Kategorier

Arkiv

Dö! om du inte är lönsam!

Tack till HEMIMAMMA

Det var där jag hittade videon.

Det föranledde mig att ge henne denna kommentar, här återgiven något redigerad:

Att säga rent ut att oförsäkrade ska låtas dö är lite för magstarkt, men att skapa den verkligheten är dem inte främmande. Man ska bara inte prata om det. Inte rent ut och helst inte alls, bara låta det ske i det tysta.

Hemlig länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12450763.ab

Skvittbild:

Det är inte bara i USA det finns denna inhumanism. Den finns i Sverige också. Skillnaden är att i USA är det en hårsmån lättare att säga det, medan i Sverige ska det utmålas i positiva termer som att folk inte ska hamna i bidragssystem och utanförskap utan ska hjälpas in på arbetsmarknaden.
Arbetsmarknaden kan redan nu inte sysselsätta allesammans, så det talet är fullkomligt ihåligt!

Det man såldes menar från Alliansens håll, främst Moderaterna, är alltså att den som är sjuk utan utsikt till att tillfriskna lika gärna kan dö svältdöden.

Vi har ju skrivit om det förut.

Skvittbild:

Vad dessa fascister menar är att den som inte kan bidra till kapitalismens profit genom att sälja sin lönsamma arbetskraft, de kan lika gärna gärna dö. Sådan ser den politik ut i verkligheten som de bäddar in i fina ord och försåtliga lögner.

Skvittbild:

Skvittbild:

Kram!
/Skvitt”


5 kommentarer on “Dö! om du inte är lönsam!”

  • skvitt skriver:

   Tack för den!
   Det kan tänkas att jag utvecklar det lite närmare. Det finns ju en hel del att säga om bilden.
   Klassförhållandet återspeglas självklart i konsten. Det finns inga konsthistoriker som förnekar den saken. Inte ens borgerskapets egna, även om de gör vad de kan för att ta bort sprängstoffet i sina egna analyser. Även inom vetenskapen finns det alltså klasskampseffekter och hänsyn till klassintressena.

   Sålunda var ju kyrkorna konstens mecenater, men när borgarklassen blev rik ville även den ha konst och konst som visade dess ideal.

   Grindslanten visar en bild av socialdarwinism. vi föds giriga och det är bara att acceptera att den starkaste överlever och de svagaste går under och det ska vi inte ändra på. Samma synsätt kommer tydligt till uttryck i Alliansens och speciellt i Moderaternas politik. Den går ju ut på att ta bort allt socialt stöd för folk som har det svårt. I princip säger de, men inte rent ut, att den som inte kan försörja sig på kapital eller arbete får skylla sig själv, är svag och ska dö enligt darwinistiska principer om den starkast (bäst anpassade) överlevnad.

   Grindslanten handlar alltså om borgerskapets filosofi och tavlan är målad för borgerskapet.

   Kram!
   /Skvitt

 1. […] Dö om du inte är lönsam  […]

 2. […] är det försämringen av sjukförsäkringen som kommer att symbolisera det Anders Borgska […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s