Kategorier

Arkiv

Nätcensur

Kina, Nordkorea, Burma och Iran

Vad har de gemensamt med Sverige?

Jo, censurering av det fria ordet på Internet!

Ett sätt att verka utan att det kan hävdas vara fråga om censur är att skrämmas. Som när Under Mattan påstods innehålla skadlig kod.

Under Mattan censurerad

Med hjälp av Google kan en blogg påstås vara behäftad med skadlig kod utan att det är sant. På vems uppdrag varnar egentligen Google?

Under Mattan censurerad 2

Och själva portalen som bloggen ligger på kan ju också få för sig att censurera, men frågan är åter igen densamma: på vems uppdrag?

Censur 3

Jag kommer att tänka på att det här tycks i Sverige bara hända politiska bloggar som avslöjar högerkrafter och kritiserar kapitalister. Men all nätpedofili, som man läser om i pressen och som med all rätt är illegal, den kan man inte gå in och censurera bort. Enstaka barnporrsurfare ertappas och lagförs, men siterna ligger kvar och är åtkomliga för alla som vet var de ska hittas.

Jag tycker mig märka ett mönster: det som ger klirr i kassan för driftiga personer med rymliga samveten är OK, egentligen, men för att hålla skenet uppe att det finns gränser för vad som kan accepteras så sätter man dit en och annan konsument, men aldrig en distributör eller producent.

Men så fort någon försöker avslöja denna dubbelmoral eller annat sjukt i samhället, som trots det sjuka är en lukrativ verksamhet för samvetslösa kapitalister, då stängs de avslöjande siterna ner.

Under Mattan har drabbats flera gånger. Corruptio blogg lika så.

Och Felväsendet fick länkar borttagna.

Censur 4

Till och med lille Skvitt har drabbats.

Under mattan:

”Pressmeddelande 2012-12-13 från Undermattan.com

Den fria svenska politiska webbsajten och bloggen undermattan.com stängdes söndagen den 9:e december 2012 ned från Internet – sannolikt på begäran av svenska myndigheter.

Nedsläckningen av sajten skedde mitt i natten 2012-12-09 utan någon som helst förvarning och utan något meddelande om orsaken till stängningen. Sajten har varit aktiv i 15 månader och aldrig tidigare fått något klagomål riktat mot sig. 

Anledningen till detta fullständigt oacceptabla och skandalösa grundlagsbrott undanhålls fortfarande 5 dagar senare för sajtens kreatörer.

– Vi som står bakom sajten anser att det här luktar Tyskland på 30-talet lång väg.

Företaget som äger serverhotellet, Blog.com, har gjort sig medvetet onåbara och vägrar att svara på varje form av korrespondens i frågan.

Vi förutsätter att även detta beteende sker på svenska myndigheters begäran.

När sajter och bloggar i Kina, Saudiarabien och Egypten stängs ned av maktfullkomliga totalitära regimer så reagerar media ofta med avsky för dessa odemokratiska handlingar.

Hur svenska journalister reagerar på detta pressmeddelande kanske avslöjar för en och annan i landet var media står gällande vår egen yttrandefrihet. Vi håller inte andan.

Censur är som alla vet vanligt när diktaturer vill undanhålla ”farliga” idéer eller oönskad information som makten där anser sig hotad av.

Motsatsen till censur kallas för yttrandefrihet. Många tror att vi har yttrandefrihet i Sverige.

Undermattan.com har just bevisat att vi har censur. Svenska myndigheter har stängt vår sajt och vägrar att tala om varför – precis som de gör i Kina.

Vi är givetvis ändå rätt smickrade över att myndigheterna känt sig så pass hotade att de nu tänker göra Sverige till åtlöje och själva bli kända som Internets Talibaner.

Svenska regeringen ger nazist-sajter miljoner i bidrag.

Undermattan.com är totala motsatsen – Vi är en antirasistisk, antinazistisk sajt som är emot krig, våld och hatpropaganda. Vår sajt innehåller mängder av granskande material inom t.ex. fallet med Julian Assange. Detta läses av människor från hela världen.

Vi får inga bidrag. Vi tar oss däremot rätten att kritisera ALLA.

Om du som journalist tycker det är BRA att Sverige stänger ner sajter och DÅLIGT att diktaturer gör samma sak behöver du inte göra någonting.

