Kategorier

Arkiv

IKEA, islam och reflektioner

Kvinnan ska dölja sina behag

Det anser man i den islamska världen, olika strikt tolkat. Ja, ni vet. Det finns friare tolkning och striktare sådan, som bekant.

I vissa länder, särskilt de icke sekulära – alltså där islam ligger till grund för lagen och man därför följer Koranens sharialagar, där får kvinnan inte göra ditten och inte göra datten heller. Hon får till exempel inte gå utomhus allena och ska helst ha en manlig person med sig, make eller nära släkting. Och hon ska då bära slöja, niqab eller i vissa fall burka. Eljest kan ju männen råka till att bli upphetsade.

Här kan ju också inskjutas att även judendomen har sina sekter som diskriminerar kvinnor, liksom att kristendomen så också har.

Dessa medsystrar i världen skänker dock inte våra feminister en tanke åt när de slåss om herraväldet över männen i vårt land och i den övriga sekulariserade delen av västvärlden.

Jag undrar varför.

De talar om kvoteringar hit och dit och står bakom kurser som exkluderar både pojkar och män, men att slåss mot hederskulturer och kvinnlig omskärelse är något man helt avstår från. Det ligger liksom vid sidan om feministernas elitistiska toppskickts strävan och mål, stöttad av deras aningslöst obetänksamma svans av båda könen, när den feministiska rörelsens topp vill skaffa sig lönsamma maktpositioner för egen del, utan hänsyn vare sig till männen, förtryckta medsystrar runt om i världen eller till  svansen som backar upp bakom dem själva, antingen av tro eller för rädsla att inte vara politiskt korrekta.

Ännu i denna dag finns det folk i Amazonas som går nakna. Och männen blir inte upphetsade av att se en kvinnas oskylda lekamen.

Finns det ett samband?

Alltså, ju mer naturlig nakenheten är, desto mindre reagerar man på den. Det är bara en fråga om vana och naturlig sundhet, om vi alltid ginge nakna. Nudisterna kan säkert intyga detta!

Sund nakenhet.jpg

Ja, visst är det så.

Med andra ord, islam skapar sexgalna män! Om vi därmed har fler invandrare, procentuellt sett, som begår våldtäkt i vårt land låter jag vara osagt. Jag vet inte om vi har någon statistik på det. Det kan ju uppfattas som både rasistiskt och invandrarfientligt att föra sådan statistik.

Kanske kan vi dock finna en förklaring i religion och kultur när IKEA tar bort kvinnorna från bilderna på deras heminredning.

I hemmet slipper ju kvinnan att skyla sig och att visa beslöjade kvinnor i hemmet hade säkert uppfattats som löjligt i Saudiarabien. Att visa dem på bild helt obeslöjade i en offentlig katalog hade å andra sidan uppfattats som stötande i samma land!

Har Saudiarabien, Afghanistan, Somalia, Dubai, Jemen och så vidare damlag i fotboll, i löpning, simning, stavhopp eller andra grenar? Och har de inte det, hur kommer det sig då? Har de tagit några medaljer i OS? Om inte, kan det handla om annat än kvinnligt förtryck? Har feministerna uppmärksammat detta?

Tänk efter!

Kan det bero på att man inte kan utöva en endaste sport i slöja och än mindre i en burka?

Den enda slutsats som kan dras av detta är ju att det är självaste islam i sig som är det som är det riktigt löjeväckande och på alla sätt reellt stötande i den här välden!

Fot i röven på abdulla.jpg

”I diktaturens Saudiarabien är kvinnorna inte välkomna på Ikea. Företaget har raderat bort varenda kvinna från sina bilder. Handelsminister Ewa Björling (M) om bilderna: Ett bedrövligt exempel.”  Det skriver metro.

Bedrövligt, jovisst, men det hindrar inte Sverige från att Saudiarabien utgör hela 20 procent av den svenska vapenexportmarknaden.

Då är det inte något som anses bedrövligt!

