Kategorier

Arkiv

Vår älskade mat

Äkta innehållsförtecknad mat?

 

VDN

Vad är det för skit du äter egentligen?

Klicka på länken ovan!

 

 


4 kommentarer on “Vår älskade mat”

  1. kao skriver:

    Vår mat är så nedlusad av tillsatser att det inte längre finns några alternativ. INte ens den s.k kravmärkta maten är längre säker.

    Skördarna blir inte ens hälften så stora utan bekämpningsmedel, förvaringen av desamma inte hälften så lång tid utan gifterna.

    Eftersom allt handlar om produktivitet och naturligtvis vill producenterna och mellanhänderna pressa ut så stora vinster som möjligt. Eftersom de flesta av oss lever så långt från själva ‘tillverkningen’ blir det så här. Det betyder givetvis inte att jag gillar det. Inte alls. Det är för jävligt! Det är bara ett knastertorrt konstaterande.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

      Innan det går helt över styr har jag säker gått till en annan värld.

      Kram!
      /Skvitt

      • kao skriver:

        Samma här. Men det är ju taskigt för våra barns räkning – och för kommande generationer.

        Som det t.o.m står i Bibeln: ”Människan kommer förgöra Jorden och sej själva”. Det var ju inte ens tänkbart då ‘boken’ skrevs, då man heller inte ens visste jorden var rund – eller att det fanns folk på andra platser än där de som skrev Bibeln själva befann sej..

        Kao

        • skvitt skriver:

          Jag kommer otvunget att tänk på den filosofisk-religiösa debatt som blommade upp på 1500-talet, när en katolsk präst avslöjade hur obeskrivligt grymt indianerna behandlades av spanjorerna.
          Utöver alla plågsamma, inhumana och fantasifulla straff européerna delade ut av alla tänkbara och otänkbara skäl, kunde han också berätta att det var vanligt bland spanjorerna att utan anledning sprätta upp buken på en indian bara för att testa skärpan på svärdets egg!
          Han ljög inte. Han själv hade gjort samma sak innan han sadlade om till präst.

          Det fanns två skolor. En som ansåg att indianerna skulle behandlas med respekt och en annan som baserade sig strikt på bibelns ord. Den sista skolan kunde konstatera att Abrahams folk hade spridit sig över hela världen (den då kända, alltså), till Afrika, Europa och Asien. Men de hade aldrig spritt sig till nya världen. Såldes var indianer inte människor!

          Kan man säga att det är den bokstavstrogna religiositeten i ett nötskal, oavsett vilken religiös lära det än är?

          Kram!
          /Skvitt


Lämna en kommentar