Kategorier

Arkiv

Varför har jag lagt upp psykopati-bildlänkar?

Se höger marginal!

Eller varför intresserar jag mig så mycket för ämnet?

Psykopater

Frågan är väl snarast varför folk i allmänhet inte intresserar sig för psykopater mer än att de kan gilla romaner, kriminalseriers eventuella psykopat-figurer och psykopaterna i filmens värld. Det känns spännande och fascinerande, samt kittlar och framkallar lagom doser av skräckens välbehag. Intresset för psykopater hamnar oftast bara i underhållningskategorin.

Psykopater är oerhört udda och minst lika skrämmande människor som de som skildras i litteraturen och på film och sådan finns väl inte alls i verkligheten. I böckernas och filmens värld beskrivs de som onda, som ondskan personifierad – och de uppfattas som Hollywoodska överdrifter. Många gånger är det bara fiction, eller?

Men en del filmer och romaner baseras faktiskt på verkliga fall även om det inte rör sig om dokumentärer.

Sanningen är att det inte syns på dem hur onda de verkligen är, men folk tycks tro det.

Masker-psykopati

Dessa fruktansvärt genuint onda människor finns faktiskt, även om sådana som tångmannen är försvinnande få till antalet.

Tångmannen! Ja, han kallade sig själv för det, tångmannen. Tillsammans med en likasinnad bilade han och kompisen runt utefter den amerikanska västkusten och tog upp liftande unga kvinnor. De våldtog dem, de torterade dem och de dödade dem. Och tångmannen använde tång på deras mest känsliga ställen.

De skrek av lika dos hjälplöshet, utsatthet, rädsla, skräck som smärta. Detta spelade kumpanerna in på ljudkassetter. När kvinnorna hade avlidit av tortyren och dumpats i en otillgänglig ravin, då lyssnade de på sina inspelade band och återupplevde bravaderna gång efter annan, till sin egen tillfredsställelse! Hur sjukt är inte det? Och ändå är det ingen sjukdom. Det är en personlighetsstörning som inte går att bota, även om en del knäppgökar vill tro något annat! (Kritiskt)

En av de poliser som utredde ärendet tvingade sig att lyssna igenom banden för att få fram bevis till den rättegång som följde på gripandet av männen.

Den stackar polismannen fick nog. Han orkade inte fortsätta som polis. Han ville inte hamna i samma situation igen, att behöva höra kvinnors hjärtskärande skrik en gång till. Risken fanns ju att ett liknande fall skulle dyka upp. Han led av ständiga mardrömmar. Ändå trodde han innan att han hade upplevt det mesta av mänsklighetens ondska.

Han sa upp sig inom polisen och sadlade om. Det hade blivit för mycket för honom. Han orkade inte mer och mardrömmarna slet i honom allt som oftast lång tid efteråt. Han pallade alltså inte. Han tog skada. Han drabbades av ett trauma när han hade varit tvungen att lyssna på de band som psykopaterna njöt av att spela upp för sig själva gång på gång.

Så onda människor finns alltså inte bara i filmens och böckernas värld! Och sanningen kan vara värre än dikten. Men just så vedervärdiga handlingar är det ytterst få psykopater som begår. Om bara sådana psykopater var de enda psykopaterna som fanns, då fanns det inte många psykopater.

Men det finns många! Det finns allt för många av dem! Man talar om ca 2-4%, men hur vet man det när det bara är de dömda som man ställer diagnos på? Det finns alltså ett betydande mörkertal och kanske är antalet det dubbla. Ingen vet, vilket ju är skrämmande i sig.

En sak är dock alldeles säker: de ställer till ett helvete för dem som drabbas, även om tången sällan används och våldtäkter och mord sällan står på deras repertoar.

Men det är likväl förödande, det de ställer till med för sina offer.

Det är därför jag gör reklam för psykopati-siter.

Jag vill uppmärksamma dessa icke-människor. Dessa ondskans väsen som finns i överflöd. De går över lik, som det heter, även om de flesta aldrig mördar. Men de lämnar efter sig sargade människor, krossade människor, knäckta människor och förnedrade människor, samt tillintetgjorda människor som tappat all tillit till andra. De lämnar efter sig människr som är ekonomiskt utblottade och ibland rena vrak.