– Annars vore vi tacksamma om någon kollade upp det här.  /www.undermattan.com

Mejla om frågor eller information till:  undermattan22@glocalnet.net

Blockerad IP-adress

Länkar som lämnats nedan i kommentar från Under Mattan

http://undermattan.wordpress.com/2012/12/13/pressmeddelande-2012-12-13-fran-undermattan-com/
Googlecach:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http%3A//undermattan.com/2012/12/06/undermattan-com-avslojar-cyberterroristerna-sverige/
https://www.flashback.org/sp40864335
http://undermattan2.blogspot.co.uk/

Länk till

Corruptioblogg fungerar inte heller just nu. Bloggen är helt enkelt nere på grund av censuråtgärder.
Censur-corruptio 121214
===========

Maila:

suspended@blog.com

============

Länkar:

Svensk Internetcensur

Internet-censur, inte bara i Kina!

Skvitt censurerad

Skvitt och censuren

Censur

Internet-censur


18 kommentarer on “Nätcensur”

 1. Svante Svensson skriver:

  Du har ett mail från mig i detta ärende.
  Svante

 2. alliansbeda skriver:

  Var är vi påväg

  • skvitt skriver:

   Antagligen är vi bara tillbaka till det gamla. Internet har öppnat vägen för det fria ordet och tidningsmagnaterna har inte längre monopol på ”det fria ordet”.
   Men så får det ju inte vara.
   Det måste snabbt bli till en kort och obetydlig episod i samhällsutvecklingen, ett misstag!

   Makten måste behållas och då menar jag inte medias makt utan kapitalets och bourgeoisins makt. För så har alla klassamhället bestått, genom att ha monopol på ordet.

   Kanske just därför som bibeln säger: ”I begynnelsen var Ordet”. Mer fullständigt:
   ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.” Johannes1:1

   Religion var den första av människans uppfinningar med syfte att dela samhället i härskare och undertryckta och följaktligen stod den på härskarens sida så snart en härskare hade trätt in i historien, vilket skedde när människan började odla jorden och dela den orättvist genom våld och kontroll. Då kom matematiken, skrivkonsten och bokhållarna, samt den soldenären, den avlönade krigaren. Och då kom prästerskapet och alla religiösa ceremonier.

   Religionen förkunnade att ledaren var en gud, eller guds representant på jorden, eller hade fått sin makt av gud. Och mången regent har krönts av de religiösa ledarna. Kan sambandet vara tydligare?

   Och i krig förkunnar de religiösa ledarna att det är i guds namn soldaten skall segra eller dö ärofullt, men det är bara de besuttna som har något att vinna på krigen. Kan sambandet vara tydligare?

   I dag är det politikerna som är våra överstepräster och de hänvisar till Marknaden, en lika osynlig kraft som gud själv, om inte folket höjer sin röst och avslöjar sanningen att bakom Marknaden döljer sig en liten skara kapitalister med samma fullkomliga makt som en gång gud hade.

   I dag har vi istället för religiösa texter och heliga skrifter våra media för att förhärliga makten, legitimera densamma och förkunna dess budskap. Då är det inte bra om de förtryckta sprider ett helt annat budskap, ett sannare budskap, ett som avslöjar makten och förkunnar de förtrycktas budskap.
   Internet kan inte tillåtas vara en plattform där alla kan ta del av den sanning som omsorgsfullt måste döljas!

   Kram!
   /Skvitt

 3. undermattan skriver:

  Tack för supporten Skvitt 🙂
  Tråkigt att dyka upp när ”de” jävlas med bloggen, men i o f s så jävlas makten konstant med bloggen, så nu är väl ett lika bra tillfälle som något annat?

  Har fått tillsänt uppgifter om en liknande nedtagning av en annan blogg på samma ställe. Här finns svart på vitt vilka svenska myndigheter och vilka personer som då var inblandade.

  Här är lite blandade detaljer, så du får du själv välja vad du vill publicera.
  Det går att skriva en bok om det här men det får bli senare…

  Först angående den skadliga koden:
  Googles falska virusvarningar läggs ut bl.a. för att andra bloggar som länkar till undermattan och corruptio ska ta bort sina tillbakalänkar av rädsla för virus.
  Då sjunker rankingen och trafiken snabbt vilket innebär att regeringens vänner inte behöver jobba så hårt med annan censur, typ trafikreglering, till bloggen.

  Google har tidigare låtit falska varningar ligga uppe mot corruptio i över en månad och mot undermattan över en vecka. UM-bloggen har också lagt ut omfattande bevis på Googles mygel.

  UM-Bloggen har under lång tid utsatts för systematisk censur och en avsevärd medveten reglering av trafikflödet till sajten på ett fullständigt grundlagsvidrigt sätt.

  Detta exponerades tydligt i en artikel kort före att sajten mycket hastigt stängdes ner mitt i natten, utan förklaring. Nu 6 dagar senare vägrar fascisterna fortfarande att överhuvudtaget svara på mejl.
  På länken här finns info om detta:

  http://undermattan.wordpress.com/

  Tar de även ner sajten på den länken – så går det att läsa artikeln direkt i Google cache, på länken undertill.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http%3A//undermattan.com/2012/12/06/undermattan-com-avslojar-cyberterroristerna-sverige/

  Här är en länk till Flashback och diskussionen om Julian Assange. Ibland tas censuren mot undermattan-bloggen upp där.

