Kategorier

Arkiv

Ett rungande nej!

NEJ!

Inga krämare ska sko sig på vår välfärd, tycker nästan 90,5% av det svenska folket.

AB visar tydligt i sin undersökning att det svenska folket inte accepterar krämarnas vällevnad på svenska skattepengar. Synd bara att de inte visar det när det är dags att gå till valurnorna.


14 kommentarer on “Ett rungande nej!”

 1. portolanseglaren skriver:

  -För en demokrati av vår typ är folket ofta ett problem för de folkvalda. Delvis beror det på att väljarna har makten att välja dem eller inte, varför de folkvalda in spe känner sig tvingade att lova väljarna saker. Men inte alltför tydligt, det måste finnas en reträtt på varje punkt, för varje löfte måste det finnas möjlighet att inte uppfylla det utan att förlora sin plats som folkvald.
  Kommer det människor som vill bli valda och som säger raka saker, som ger tydliga löften, då kommer media och motståndarpolitiker att skälla dem för att vara populister.
  Nu är det upp till Socialdemokraterna som har chansen att göra upp med nyliberala högertåget och säga nej! till välfärdssnyltarna

  • skvitt skriver:

   ”Nu är det upp till Socialdemokraterna som har chansen att göra upp med nyliberala högertåget och säga nej! till välfärdssnyltarna.”
   Visst, och de har redan visat att de saknar viljan att tala klarspråk. Kanske för att ”det måste finnas en reträtt på varje punkt, för varje löfte måste det finnas möjlighet att inte uppfylla det”.

   /Skvitt

   • portolanseglaren skriver:

    -Men Socialdemokraterna i Sverige har ju omkring sig en hel värld av broderpartier som säger Nej! liksom de svenska S-väljarna gör! Varför i hela helvete skulle just de svenska S-arna vara nyliberaler till varje pris?

    • skvitt skriver:

     Sossarna har under hela sin existens sedan Brantings tid stått för kapitalism och kapitalismens bevarande. De har bara ett existensberättigande; att föra arbetarklassen höger ut.
     Särskilt tydligt blev det efter splittringen av partiet och kommunisterna ville föra Palms kamp vidare. Så fort arbetarklassen radikaliserades gick S åt vänster, men låg kvar till höger om kommunisterna. Var gång arbetarklassen slappnade av var S framme och hejade på och drog åt höger så gott de kunde. Målet var hela tiden att förhindra en kommunistisk revolution. Endast döva och blinda, i politiskt avseende, kan ha undgått att inse detta. S har ju varit ivriga kritiker till kommunismen.

     Just nu är arbetarklassen i egentlig mening både oorganiserad och politiskt omedveten. Därmed kan S driva en ren högerpolitik, men fortfarande med lite vänstersmink för att dölja sin bockfot.
     Moderaterna gör numera samma sak och driver sin gamla högerpolitik under ett mycket tunt lager av falsk rouge – och kallar sig ”Det nya arbetarpartiet”. Det gamla är väl tänkt vara S. Och ser man S som det gamla ”arbetarpartiet” kan ju M mycket väl framställa sig som det nya, men inte om vårt numera avsomnade svenska kommunistparti är ledstjärna för vad ett arbetarparti verkligen är.

     S kan inte göra helt om i frågan om snylteriet på välfärden. Det var ju de som införde det och den ideologiska hemvisten borde ju därmed ha blivit uppenbar för de flesta. Men arga , som många är, så nöjer de sig med att se sossarnas veck i pannan när de säger att man måste se över vissa saker. Och utan politisk medvetenhet, utan en marxistisk ideologi, tycker sig de flesta ur arbetarklassen att ett sådant uttalande är att dra åt rätt håll.
     Och visst, varje millimeter från avgrunden är en bra millimeter.
     Men bra är det ju inte om man inte vänder sig med avgrunden i ryggen och bestämt marscherar därifrån.
     Skulle så ske, då kommer S att skrika i högan sky och varna för kommunismen igen!
     Var är deras vänsterpolitik egentligen? Jo, bortblåst sedan 90 år!
     /Skvitt

 2. Svante Svensson skriver:

  Det finns inget så farligt för demokratin, som Svenska politiker oavsett inriktning.
  Svante

 3. kao skriver:

  Även om 100% av befolkningen ogillar vinst i välfärden så gör riskkapitalisterna ändå som de vill. Det är fullständigt ointressant både för dem och för politikerna vad svenska folket anser. Detta kallar man ‘valfrihet’ och demokrati.

  Kram/Kao

  • skvitt skriver:

   Visst och det spelar ingen roll hur många gånger de kallar det för ‘valfrihet’ och demokrati. En lögn blir aldrig sann hur många gånger den än upprepas!

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s