Kategorier

Arkiv

Reinfeldt ljuger

Osanning

Endast med lögner och demagogi kan en högerpolitik gå hem hos de breda lagren. Därför vann Alliansen. Men oppositionspartierna har inte förmått att  föra fram lögnerna i ljuset, vilket ju borde vara deras ansvar.

”Fredrik Reinfeldt säger att ”vi har två år i rad, 2010, 2011 varit ensamma i Europa om att ha en ekonomi i balans och överskott”. Se klippet här.

Men har Sverige varit ensamma i Europa om överskott 2010 och 2011? Nej, är det enkla svaret.” /SvD

Bilden har HEMIMAMMA i sitt senaste inlägg, där Skvitt kommenterar så här: ”Har du tänkt på att i bilden ovan, med Juholt som entertainer, ser det ut som om han dansar på en flintastek. Varför bytte man ut räkmackan?

Och så var det ju det där med parlamentarismen. Och att man kan sänka temperaturen i helvetet genom att rösta bort Alliansen, så klart.

Sen tror jag att folk är mer benägna att fly ett brinnande inferno än en överhettad bastu. I båda fallen tycks denna evakuering gå trögt, men det beror ju bara på att de flesta har så svårt att se rummet intill där det är rent behagligt med påslagen aircondition.”

Från inlägget Ut med det  gamla – in med det nya, skriver jag: ”Välfärden monteras ned bit för bit, men i rask takt. Hörs det några protester från socialdemokratin? Inte som jag har hört i varje fall. Är det så konstigt att sossarnas opinionssiffror dalar?”

”En uppgörelse med en ideologi” är underrubriken till inlägget Socialdemokratin. Det bör ge en och annan en tankeställare. Här ännu ett  citat av Skvitt: ”Endast utomparlamentariska aktioner kan ändra på klassförhållandena. Att dessa aktioner ännu inte har lyckats är inget nederlag annat än för stunden.” Hämtat från inlägget ”Det kommer en dag när inga …” (Lämplig litteraur)

Mera återanvända gamla texter kommer nedan. För om sanningen ska fram så är väl frågan om Reinfeldts små lögner är så mycket att bry sig om när hela parlamentarismen är en stor lögn om att vi har ett folkvälde (*) bara för att vi får gå och rösta.

”För att leka med Olof Palmes välkända ord så vill jag kalla parlamentarismen för diktaturens kreatur. Med denna politiska styrelseform kan kapitalisterna behålla makten. Snällt röstar vi vart 4.e år på en politik som vi önska ska ge oss bättre levnadsvillkor, men vi röstar aldrig på vem som ska ha den yttersta makten, vilken ju vilar på ekonomisk grund och såldes vilar på dem som äger produktionsmedlen, i dag kallade kapitalisterna.” /Skvitt

”Parlamentarismen är det hittills mest framgångsrika system för att passivisera folket. ‘Ja, men vi måste ju rösta!’

Tänk så korkat. Det är ju bara marginellt som det kan påverka. Kvar blir kapitalismen. Den går aldrig att rösta bort, den måste störtas!” Skvitt

Demokrati – vad är det?

”Det är hög tid för vänstern att återta makten över ideologin. Det är hög tid för vänstern att sluta jamsa med i borgarklassens definitioner och maktspråk. Vi har våra egna definitioner, vårt eget språk som gagnar våra intressen på samma sätt som borgarklassen har sina definitioner och sitt språk som gagnar deras intressen.

Vi måste sluta jamsa med! Vi måste föra kampen på VÅRA villkor, inte på borgarklassens villkor!Läs mer!

Skvitt röstar inte och här är förklaringen.

Jag tror inte på parlamentarismen

Och Reinfeldt är bara en i raden av alla politiker som ständigt ljuger!

Men han får ta ansvar för sina lögner och de andra för sina. Och det här är inte första gången som Reinfeldt ljuger. ”En liten dykning visar att Reinfeldt talat osanning på en rad viktiga områden:

Dessutom har han passat på att dra till med:
 • Sjukförsäkringen (svårt för utförsäkrade att få ekonomin att gå ihop var inte del av planen, säger Reinfeldt. Hans egna dokument tyder på motsatsen)
 • Bankbonusarna (Reinfeldt har sagt att han har stoppat dem)
 • Vapenexport (Reinfeldt påstår felaktigt att Sverige inte säljer vapen till Egypten)
 • Da Buzz (Reinfeldt påstår att de är bra, när de i själva verket suger)
Att han nu drar en fuling om ekonomin är i det sammanhanget inte det minsta konstigt.” / Alliansfritt Sverige
Se gärna Alliansens räkneövningar. Man är inte särdeles överens om sina egna lögner eftersom 136 = 1571. Eller sagt på annat sätt: Det svåra med att ljuga är att komma ihåg vad man har sagt.
 

7 kommentarer on “Reinfeldt ljuger”

 1. […] SvD och Skvitt Share this:TwitterFacebookStumbleUponRedditLinkedInDiggSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

 2. Svante Svensson skriver:

  Apropå utbytet till flintastek, det är naturligtvis för att det är så kladdigt att dansa i majonnäsen, på räkmackan.
  Svante

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Mycket bra inlägg. Tack.

  Hemikram

  • skvitt skriver:

   Tackar, bugar och bockar och du vet vad som händer då!
   🙂
   Kram!
   /Skvitt

   (Ni som inte vet: när jag bugar och bockar slår jag käften i tangentbordet så gaddarna far och flyger!)

 4. […] utan lösning på sjukvårdens finansiering, Norrköpingsbloggen om att vi kan använda vår makt, Skvitts om Reinfeldts lögner, Annika Högberg om ironi, Löntagarbloggen om bemanningsföretagens […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s