Kategorier

Arkiv

Skandalpressen

Nu inte bara veckopressen

I dag finns väl ingen seriös journalistik kvar.

Numera gäller det bara att kränga så många lösnummer som möjligt. Pressen har prostituerat sig! Det är bara pengar det handlar om när det gäller kvällspressen. Och den tycks se oss som fullkomliga idioter som köper en dagstidning i brist på en usel damtidning.  Se löpen på de tre största kvällstidningarna i dag den 6:e januari tjugohundrafjorton!

Pressen

Varför dessa löp?

Det går inte att skylla på helgerna!

Visst vill ju även journalister ha lite helgledigt. Det förstår var och en. Och därför skriver de sina artiklar och sätter ihop sina löp i förhand, men hur väljer de inriktning?

Fundera på det, om det nu är så illa att jag måste uppmana till det.

Det finns ju hur mycket som helst som en tidning kan fylla spalterna med och lägga på löpet utan att det måste vara dagsaktuellt, vilket de ju själva bevisar på dagens löp. Så frågan är bara vilket val de gör, men den frågan är besvarad med deras egna löp!

Pressen

Vad skulle då Skvitt välja på löpet?

Jo, men det finns ju hur mycket som helst att gräva i! Det behöver inte handla om så märkliga ting som att en professor i ekonomi på ett universitet i USA har sagt till sin studenter att de aldrig kan begripa ekonomi om de inte läser Karl Marx. Fast det vore ju ett bra uppslag, för det är faktiskt alldeles sant!

Lite mera näraliggande är det väl att tänka sig att en tidning med ambitioner hade följande rubriker på löpet:

DÄRFÖR ÖKAR KLASSKILLNADERNA

ALLIANSEN GYNNAR BARA HÖGINKOMSTTAGARE

SOCIALDEMOKRATERNA HAR ÖVERGETT SOCIALISMEN

EXTREMISTISKA MUSLIMER FÖRSÖKER INFÖRA SHARIA I SYRIEN

NSA KOLLAR ALLT DU GÖR

FRA JOBBAR PÅ UPPDRAG AV USA

EU ÄR ODEMOKRATISKT

MÅNGA ÅKLAGARE ÄR PSYKOPATER

USA LÅG BAKOM ATTACKERNA MOT WTC

FATTIGDOMEN I VÄRLDEN KAN LÖSAS OM DE 100 RIKASTE STÄLLDE UPP

SVERIGE ÄR FULLT AV RÄTTSSKANDALER SOM SOPAS UNDER MATTAN

ÅKLAGARE ÅSIDOSÄTTER REGELMÄSSIGT SIN OBJEKTIVITETSPLIKT

RÄTTSVÄSENDET ÄR EN SKANDAL

HOMOKUNGEN FÖRSÖKTE FÅ ÄLSKAREN GASAD I HITLERS LÄGER

Det här var bara några få uppslag som jag gärna delar med mig av inför nästa storhelg, så att tidningarna redan nu kan börja förberedelserna inför nästa storhelg och sommarens nyhetstorka.

Men nu är det så torftigt att AFTONBLADETs, GTs och EXPRESSENs löp handlar om samma sak som man kan förvänta sig att läsa om i Svensk damtidning!

Och värre med den saken blir det år för år!

Är det så konstigt egentligen?

Pressen

Det borde inte förundra någon. Det är ju samma ägare!

Och de tillhör borgarklassen och har därför borgarkassens värderingar, filosofi och intressen att slå vakt om. Sådant gagnar aldrig någon som tillhör arbetarklassen!

Tillägg

En liten uppdatering med anledning till Grevinnan Blåst af Kulings eminenta inlägg i samma ämne. Ni kommer inte att ångra ett klick på länken.


22 kommentarer on “Skandalpressen”

 1. Svante skriver:

  Mamma prenumererade på Svensk Damtidning när jag var barn, så det du skriver om kvällspressen gör att jag för det mesta skiter i vad de skriver numera. Däremot var det bra lästräning för en uppväxande skitstövel.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Du kanske lärde dig att läsa, men att tänka så klokt som du ju gör fick du helt säkert lära dig från annat håll, om den förmågan nu inte var förmåga medfödd. 😉

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Om man läser allt man kommer över, och bildar sig en egen uppfattning av vad man läser, och har något lite sunt förnuft behöver det inte vara medfött, även om det underlättar.
    Svante

 2. Blåst af Kuling skriver:

  Himla bra och belysande inlägg. Återkommer! 😉
  Kram

 3. […] I sitt inlägg berättar Skvitt om den oseriösa journalistiken där kvällstidningarna prånglar ut fantasirika nyheter i ett försök till att få sälja flera lösnummer. Tydligen anser sig pressen ha rätt till att ringakta och förlöjliga oss läsare och berättar glatt sina ”sagor” i stället för att belysa vad som egentligen händer där ute i vida världen. […]

 4. kao skriver:

  Du har helt rätt i vad du skriver. Meningslösa nyheter fyller även AB numera. Det är ett led i fördumningen av medborgarna.

  Men ledarsidorna är fortfarande väldigt bra.

  Nu ska jag gå in till grevinnan och läsa.

  Kram
  Kao

 5. Kicki skriver:

  Nyheterna består bara i ond bråd död i varenda inslag. Sedan är det som du själv nämner, bara bantning och annat trams. Jag skiter i att läsa kvällstidningar eller att se på Tv med för den delen, för det är samma sjuka elände där. Reklamen gör mig också…gaaaal(en) (kuckelikuuuu)

 6. Kicki skriver:

  Löp-ardojjor på kanske?…rundgång…var ordet. *Skrattar så jag pinkar ner mig*


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s