  Till maktens förtret följs tråden av 1000-tals personer i landet… Bloggen har publicerat mycket nytt material angående Assange som används där som underlag.

  https://www.flashback.org/sp40864335

  På länken under kan man titta på några Talibaner som sabbat det här landet såpas att det kanske inte går att reparera.

  http://undermattan2.blogspot.co.uk/

  Tror ändå att det här är den avgörande kampen om Internet i Sverige ska vara en propagandakanal åt makten eller något annat. Har en känsla att bloggar liknande Skvitts står på tur i nästa censuromgång…

  /undermattan

  • skvitt skriver:

   Tack U-M!

   Intressanta länkar.
   Jag vet inte om du läste min kommentar till Alliansbeda. Men där försöker jag beskriva varför allt detta pågår. Kort sagt, makten får ju inte synas i sömmarna. Så har det alltid varit och så vill makten att det ska fortgå.
   Men så dök ju möjligheten upp med Internet, att sprida sanning om makten och överklassen för vem som helst som har info att komma med.
   ”Hoppsan!”, sa makten! ”Det här måste vi ändra på!”

   När det censureras i misshagliga länder, då är det ”Fy skäms!”, men inte när det sker här. Det är alltså inte censuren i vissa länder som stör, det är bara ett argument för att hoppa på och kritisera länder man inte gillar.

   Jag kan dra en makaber parallell.

   Gilles de Rais var en fransk riddare och adelsman på 1400-talet. En av Frankrikes rikaste män Han var till och med rikare än den franske kungen, Karl VI.
   Fattigdomen och nöden var både omfattande och extrem bland vanligt folk och svalt gjorde många, till och med till döds. Men det bekymrade inte överklassen. Inte ens när barn dog svältdöden. Vem brydde sig? Inte överklassen! Inte adeln, inte prästerskapet, inte borgarna och inte rikebönderna.

   Gilles de Rais var inte bara ofantligt välbärgad, han var även pedofil och sadist. När svältande barn kom och tiggde vid borgen blev de varmt välkomnade och intet ont anande klev de in och trodde de skulle få äta sig mätta och få lite mat med sig hem. Men så blev det inte. De våldtogs och torterades till döds. Och liken gömdes undan.

   Till slut började ryktet gå. Och det är ju klart att det började få substans när över 200 barn hade försvunnit spårlöst, föräldrarna hade anmält och till och med pekat ut en trolig gärningsman, som alltid var densamme, Gilles de Rais.
   Men barn dog ju så ofta och riddaren var så mäktig, vem kan då bry sig om några fattigungar?
   Alltså hände ingenting, fast alla egentligen visste!

   Det fanns myndigheter även då, om nu någon trodde annat. Men ingen myndighet lade sig i det som pågick. De såg mellan fingrarna!

   Men i slutet av 1430-talet krävde Gilles de Rais släktingar rätten till hans egendom, som de ansåg att han förvaltade alldeles för vårdslöst. Och då, först då började rättsväsendet agera. Inte för barnens skull, inte för deras föräldrars skull, inte för mordens skull utan för att för släktingarnas skull gripa och döma Gilles de Rais, så att de kunde ta hans egendom i besittning!

   Och så fungerar det än i dag. Låt vara att Gilles de Rais i dagens samhälle nog hade granskats av rättsväsendet även om det inte skulle vara i rika släktingars intresse, men än i dag finns det ett frälse som kan bära sig åt som de vill inom vida gränser, medan vanligt folk kan dömas för nedskräpning.
   Och just sådant, till exempel, får inte belysas än i dag, om det inte står i någon betydelsefull makts intresse!

   Tillägg
   Gilles de Rais insåg till slut att bevisen måste undanröjas, det vill säga att förkolnade barnkroppar, stympade barnkroppar och intorkade barnkroppar måste röjas ur vägen om han skulle kunna undkomma rättvisan. Det fick hans tjänare ombesörja.
   I de protokoll som än i dag finns bevarade framgår det att två adelsdamer blev vittne till hur dessa kroppar grävdes upp och forslades bort. I rättegången berättar adelsdamerna hur de med skräckblandad förtjusning följde arbetet med att gräva upp liken. Förfasade sig gjorde de dock inte. Det var ju bara fattigungar!
   Just den människosynen har gått i arv bland överklassen ända in i våra dagar. När barn förgiftas, arbetar ihjäl sig eller bränns inne i fabriker i tredje världen, då tänker kapitalisterna som skor sig på deras arbete att det är ju bara sådant som är gratis och finns hur mycket som helst, men synd om fabriken som brann ned. Empati kan de icke stava till. Endast den egna förtjänsten och egendomen intresserar dem.

   http://www.metro.se/nyheter/barnslavar-tvingas-gora-juldekorationer/EVHlln!QhlEbuIPx9b2U/

   – – –

   Om min blogg är i riskzonen? Oj, så hedrande!
   /Skvitt

   • undermattan skriver:

    Jo, jag läste din tidigare kommentar men såg den först efter att jag skrivit min egen.