I islamistiska länder, alltså där Koranen är lag, måste alla följa dess bud. Eljest finns alltid någon lag att åberopa. Och det gäller även för personer som inte omfattar samma tro och inte är medborgare i landet. Jag kan ta ett exempel, just från Saudiarabien och en kvinnlig bekant till mig som flyttade dit för att arbeta på ett svenskt företag under två år. Hon bröt kontraktet redan efter sex månader. Hon stod inte ut med att alltid vara tvungen att bära slöja och ha en man med sig när hon gick ut. Bada i havet var inte att tänka på då baddräkt var förbjuden att bära för en kvinna.

Hon hade inget val när hon var där! Att hon inte delade deras religiösa värderingar saknade all betydelse!

Vi har muslimer i vårt land.

En del är etniska svenskar som har konverterat. Jag känner en sådan kvinna. På jobbet går hon obeslöjad, men inte privat. Hon beslöjar sig frivilligt. Det är hennes eget val och jag vill inte ifrågasätta det.

I mitt land har vi religionsfrihet. 

Jag tycker det är OK. Men helst hade jag sett att vi slapp religioner, inte förbjöd dem, men slapp dem. De står ju ofta för oförnuft, elände och ofördragsamhet mot oliktänkande, inskränkthet och motvilja för att ta in vetenskapliga rön. Det gäller lika väl många kristna rörelser och judisk tro, som islam.

Religioner är farliga.

Vi kan förvisso inte förklara universums uppkomst, men det finns inte ett enda bevis på att det finns en Gud som har skapat det. Men vi vill ha en förklaring och då står Gud högt i kurs. Han, hon, den, det förklarar ALLT vi inte ännu kan förklara. Och däri ligger ingen fara.

Faran ligger i alla övriga påståenden som följer med varje religion och i motsättningarna som religionerna skapar mellan oss, samt kraven de ställer på de troende och i vissa fall, i synnerhet islamisterna, på de icke troende och till dem som inte delar samma tro som de själva har.

IKEA har gjort eftergifter till islam i sin saudiska edition. Jo, de vill ju sälja, så klart.

Men ska vi svenskar, ska vi göra eftergifter till muslimer bara för att vi har religionsfrihet i det här landet. En frihet som islamisterna egentligen inte accepterar att den gäller oss. Det finns ju bara en Gud och det är Allah! Honom, för det är ju självklart i deras uppfattning att det är en man, skall vi alla tro på. Oavsett religion eller än värre, att vi tar avstånd från att tro över huvud taget.

Vad tänker jag på nu?

Jo, böneutrop!

Vi tillåter dem bygga moskéer i vårt land, men de tillåter inte kyrkor och synagogor i deras länder. Vi är storsinta och de är inkrökta, med andra ord. Alla ska tro som de tror, fan ta dem annars. Bär slöja, kvinna, om du ska vistas i våra länder och fan ta dig, du kvinna, om du badar i bikini!

Här är vi toleranta!

Vi säger: jo, ni får gärna bygga moskéer. Här, bland oss, vi som inte delar er intolerans, här kan ni bygga era tempel!

Men ni ska fan inte störa oss med era gallskrikande mässande böneutrop!

Dårarnas paradis.jpg

Åberopa inte vår religionsfrihet om ni vill störa oss i vår vardag fem gånger varenda dag! Och jämför inte med våra kyrkklockor som inte har det minsta med religion att skaffa. De står för en gammal tradition att förkunna vad klockan är slagen, inget annat! Då hade ju inte folk klockor.

Kom det ihåg!

Och till sist, vi är toleranta i Sverige, till skillnad från vad islamister är, de som kräver rätten till att på oss inkräkta med sina böneutrop.

Och till sist, jag bejakar invandring oavsett kultur och religion, för Sverige tjänar rent ekonomiskt på det, tvärt emot vad SD vill göra gällande. Och de problem som ibland dyker upp skapar vi själva, både invandrare och i minst lika hög grad vi själva! Kom det ihåg, oavsett vem du är!

Och till ni muslimer, som vill ha era böneutrop, TA HÄNSYN! Vi vill inte höra ert gastskrikande fem gånger om dagen i veckans sju dagar! Betänk vad kristendomen förkunnar: ”Vad I viljen att andra gör mot er skola ni och göra mot dem!”