Vardagspsykopaten finns mitt ibland oss. Du har säkert redan drabbats! Men det är ändå inte säkert att du har förstått det!

Hur hänger det nu ihop?

Jo, de allra flesta av psykopaters offer är vanliga människor som utan att veta om det har blivit deras lydiga verktyg. De har manipulerats och duperats till att bli psykopatens viljelösa vapendragare som gör dem en drängtjänst. De tror blint på psykopaten och bidrar till att isolera offret från vänner, släkt och närmaste anhöriga. Det vanligaste direkta offret för psykopaten är nämligen en partner och för att ta total kontroll över partnern så måste psykopaten isolera sin partner så att den inte har stöd någon stans alls i från.

Psykopaten kan också vara en arbetskamrat. Och metoden är densamma. Isolera och förtala och övriga arbetskamrater sluter upp på psykopatens sida och sprider lögnerna vidare. Till slut orkar offret inte längre utan säger upp sig, eller än värre – begår självmord. Det värsta är att arbetskamraterna aldrig inser vad som har hänt. Deras huvuden är totalt förvridna. Att arbetskamraten begick självmord uppfattas bara som en naturlig konsekvens av att personen i fråga var så himla konstig. Men att den inte utmärkte sig det minsta innan psykopaten klev in på arenan, det är glömt. Psykopatens duperande effekt sitter djupt rotad!

Det är just det! Psykopater förvrider huvudet på alla.

Det är till exempel därför de lyckas med bedrägerier och sol-och-vår. Det är därför de lyckas vinna vårdnadstvister trots att allt talar för att de är olämpliga föräldrar som inte bryr sig ett dugg om barnen, men strider för vårdnaden för att djävlas med den andra föräldern och för att fortsatt ha kontroll över den efter en skilsmässa. Socialtjänstens handläggare och domstolens nämndemän och domare fullgör beredvilligt sin drängtjänst i psykopatens strama tyglar av lögner, dupering och manipulation. När uppdraget är fullgjort slår de sig för bröstet och tycker att de har gjort ett gott arbete.

Samma sak inträffar dagligen även i vanliga domstolar, där inte sällan en psykopat sitter som målsägare av olika skäl, men alltid genom att ha manövrerat sig till den rollen genom att ljuga skjortan av både poliskommissarier och åklagare, som väcker åtal mot offret för en psykopat. Oftast är det kvinnliga psykopater som väljer en sådan lösning på sina ”problem”, som kan handla om att inte vilja betala tillbaka en skuld. Då kan ett besöksförbud vara åtråvärt att ha i sin hand att vifta med och rättsväsendet ställer beredvilligt sina tjänster till förfogande.

I dagens samhälle med Internet har bedragarna en ren guldålder. Nästan ingen åker fast. Rättsväsendet står helt handfallet. Psykopati har de ju inte gått någon utbildning i, trots att de oftare än andra har med psykopater att göra! I de ytterst sällsynta fall där någon lagförs slutar det oftast i friande dom. Inte så konstigt att bedrägeri är så utbrett!

Färskt exempel, Findus hästköttslasange.

Trodde du att psykopati inte var ett stort problem?

Nu kanske du har omvärderat det.

”Kort sagt, de kostnader och det lidande som psykopater framkallar är så gigantiska att det är stor skam att den allmänna kunskapsnivån i samhället är så skrämmande liten!

Bedragare är en välkänd kategori bland psykopater. De är många och tillsammans lurar de av den vanliga människan stora belopp. 

I några få fall vållar enstaka bedragare skada i ofattbar skala. I Frankrike har Jérôme Kerviel genomfört den största banksvindeln i landet historia. Ändå överträffas detta mångdubbelt av Bernard Madoff, som svingade sig upp från ingenting till ordförandeskapet för Nasdaqbörsen.” Citerat från psykopati.se/INLEDNING

Nu kanske du har förståelse för mitt stora intresse för psykopati.

Osynlige psykopaten

Psykopatens väsen är osynligt innan den fruktansvärda sanningen går upp!