    Uppmärksammade även din historia om den torterande pedofilen.
    Om familjen de Rais bytte namn till Reinfeldt och flyttade till Sverige efter händelsen så förklarar det ju en hel del… 🙂

    Angående Blog.com, så upptäcker de kanske snart att all reklam inte är bra.
    De finns de fysiskt i Portugal och har även kontor och visst ägande i USA.

    Företaget har bloggar i t.ex. USA, Ryssland, Rumänien och t o m i Burkina fasa.
    De verkar ha mest trafik från Indien?

    Att de blir hotade av någon på Sveriges begäran är rätt tydligt. Svenska myndigheter har också tidigare begärt nedtagningar hos företaget.
    UM-bloggen har 100-tals IP spår från Pentagon, USA:s vapenindustri, 100-tals från Saudiarabien, Irak och 1000-tals från Svensk militär, polis, åklagare, media och de styrande i Sverige. (… Älskar att skryta.)

    – Have I offended some one..? 😦

    Tack för supporten, folks 🙂

    • skvitt skriver:

     Den torterande pedofilen de Rais arresterades 15 september 1440, misstänkt för 49 brott. Djävulsdyrkan, därför att han hade hade försökt mana fram demoner som skulle ta hand om släkten och de som berättade om sina misstankar. Med djävulsdyrken gjorde han sig också skyldig till blasfemi. Han åtalades också för majestätsbrott, stympning, våldtäkt och mord på minst 140 barn. Han erkände efter långt om länge och dömdes och blev avrättad genom hängning och liket brändes på bål.

     Om han sedermera har gått igen kan han kanske ha uppenbarat sig i skepnad av Fredrik Reinfeldt. Men vad vet jag, vad vet jag? Det råder emellertid religionsfrihet och jag har därför rätt att tro på reinkarnation.

     I ett separat inlägg, som jag varmt rekommenderar, tackar jag för videon som du gav mig. Och jag återgäldar gåvan med att ge dig full rätt att använda min bild i det inlägget, liksom alla andra bilder jag har publicerat, om du så önskar.
     https://skvitts.wordpress.com/2012/12/15/tack-for-videon/

     /Skvitt

 4. Svante Svensson skriver:

  Du har ett nytt mail, från mig
  Svante

 5. DNy skriver:

  Yttrandefrihet i dagens Sverige är en myt som många fortfarande tror är sann. Västvärlden kallar sig för ”demokrati” men i själva verket den europeiska union vi lever i är ett fjärde rike med allt vad det innebär.
  Kram.

  • skvitt skriver:

   Eller rent kortfattat: Vi lever i kapitalets diktatur. Det har vi gjort nu i en bra bit över hundrafemtio år.
   Ett klassamhälle kan aldrig bli ett demokratiskt samhälle och vill vi demokrati så måste vi störta kapitalismen. Något alternativ finns inte.

   /Skvitt

 6. kao skriver:

  Så här ‘fungerar’ Kapitalets Diktatur! Vi låtsas hjälpa andra stater på traven för att de ska få demokrati (västerländsk sådan)..men allt är bara nys.

  De västliga s.k demokratierna, som i ordet betydelse själva försvagat sina egna demokratier allt mer, vill bara ha makt över dessa andra länders tillgångar för att övergöda sej ännu mer ekonomiskt och i fråga om MAKT. Det är det enda som intresserar dem. Mammon rules! Är det en nyhet? Knappast.

  Människorna här i Sverige och de i övriga världen är bara verktyg för dem för att nå MAKTEN. Den ULTIMATA. Allt annat, som små förbättringar här och där, är bara nys!

  Det händer även i framtiden liknande gräsligheter som du beskriver i 1400-talshistorien i inlägget så länge Mammons mage tillåts växa ohämmat. Man ska inte tro man är vaccinerad mot att historien upprepar sej – det ser vi ju redan nu alltför många exempel på.

  Att suveränt utmärkta sajter som t.ex Under Mattan och Alliansfrittsverige.se blir utsatta för virus och varningar som du beskriver, förvånar mej inte ett dugg. Är däremot förvånad över att det inte hänt tidigare.

  Kanske vi får kriga via internet i framtiden ;-)?. Men jag har knölpåken redo.

  Kram
  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s