Kategorier

Arkiv

Uppdaterat

Caremainlägget

Det fanns anledning att uppdatera det inlägget med några rader från Ghost: ”Metoden som används för att slippa skatt helt eller få ner skatten bygger på att apotekskedjornas moderbolag placeras i lågskatteländer. Moderbolagen lånar sedan mot hög ränta ut pengar till den svenska verksamheten vars vinster därmed går till att betala oskäliga räntor på lånen . Den manipulationen gör att riskkapitalisterna helt eller delvis undslipper svensk skatt. De får alltså miljarder i skattesubventioner men trixar, fullt lagligt, för att själva undkomma skatt.”

Det apoteken kan göra, det gör även privatskolorna och privatvården.

Därför ser det ut så här: ”De fem största vårdbolagen gjorde en rörelsevinst på tre miljarder kronor förra året samtidigt som de flesta landstingen går med underskott.” Det framgår av en genomgång Dagens Nyheter låtit göra.

Så illa skött är ju inte statsfinanserna av ett misstag. Tvärt om är det just så Alliansen bedriver sin politik. Å ena sidan skall skatten ned för de rika och å andra sidan ska det som ändå tas in skattevägen slussas över till privata aktieägare. Var det det du röstade för, du arme stackare ur arbetarklassen, som lade din röst på något av de fyra partierna?

Här är ett annat exempel: ”Privata sjukförsäkringar har blivit en kassako för pensionsbolagen. Förra året tjänade de över en miljard på företagare och privatpersoner som försäkrar sig mot inkomstbortfall. Samtidigt har det blivit svårare att bli långtidssjukskriven och få nytta av försäkringen. … När jag kom till Finansinspektionen 2001 var det röda siffror för bolagen på det här området, de gick back. I dag är vinsten så stor att man kan ifrågasätta konkurrensen och nivån på premierna, säger Göran Ronge, aktuarie på Finansinspektionen.” / DN

Alltså, om du undrar varför man nu för tiden inte får vara sjukskriven så länge som det behövs så fick du svaret här.

Tro inte på vad Alliansen säger, se istället vad den gör!

Vad trodde du att du skulle vinna på det?

Kort sagt, Alliansen tar från de fattiga och ger till de rika. Varför ska det vara så svårt att fatta detta så att så många som endast förlorar på politiken ändå röstar på dem och gör det möjligt för partier som skänker bort våra gemensamma tillgångar till redan förmögna att kunna bilda regering?


One Comment on “Uppdaterat”

  1. […] skrev nyligen två inlägg om saken. Det senaste är det jag kallar Uppdaterat. Där ville jag nämna att inlägget Carema, Carema, Carema – låter som en refränghade […]


Lämna en kommentar