”Det du inte vet kan du få ont av” 

Citat: Gogilol

Innan du drabbas, läs på!

Gardering

Du står då kanske bättre rustad för att genomskåda dem.

Och kom ihåg: Om något är för bra för att vara sant, då är det inte sant!

Det är för upplysnings skull som jag har mina länkar till psykopati på ett så framträdande ställe och med bild i min marginal. Det ska vara lätt att hitta och svårt att undvika. Till ditt skydd och din säkerhet.

Skvitts-psykopater

Tidigare inlägg om psykopati:

Psykopati

Sant om psykopati

Psykopati

Bloggare fick diagnosen psykopati!

Psykopati och rättsväsende

Förstå psykopati!

Politisk psykopati

Psykopati, som schack!

Psykopati igen!

På begäran: Vad är psykopati?

Psykopati varmt om hjärtat!

Psykopatin är borta!

Kollar igenom alla mina bilder

Sagt och inte sagt!

Kanske bara en tillfällighet?

Hur funkar en psykopat?

Samvetsfrågan

Äntligen

½ hjärta = bättre än inget!

Så och i Sverige!

Ingen gratisupplysning på AB

Jag vet – för jag har hört!

Vardagspsykopater

Breiviks idévärld och Norges dilemma

Apropå i går


13 kommentarer on “Varför har jag lagt upp psykopati-bildlänkar?”

 1. kao skriver:

  Jag har med stor behållning läst så gott som alla dina länkar om psykopati tidigare. Har även pluggat det på högskola. Har t.o.m haft ett 1½ år långt förhållande med en psykopat tills jag lyckades göra mej av med fanskapet. Trodde först inte jag skulle klara mej levande ur förhållandet. Trots att det är 27 år sen det tog slut med dunder och brak, så går det inte en dag utan att tankarna på Monstret återkommer. Åtminstone för några sekunder – precis som han sa att det skulle göra. Det retar mej, men plågar mej inte längre.

  Folk i allmänhet fattar att det är en ondskefull person, men inte hur lätt det är att själv påverkas – och hur svårt det är att bli av med personen – och hur mycket denna förstör för sitt offer under tiden. Hur svåra sår man får efteråt. Hur man duperas på arbetsplatser och i bekantskapskretsar.

  Vi alla kan ju se psykopater varenda dag: det räcker med att slå på TVn eller läsa i tidningen om vissa av våra politiker och företagsledare…

  Vardagspsykopaten är svårare att upptäcka. Man måste tydligen drabbas åtminstone liiiite av denna, innan poletten trillar ner.

  Bra att du skriver om det här. Flera borde läsa på din psykopatsida.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Mest skrämmande är att inte ens yrkesfolk kan det här. Det sitter många psykologer på psyken och fängelser och skriver både dubbel- trippel och kvattrodiagnoser på folk för att de inte behärskar personlighetsstörningar tillräckligt bra för att se att det oftast går att klämma in dem under en enda diagnos! Inte nödvändigtvis just psykopati.
   Men går man efter skolboken och utan förståelse av personlighetsstörningar så blir det så; ”oj, så var det ju det symptomet också – det faller ju under en annan störning!” Ja, så blev det en dubbeldiagnos bara för att ”lådan” var för fyrkantig för personen i fråga.
   Kan man inte sina saker så får man inte ihop det när verkligheten inte är lika fyrkantig.

   och så har vi dönickarna som försöker rehabilitera det som inte rehabiliteras kan! Man kan inte re-habilitera det som aldrig har varit habilt! Men sådana stollar har bra lön på kriminalvårdsverket och forskar till och med.

   Man vill inte ens acceptera diagnosen psykopati, vilket förklaras av psykologer bristande kunskap på området. Förvisso finns det de som kan en förbaskad massa, men de saknar förmåga till förståelse. Då blir det lättare att ställa diagnos utifrån personers göranden och låtanden istället för på deras personlighet. Då kommer det handla om kriminalitet. Och det är ju inte samma sak.

   Alltså fick vi diagnosen ”sociaopat”, ungefär som om ”fortkörare” också skulle kunna vara en diagnos!
   Jag tar mig för pannan!