Just där skiljer ni er från oss, men är det på den punkten fel av oss eller av er?

Jag kan känna mig lika kränkt av att ni kräver en rätt i vårt land som ni inte har, som att ni känner er kränkta av att jag hellre tror på vetenskapen än på Allah!

Och allra sist ska sägas att rasister och Sverige-demokrater ska vi se upp med. De ställer säkert upp på en hel del av det jag har skrivit, men de har också en dold agenda som är lika farlig som den vissa muslimer har.


16 kommentarer on “IKEA, islam och reflektioner”

 1. portolanseglaren skriver:

  -Du tar upp många saker. För att börja från slutet: Nej! till gapande från minareter. Tro, visst, men låt mig slippa höra att du tror hela tiden. Jag skulle gissa att det inte finns något snabbare sätt att släppa fram SD vilt bland väljarna än att tvinga oss lyssna på böneutrop. Minaretman: Skicka sms till dina trogna när det är dags att be! Och lämna oss andra ifred.

  Men religion, nakenhet, porr och sådana saker, det är ett enda moras. Nu senast visade sig Jesus vara gift -kanske. Och vilket skulle vara värst: Att Jesus var gift eller att Jesus hade sexlust?

  Muhammed var inte kysk, nej, han var gift mer än en gång. Ändå tvingas ena hälften av mänskligheten in i tygsjok i den traditionen. Lyckligtvis, globen över, är det få kulturer som så extremt skiljer könen åt.

  Ändå har det varit så en gång i vår historia i Europa, runt 1500, att det var muslimerna som stod för det erotiska och de kristna för det sexualförtryckande. Det var när de kristna drev ut muslimerna ur Spanien och stängde de offentliga baden, Hammam. De var förvisso skildkönade, men hygien! är mer erotiskt relevant än nakenhet, skulle jag säga. De kristna ville ha människor som luktade illa! SÅ motverkade de sexuallusten hos folket.

  Usch! för religioner!

  • skvitt skriver:

   Intressanta synpunkter.
   Om snusket med att inte tvätta sig kan jag ju tillägga att detta ansågs direkt skadligt.

   Om orsaken var ett försök att motarbeta sexlusten är jag dock inte alldeles övertygad om. Europas befolkning hade reducerats något alldeles otroligt av både krig och pesten.
   Europa behövde en större befolkning. Inte minst adeln skrek efter fler som kunde bruka deras jordar, men även kyrkan hade stora jordegendomar som behövde arbetskraft.

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Det var mycket, det här. (När jag kommer halvvägs måste jag scrolla upp sidan för att komma ihåg, och sen göra om det ett antal gånger. 🙂 ).

  Håller i princip med dej om det mesta. Självklart kan vi inte ha ett gapande i minareter 5ggr/dag. det skulle vara fruktansvärt irriterande att höra – en sanitär olägenhet. Och varför ska vi tillåta det för människor som ändå inte tolererar våra lagar och normer här i Sverige?Ibland får jag för mej att muslimer över lag är översexuella, men det kanske inte är så konstigt, med tanke på deras frustration att aldrig få se en kvinna och inte röra. Inte heller kvinnan får ju ‘röra’. Inte bestämma ett dugg. Mannen är också bakbunden.
  —–
  Nakenhet? Den västerländska kvinnan på bilden ser halv ut, på nåt sätt – eller också är det jag som är halv i huvudet 😉 Det skulle vara svårt att börja med en nakenexplosion nu, eftersom det ligger så mycket skam och skuld även i den västerländska nakenheten. Man kan inte tvinga fram nån naturlighet som inte finns.
  ———-
  I Kuala Lumpur såg jag kvinnor i burka som t.o.m hade HANDSKAR, så ingen kåt muslim skulle tända på deras händer! De hade också tyggaller för ögonen, så de knappt såg var de gick – och så ingen skulle tända på deras ögon. Då var det bättre på malaysiska delen av Borneo, där 65% är kristna och kvinnorna hade en helt annan frihet. Men presidenten har förordat en massinvandring till ön för muslimer från fastlandet. Nu bodde där ca 12 miljoner människor. 30 miljoner var målet och de får pengar för varje barn de föder, för att uppmuntra detta……

