kvinnors utsatthet i andra delar av världen och i andra kulturer. Såvitt Skvitt vet lämnas dock den typen av frågor helt därhän av de extremististiska feministerna. Varför, kan man ju undra. Är det för att de frågorna inte ger de drivande extremfeministerna vad de i sin själviska upptagenhet eftersträvar? Ja, säger Skvitt och tillägger: rätta mig om jag har fel. Har jag fel, då vill jag verkligen bli tillrättavisad!

 

Kvinnor är alldeles självklart mäns sexobjekt, om vi ser till de hetrosexuella männen. Och det är ju alldeles naturligt, på samma sätt som att män är kvinnors sexobjekt. Det kan vi inte göra det minsta åt. Sådan är naturen.

Att exploatera kvinnor som sexobjekt är en helt annan sak. Då handlar det om att sko sig på och utnyttja mäns sunda drift. Och det görs i profitens namn. Det ska självklart kritiseras och bekämpas, liksom all form av exploatering för fåtalets vinnings skull.

 

Skvitt undrar nu hur de extrema feministerna ser på att en kvinna använder sin kropps sexuella signaler för att föra fram en fråga som ligger henne varmt om hjärtat. Kvinnan själv tycks tycka att det är helt i sin ordning. Så vad säger då extremfeministerna?

Köttmarknad.jpg

Om det här hade varit reklam för ett bilmärke, då menar Skvitt att det är kvinnoexploatering. Den formen av bilannonser var ju vanlig på 50- och 60-talen och började kritiseras på 70-talet, med all rätt. 

 

Om feministerna verkligen ville befria kvinnor från förtryck borde de ägna sig åt att bekämpa förtrycket där det är som värst. De borde lägga den mesta energin på att bekämpa tvångsäktenskap, hederskulturer, kvinnlig omskärelse och seden att tänja halsen på vissa burmesiska kvinnor. De borde ägna kraft åt att bekämpa kvinnors diskriminering över allt där det förekommer. Men det är inte det som dessa extremfeminister sysslar med. Deras mål är att ge kvinnor mera makt i samhället än männen och deras målsättning är att göra män till ett diskriminerat kön. Det och inget annat är vad Skvitt reagerar emot. Det är extremism!

 

Det är just detta som hela tiden belyses av Genusnytt. Och det är det som Skvitt belyste i ”Särbehandling”. 

Skvitt anser att kvinnokamp är oerhört viktigt, men extremfeministerna gör kvinnokampen en björntjänst.

 

Skvitt är emot könskrig! Könskrig är kontraproduktivt! Alla förlorar på könskrig! Alla bör kämpa mot alla orättvisor av vilket slag det än är! 

Analogt kan sägas att alla förlorar på raskrig. Alla bör kämpa för allas lika värde!

 

Tyvärr vill extremfeminsiterna inte kämpa för allas lika värde och det är vad Skvitt häftigt reagerar emot. Kvinnans lika värde är däremot något som Skvitt brinner för. Och, om händelsevis någon inte förstår mig, då handlar det om dennes egna mentala tillkortakommanden!

Skvitt är feminist, humanist, kommunist och förhoppningsvis inte alltför trist!

 

 


 

Avslutningsvis publicerar Skvitt en av hans svar på en kommentar och hoppas att det roar någon!

Här kommer det:

”Rent biologiskt är det ju klart att män, liksom kvinnor är djur. Det går inte att säga emot.

Ska jag krångla till det med att redogöra för alla klassificeringssystem som har uppfunnits (fler än jag känner till – kinesernas är enkel: allt klassificeras efter ätligt och oätligt och ätligt i sin tur efter hur det tillagas) då har jag att göra. Istället nöjer jag mig den vi lärde oss i skolan. Då kan allt liv föras in under följande 5 grupper: Bakterier, Protister, Växter, Svampar och Djur.

Jag vill verkligen inte vara någon mikrob! Jag vill inte heller vara en svamp. Det räcker med de man ser på krogen. Att vara växt känns lite väl passivt, så visst är jag nöjd med att vara ett djur.

Men när feministerna säger så om oss män är det ju för att förnedra. Underförstått ligger ju en annan klassificering, nämligen indelningen i människor och djur. Det kan jag väl inte ha missförstått? Eller kanske, så OK, jag kan ju vara väldigt trögtänkt och korkad, så jag har väl gjort det då, missförstått.

Då menar de här feministerna att vi män är just djur i biologisk mening, men det ligger fortfarande en dold differentiering mellan män och kvinnor eftersom de säger att det är männen som är djur. Alltså är kvinnor inte djur. De är något annat, men vad?

Är de protister, kanske? Det tror jag inte, ärligt talat. Kan de då avse bakterier? Är kvinnor verkligen bakterier? Ja, kanske det. Man blir sjuk av bakterier. Jag har själv aldrig, som tur är, peppa, peppa, fått någon könssjukdom. Inte än i alla fall. Svartsjuk har jag heller aldrig varit och inte sjuk av åtrå heller. Men jag har varit sjukt förälskad, så det kan röra sig om bakterier.