   Tänk vad många diagnoser som skulle kunna finnas om vi ställde diagnos på allt vad folk gör! Och det går ju åt det hållet. Vi har till exempel ”spelmissbrukare”, ”sexmissbrukare” osv. Men i botten ligger bara en viss sorts personlighet. Ställ då diagnosen på den istället. Lärde vi oss det så behövde vi inte ens diagnosen ”alkoholist”, eller som det väl ska heta ”etyliker”.

   Varför inte också diagnosen ”politiker”? 🙂 Då kanske det verkligen inte finns anledning alls att ha kvar psykopti-diagnosen! 🙂

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Bra skrivet. Sant.

    Men man måste ha i åtanke att om nu psykologerna sätter diagnoser på beteenden i.st.f personligheten, så gör de det för att de är lika stressade som alla andra. Det tar ett tag att ställa en korrekt diagnos och man går enklaste vägen.

    Men vad betyder en diagnos om den inte är ställd med omsorg och utifrån personlighet? Jag menar: alla kan bete sej elakt och idiotiskt ibland. Under en kortare eller längre tid. Så som barn kan bete sej. Men man behöver inte vara psykopat för det. Annat kan ligga bakom ett tillfälligt dåligt beteende som kan likna psykopati: sorg, ilska, frustration etc..

    Det finns hur mycket som helst att skriva i ämnet och här hänger jag verkligen med, dessutom 😀

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Sociopatidiagnosen togs uttryckligen fram just för svårigheten för gemene psykolog att ställa diagnos på personligheten. Men det vet du ju.
     Det är psykologins motsvarighet till diagnosen stroke.

     Sociopati är ju ett levnadssätt som kan bero på omständigheter lika väl som på personlighetsstörning. Det är en helt värdelös diagnos, precis som stroke är det eftersom stroke kan bero på två olika saker som tarvar helt motstridiga behandlingar.

     Tack för betyget!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Visst är det så.
      Sociopati är en ‘slaskdiagnos’, ställd på beteenden som ju kan vara tillfälliga.

      Att ‘stroke’ blivit ett samlingsnamn för både propp och blödning i hjärnan (aneurysm= medfödd kärlmissbildning i hjärnan som kan brista – eller också gör den aldrig det. Eller ett slag mot huvudet som medför blödning mellan 2 av hjärnans 3 hinnor) är ju en typisk sån. Subarachnoidalblödning eller subduralhematom, beroende på var blödningen sitter.

      Som du skriver. Visserligen är ‘verkan’ densamma. Men orsakerna till stroken är ju vitt skilda.

      Kram
      Kao

 2. 1056 skriver:

  En fråga… eller snarare, en undran. För cirka fyra – fem år sedan var det en ung tjej som doktorerade i psykologi.
  Hennes avhandling handlade om just psykopati OCH hur många av de stora företagsledarna och framstående politikerna som hade klara drag av psykopati.
  Hon gjorde några framträdanden i radio vet jag men efter bara några dagar försvann både hon och avhandlingen.
  Vet du (eller någon annan) något om denna tjej eller hennes avhandling?
  Har letat men inte hittat och just den typen av information skulle jag gärna vilja läsa och kanske hänvisa till i mina texter.

  • skvitt skriver:

   Det har jag missat totalt, så jag kan inte hjälp dig med det. Jag hoppas andra kan.

   Jag antar att du inte vet något om varför hon och avhandlingen försvann. Kan det ha varit framstående psykopater som låg bakom? De har ju onekligen stor makt.

   Jag misstänker att det är genom deras försorg det är ordnat så att det klassas som förtal att säga att en person är psykopat även om de har aldrig så många professionellt ställda diagnoser på störningen, men att det däremot inte är förtal att säga att någon har schizofreni även om man har helt fel.

   /Skvitt

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Delade på fejjan

 4. sten skriver:

  De två seriemördarna du refererar till torde vara Lawrence Sigmund Bittaker och Roy Lewis Norris, som 1979 torterade och mördade fem kvinnor. Både förövarna är för övrigt forfarande i livet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s