Kategorier

Arkiv

Google

I den bästa av världar vi leva!

Eller hur?

Vi har Internet och vi kan skriva precis vad vi vill och ingen säger STOPP OCH BELÄGG!

Vi har ingen censur här i de västliga demokratierna. Det är sådant som bara finns i de länder där USA inte har något inflytande och inte kan dra fördel och profitera.

Eller hur?

Är det inte så?

Så är det väl?

Eller inte?

Svårt att säga!

Ja, det kan vara svårt det här, att avgöra. Lever man i en bubbla utan möjlighet att se ut ur bubblan, vad finns då utanför den?

Jag menar att om den där bubblan består av censurerad information i kombination med en massa falska påståenden, alltså propaganda, då blir det en bubbla av falsk verklighet som folk lever i.

Hur ska de då kunna veta vad som pågår?

Så var det för människorna i Tyskland under nazitiden. Inte så konstigt att de inte förstod vad som skedde.

Men tänk om det är så nu också, bara med den skillnaden att det inte är just nazister som styr och ställer!

Google ej harmlöst

Jag uppmanar mina läsare, fast att jag vet att ni är kritiskt tänkande och begåvade, att ändå kika på denna site som Under Mattan tipsade mig om.

Censorship

Det är ju trots allt så, om nu en förklaring verkligen behövs, att ett fåtal har makten och rikedomen och skor sig på andra. Är det då så konstigt att de använder sin makt för att slå vakt om sina privilegier att sko sig på oss andra? Och att de med den makten styr det informationsflöde vi nås av, både vad vi ska få ta till oss och vad vi inte ska få tillgång till. Alltså: propaganda och censur.

Visst har vi Uppdrag granskning, men vad granskar de egentligen?

Jo, vissa oegentligheter, men knappast systemfelet! Det är tabu!

Tänk efter!

Om du fortfarande inte kan dra slutsatsen att de med makt kuvar dig, då har du antagligen just det förståndshandikapp, eller i vart fall den blåögdhet, som gör att du kan gå till valurnan och lägga en röst på Alliansens partier eller Sverigedemokraterna, fast att du bara förlorar på deras politiska agenda själv!


14 kommentarer on “Google”

  1. Svante Svensson skriver:

    Tror att det är en tjock bubbla, berättade för ett butiksbiträde jag brukar prata med ibland, att en bloggare blivit avstängd, för samhällskritik. Hon trodde mig inte, för som hon sa vi har yttrandefrihet i Sverige. Hon trodde inte heller att pressen till stor del styrs med judiskt kapital, hon visste inte ens att Bonniers hade judisk bakgrund. Jag råkade nämna Bilderberg gruppen som startade EU, men det hade hon heller ingen aning om. Jag erbjöd mig att ge henne länkar till sidor, och bloggar så hon kunde läsa själv, men hon ville inte ha några, för hon ville inte tro att något jag sa var sant. Jag bad henne gnugga sömnen ur ögonen, och titta lite mer kritiskt på hur samhället styrs. Misstänker att det är en större del av befolkningen som tror som hon, än de som upptäcker lögnerna vi matas med.
    Svante

  2. Jan Wiklund skriver:

    Det var då ett evigt tjafsande om det där Bilderberg. Det är helt enkelt ett hotell, där det har blivit tradition att politiker och direktörer träffas och snackar. Ungefär som de också gör i Davos. Eller i diverse FN-organ. Ungefär som regeringen och näringslivstopparna träffas i Stockholms city – ”alla de som bestämmer i Sverige finns på 20 minuters gångväg från varandra”, som Torsten Sverenius uttryckte det.

    Det finns inga ”konspirationer”, bortsett från att regeringen är en konspiration, och Ericsson är en konspiration, för att inte tala om Svenskt Näringsliv och LO. Folk följer sina egenintressen helt enkelt, och slår gärna följe med andra som har ungefär samma egenintressen. Borstar du mig på ryggen så borstar jag dig på ryggen.

    Så har det alltid varit, och kommer antagligen att förbli. Klassintressen. Inte konspirationer.

  3. undermattan skriver:

    Som du säger Skvitt, och även Svante i en tidigare kommentar, så lever många i 3% av verkligheten. De andra 97% utanför bubblan är fullständigt ointressanta.

    SD:s upplägg påminner mycket om nazisternas i Tyskland på 30-talet.

    I Grekland t.ex. är redan över 50% av poliskåren nazistsympatisörer och röstar på Golden Dawn.
    Men det är inget att oroa sig för – de är säkert snälla och goa…
    I värsta fall blir vi kanske tvungna att ta bort några Tintin-böcker… Fixat!

    För att öka konspirationsnivån något hos Skvitts så är här på allmän begäran lite mer om Bilderberg:
    http://undermattan.wordpress.com/?s=bilderberg

    • skvitt skriver:

      Det är inte Skvitt som är konspiratorisk, det är samhället som är det! 🙂

      Utan att samfällt, alltså i samförstånd och enighet, konspirera mot underklassen skulle överklassen aldrig någonsin kunna behålla makten. Det gäller i dag lika väl som för 6000 – 8000 år sedan när klassamhället såg dagens ljus för första gången. Det gällde teokratierna, det gällde slavsamhället, det gällde feodalismen och det gäller i lika hög grad kapitalismen.

      Tack för länken!
      /Skvitt

      • Svante Svensson skriver:

        Kan man utan att få problem säga att underklassen inte ens vet att de är underklass?
        Svante

        • skvitt skriver:

          I vissa fall kan det kanske vara så illa att de inte har reflekterat i de banorna.
          /Skvitt

          • Svante Svensson skriver:

            Om många inte tror de är underklass, och arbetare, innan de blir arbetslösa har samhället problem. Inte ens en hög tjänsteman/kvinna kommer undan 180 dagar, och sedan Fas 3. Hur upplyser man människor, som inte ens vill veta vad de röstade på, med Alliansen. Det finns idag bara en grupp som inte omfattas av arbetsmarknadsreglerna, och det är Politikerfrälset från vänster till höger, och varför skulle dessa bry sig om befolkningen.
            Svante

            • skvitt skriver:

              Och så finns en grupp som styr arbetsmarknadsreglerna – kapitalisterna.

              Den viktigast regeln är att du får betalt för tiden, men inte för värde du då skapar.
              Näst viktigaste regeln säger att du ska skapa ett större värde när du arbetar än din lön är värld.

              Med dessa två regler blir kapitalisterna rika och rent moraliskt har vi rätt att kalla det för stöld.

              /Skvitt


Lämna en kommentar