Bakterier, ja det vill jag tro på faktiskt. Fast det gäller inte hon som jag var sjukligt förälskad i. Nej, verkligen inte. Hon var som en blomma! Som den skönaste blomma Gud någonsin har skapat! Ja, det var hon! Känner jag feministerna rätt så går de i taket om jag säger att de är bakterier. De skulle bli så in i vassen kränkta, så jag har väl fel, antagligen. Det man är brukar man vara stolt över. Då blir man inte kränkt av att kallas det man är.

Alltså har jag fel igen.

Insikten baseras som du ser på ren logik! Logik, det är höjden av strukturerat tänkande och leder i allmänhet fram till sanningen. Det är väl för det som kvinnor är som de är. Man förstår sig aldrig på dem. Det är det strukturerade som fattas. Ändå kommer de på något konstigt sätt fram till sanningen. Fan vet hur de bär sig åt. En sådan sanning är just det att män är djur! Och det måste ju vara sant.

Hela mitt resonemang bygger faktiskt på denna av kvinnor oss män givna sanning!

Med andra ord, hon jag var så kär i, min blomma, hon var inte som andra. Jag kunde aldrig se andra kvinnor som blommor, för det var de inte. Endast min var!

Med logikens hjälp har jag såldes slagit fast att kvinnor är svampar! En del inte och andra alkoholiserade. Det är organismer som lever på nedbrytning av organiskt material och varje levande man vet ju hur nedbrytande kvinnor kan vara. Det bevisar ju att jag har rätt!

Fast så tänker jag som så. Även om jag med vetenskapligt korrekt och otadlig logik har lyckats klassificera kvinnorna till slut, så säg de vetenskapliga sanningar som står sig i evighet. Det skulle väl vara Bibeln och Koranen i så fall. De eviga sanningarna, ord som kommit från Gud direkt, eller genom hans störste profet! Men i det här fallet kan vi inte söka svar i dessa oomtvistligt sanna och sant heliga skrifter, därför att klassificering, som jag nu talar om uppfanns av Linné och fanns såldes inte när dessa sanningar tecknades ned.

Alltså, om kvinnor inte är svampar, då måste de vara växter. Inte blommor! Det har bara funnits en sådan kvinna. Men det finns ju andra växter!

Ja, jo, jag kan faktiskt hålla för troligt att kvinnor kan vara växter. Det låter rimligt! Djur är de ju inte! Och banne mig, när jag tänker efter, det låter faktiskt övertygande. Ja, när man tänker på alla dessa kvinnor som gifter sig rikt och sedan aldrig gör ett skapande grand. Jag skulle kunna rapa upp hur många sådan kvinnor som helst, men tyvärr är jag rätt dålig på kändisnamn, speciellt sådana som inget annat gör än fastnar på papparaziornas bilder. Men andra kan.

Den enda merit dessa kvinnor har är kroppen, skapad av Gud till mannens behag. Jo, de gör just ingenting. Inget! Det är ett vegetativt liv i lyx. Så de måste vara vegetariska, ja, växter alltså!

Jag är glad för jag är ett djur! Jag är stolt över det. Jag är man! Jag är människa!”

 

Frågan är: Ska diskussionerna behöva föras på sådan låg nivå? Skvitt tycker inte det! Men det är extremfeminsterna som sätter ribban så lågt, inte vi andra! Och vem tjänar på det?

Kvinnoförnedring är avskyvärt, men tyvärr står de extremaste ”feministerna” själva för en del av det!


15 kommentarer on “Kvinnoförnedring”

 1. Astrid skriver:

  Vill du vara mitt objekt? 🙂

  • skvitt skriver:

   Den tanken har jag umgåtts länge med. Det låter lockande, men du bor i Skåne. Kan du vänta tills jag har gått i pension?/Skvitt

 2. Berit skriver:

  Tumme!

 3. Berit skriver:

  Glömde säga att jag skratttade gott.

 4. HEMIMAMMA skriver:

  *ASGARVAR*Hemikram

 5. stefanfalkelind skriver:

  Men jag ser inte någonstans i inlägget att du säger vad du tycker om reklamen med Pamela.

  • skvitt skriver:

   Den har ett tydligt budskap där hennes egen kropp givetvis väcker just de tankar hon eftersträvar, nämligen att hur vi ser på djuren, som levande köttstycken. Hon menar ju inte att hon själv är reducerad till kött. Måhända det finns män som inte förstår det, för att det är deras inskränkta kvinnosyn som sätter gränser för deras förstånd.Klent utrustade människor har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Sådana är bara att beklaga./Skvitt

 6. Linda skriver:

  Du har fel. Pamela använder just sin roll som köttsligt objekt för att visa på likheten med djuren. Och många feminister och djurrättare här hemma är väldigt tacksamma för just hennes engagemang. Vi är alla djur. Kvinnor som män. Så jag tror du kan lägga ner den här bloggen nu;-)

 7. erviluca skriver:

  Tumme till Skvitt!

 8. […] Här är ett annat inlägg. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s