  En man i ett stort hus, som vi passerade ett par gånger där, hade 64 barn!!! Hur många fruar han hade har jag glömt, men det var en jäkla massa. Detta berättade Gilbert, vår egen guide vi fixade i Sandakan på norra Borneo. Själv var han kristen – av gammalt huvudjägarsläkte (”my grandfather lived in the village that chopped the last missionary head”, sa han stolt. En fantastisk person.) De kristna kommer med muslimernas ofantliga barnafödande drivas ut från Borneo.

  Kram // Kao

  • skvitt skriver:

   Sanitär olägenhet var ordet! Yes!

   Något egentligt hot från muslimer kan jag inte se, men visst flyttar de fram sina positioner och då måste vi hålla igen. En muslimsk jurist i Sverige ville till exempel se över arvsreglerna för kvinnor. Ja, alltså – menade han, för muslimska kvinnor i Sverige. Ja, alltså – menade han, så att de överensstämmer med Koranen!
   Kanske han tänkte sig detta bara som en början. Antagligen, vill jag nog påstå. Lite käcka sharialagar i största allmänhet skulle nog inte skada, enligt honom, tror jag: offentlig stening av otrogna kvinnor, offentlig prygel, offentlig halshuggning och offentlig avhuggning av händer skulle ju vara ett mer än fullgott alternativ till det usla TV-utbudet, eller hur?

   Vi bör se upp!

   Kvinnan, halv? Kanske pga av att bilden är lite vriden i perspektiv.

   Nakenheten. Klart vi inte ska framtvinga att vi måste gå nakna. Men ginge vi alla nakna så kanske vi blev av med våldtäkts-männen på sikt. Bara en tanke.

   I övrigt: intressant berättelse.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Naturligtvis kan vi inte tillåta att vissa personer, oavsett religion, tar sej friheten att misshandla andra. Vare sej de är muslimer, kristna eller har annan tro.

    Jag har rest väldigt mycket. Inte springer jag omkring i shorts i Kuala Lumpur eller Delhi! Jag anpassar mej någorlunda efter deras klädstil när jag är i städerna, men klär inte ut mej i burka eller helt heltäckande. Som turist har man ju en liten fördel – och det ska alla ha som är just turister.

    Såg däremot ett videoklipp för ca ett år sen där en ca 70-årig tant gick i shorts mitt inne i Medina. Det är heller inte rätt. Nån respekt måste man ha för folks seder och bruk, även om man inte tycker som de.

    Folk får gärna bära slöja, om de tycker det är vad de vill. Men inte annars.

    Förföljandet av både unga kvinnor och män för ‘hederssaker’ som pågår i åratal eller slutar med mord är helt oacceptabelt att det ska ske i vårt land. Myndigheterna är för mesiga och i ev. rättegångar läggs just den biten åt sidan.

    Detta sätt av myndigheterna att vika undan är en fara för vårt land. Inte de som utövar skiten. Våra myndigheter är såååå långsamma och fattar inte att om man ger lillfingret så tar de hela handen. Vare sej det gäller kriminella svenska mc-gäng eller religiösa grupperingar.

    Om man hänvisar endast till religions- och yttrandefrihet utan att innefatta de skyldigheter man också har i ett sånt samhälle, så gräver man sin egen grav,

    Kramen
    Kao

 3. kao skriver:

  Klart vi måste hålla igen. Folk kan inte/bör inte få skapa egna lagar i Sverige, utifrån eget tycke och smak. Då blir det som det är på G på Borneo.

  Att våldtäktsmän skulle botas av en avsexualisering tror jag däremot inte ett dugg på. De drivs av helt andra begär och deras associationsbanor är helt annorlunda än våra. VÅLD är deras grej. Våld och underkastelse.

  Kram // Kao

 4. Oerhört bra skrivet…..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s