Kategorier

Arkiv

Om fantasin får spela

En sån natthimmel vi skulle få se!

Saturnus istf månen

Men vi ska bara vara glada att vi slipper det. Tidvattnet skulle vara en mycket värre katastrof än den värsta tsunami!

Vetenskapsbloggen

När jag ser den obändiga kraften i flodvågen kommer jag att tänka på en sak som jag vill säga till borgarklassen: ”Det är med den kraften vi en en dag ska förpassa er till historien!” 


9 kommentarer on “Om fantasin får spela”

 1. Svante skriver:

  Jag skulle faktiskt föredra en tsunami, än att ha Alliansen kvar.
  Svante

 2. kao skriver:

  Tack och lov kan en sån tsunami aldrig få fäste här, men Alliansen ska gå att få bort. På ett eller annat sätt.

  Tråkigt nog hjälper inte det andra alternativet särskilt mycket, men vinner S & Co, så får vi i.a.f en liten andningspaus.

  PS.
  ———-
  Kolla mina senaste inlägg;-)

  Kram
  Kao

 3. kloktok skriver:

  Jag tror inte på att ”spola” bort någon ”borgarklass”. Enligt min uppfattning är trots allt en stor del av nutidens ”borgarklass” barn eller barnbarn till synnerligen fattiga och kroppsarbetande människor… Men nutidens nya borgarklass/medelklass har tyvärr glömt sitt fattiga ursprung och har fått det så mycket bättre än sina förfäder. När folk får det bättre verkar de bli giriga och tappar sin empatiska förmåga -förutom i jultid då det är extra fint att ge allmosor till fattiga för att döva samvetet. :-/

  Den nya medelklassen har också blivit så pass egocentrisk att den inte vill att de som har det allra sämst och eländigt ska få en skälig levnadsstandard… med motiveringen ”de har ju sig själva att skylla”. Visst det fanns något medelklassigt upprop som inte ville ha ytterligare jobbskatteavdrag med motiveringen att det urholkar statsfinanserna och därmed finansieringen av skola, vård och omsorg. (Kanske är det sådana medelklassmänniskor som trots allt ännu minns sitt ursprung?) Medan andra medelklassmänniskor protesterade högljutt att ”det är våra pengar!”

  Med ledning av historien tror jag därför att om borgarklassen/medelklassen ”spolades” bort, så skulle en elit från arbetarklassen utkristallisera sig & ta sig friheten att skaffa sig egna fördelar på bekostnad av de allra fattigaste… Så har elitsossar och elitvänstrare gjort – både i Sverige och internationellt… 😦 Kanske för att möjligheten då finns att själv ge sig egna fördelar och för att makt är berusande… Demokratin är död. Politikerna sitter i knät på marknadskrafterna. Bara mina funderingar asså! 🙂

  Fridens liljor

  • skvitt skriver:

   När jag skriver ”borgarklass” avser jag de som lever på andras arbete, till skillnad mot arbetarklassen som lever av den lön de får för att sälja sin tid till arbetsköparen och under denna tid skapar ett värde som är större än som motsvaras av lönen, varvid det skapas ett mervärde. Det är detta mervärde som tillfaller borgarklassen och av det lever de i allmänhet gott.

   Samhällets rikedomar kan skapas helt utan att det produceras ett mervärde som tillfaller en annan, en besutten, klass. Mervärdet skulle lika väl kunna disponeras kollektivt, det vill säga av samhället, för att på så sätt komma alla till det, genom sjukvård, omsorg, skola, infrastruktur och allt annat som behövs i ett fungerande land och kan såldes ersätta inkomstskatterna helt och hållet.

   Som det nu är så blir det allt vanligare att detta mervärde förs utomlands till skatteparadis och tillför således ingen som helt nytta för landets innevånare.

   När jag talar om ”borgare” och ”borgarklass” ska detta inte förväxlas med människors politiska uppfattning och alltså inte förväxlas med människor som har borgerliga partisympatier.

   Mitt synsätt är ett kommunistiskt synsätt och det har inget att göra med V och dess föregångare och inte heller med det forna Sovjet eller andra så kallade ”kommuniststater”.
   Mitt synsätt är genuint kommunistiskt och det vore väldigt fruktbart om nästa försök till att bygga kommunismen tog avstamp från just ett sådant tänkande.

   Kram!
   /Skvitt

 4. bloggarbjorn skriver:

  Filmen gav ju i alla fall ett fint exempel på snabb lagerrensning! Innehållet i lagret/hamnmagasinet spolades ju bort på nolltid!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s