Kategorier

Arkiv

Lundsbergsskolan på Kårbölebloggen

Yrkesskola

Kårbölebloggen

I några få, men kärnfulla rader, tar bloggen upp några tankar kring den i media nu väl diskuterade skolan Lundsberg, som formar våra chefer inom näringslivet.

I en kommentar tar Skvitt upp saken på sitt eget sätt. Han skriver:
Nu får ju Lundsbergsskolan öppna igen. Behovet av den sortens skola tycks vara allt för stort för att skolan ska få stänga ned för gott. Den lär ju bland annat ut att man ostraffat kan fuska med statliga bidrag. Skolan får ju mera bidrag om båda föräldrarna jobbar utomlands, så skolan låtsas som om så är fallet. Och när och om någon avslöjar fusket så är det så väl ordnat att pengarna inte får återkrävas.

(Inom parentes sagt så är ju det ett rent bedrägeri, men ingen vill ta i saken. Det är ju bara våra skattepengar skolan förskingrar och det är ju numera upphöjt till god, borgerligt accepterad och eftersträvansvärd politik i vårt nya Alliansens Sverige och här har skolan klart visat sig som en skola i absolut framkant.)

Frågan är nu vilka förändringar som ska vidtagas efter att några misshagliga veklingar i oförstånd över syftet har klagat på hur med-eleverna har försökt att uppfostrat dem till goda chefsämnen.

Här tror jag faktiskt att jag kan bidra med nya friska idéer. Till exempel kan de ju försöka komma över några ensamkommande papperslösa flyktingbarn som kan gömmas i skolans källare utan att saknas. Och så inleder man varje skoldag med en morgonsamling i källaren där man under små trevligt gemytliga tortyrliknande förhållanden halvdränker ungarna á la den så kallade ”U-båten”.
En annan trevlig sysselsättning i arla morgonstund kan handla om att man sätter lite mysig ström på flyktingbarnens könsorgan.
Eller att man stoppar upp några meter taggtråd i deras anus. Självklart skall detta göras i allra bästa välmening. Flyktingbarnen bör ju komma till insikt om hur deras föräldrar har det hemmavid bara för att de har uttalat sig kritiskt mot regimer som vi i Sverige har goda handelsförbindelser med. Och våra egna små söta elever på Lundsbergsskolan kommer snart till insikt om, ifall de inte redan hade det med sig hemifrån, att en fast kontroll av andra sällan har dödlig utgång och att ett visst spill kan vara acceptabelt om det drabbar svaga grupper. Empati är ju en styggelse och det måste med skärpa inskärpas i varje aspirant till höga befattningar.

Jag är övertygad om att ingen elev på Lundsbergsskolan vill missa en sådan morgonsamling genom att försova sig.

Och efter avslutad skolgång garanteras alla de allra bästa toppjobben som står att få inom det svenska näringslivet.

/Skvitt”

Demokratinix

(Bilden illustrerar ”demokrati”)

Fredrik Kärrholm är polis, kriminolog och författare till Polishandboken. I SvD beskriver han samma mentalitet som lärs ut på Lundsbergsskolan, men då den omfattas av människor utanför maktens korridorer. Då är den plötsligt  inte lika rumsren.  Och Kärrholm ifrågasätter om film ska finansieras av skattemedel när den förhärligar just den här mentaliteten. Låt mig ta ett citat:

”Rånarbytet spenderas utan moraliska betänkligheter. Och rånaren blir förebilden för ungdomarna i publiken. I ett samhälle där grovt kriminella, främst i storstädernas förorter, redan finns som förebilder i verkligheten.”

När rånarna sitter i direktionsrum och mördar med penna och paragrafer är det i vårt samhälle en dygd att hylla, men när underklassen tar andras egendom är den förkastlig. Skvitt gör däremot ingen skillnad på rånare och rånare oavsett vilken klass de tillhör. det är lika avskyvärt och förtjänar samma fördömande!

Länkar:

Lundsberg misstänks för bidragsfusk i miljonklassen

Miljoner i fel bidrag till Lundsberg

Efter fusket: Riksinternaten slipper betala tillbaka

Fusk? Är det inte bedrägeri?

Fängelse för bidragsfusk

Det är skillnad på hur man ser på det inom fel… förlåt, rättsväsendet.


5 kommentarer on “Lundsbergsskolan på Kårbölebloggen”

  1. Svante skriver:

    Läste denna artikel i SVD i morse. Brottslighet hyllas t.o.m. i dagens ungdomsmusik, om jag fattade det rätt. Som du skriver Rån, som Rån, den ena hamnar på kåken, den andra i regeringen.
    Svante

  2. Svante skriver:

    Jag har aldrig jobbat inom reklambranschen, men kanske har jag kommit på hur Lundsberg ska få fler elever. ”Slipp kåken, lär er råna med finess hos oss. Vi tillhandahåller all kunskap, som behövs”.
    Svante


Lämna en kommentar