Kategorier

Arkiv

Låt negrerna svälta bara vi blir rika!

Ja, det är precis så kapitalisterna tänker. De tar inga hänsyn till annat än sitt eget välbefinnande och sin egen rikedom och framgång.

Så är det alltid!

När de påstår att de värnar om andra intressen, då är det lögn.

Om det lönar sig med miljöhänsyn, om det är bra för affärerna, ja då går det an!

Om det lönar sig med att leva upp till vissa ideal, ja då går det an!

De är ju rädda för att få dålig image som påverkar deras vinster, så då kan det gå an!

Eller i alla fall så långt möjligt mörka fakta.

Inget företag säger rent ut att ”Vi skiter i svält och elände bara vi får vår vinst maximerad!” Men det är så de agerar och det ska vi inte få veta!

Afrika plundras på allt som går att plundra. Om folket svälter, ”Tja, vadå, de har ändå ingen köpkraft! Då tar vi vad de har!”

”Enbart under 2009 köptes 60 miljoner hektar afrikansk jordbruksmark, en yta som motsvarar Frankrike, av utländska investerare. Odling av snittblommor, snabbväxande biobränsle, och andra exportvaror ger en hög avkastning på landområdena, som fonderna ofta kommer över till en billig penning.”

Källa, E24

Sen ska U-hjälpen rädda situationen!

När ska U-hjälpen göra något åt de som ställer till det? Nej, det är inte biståndspolitikens mål. Den nöjer sig med att undaröja de värsta katastroferna i kapitalismens kölvatten.

Det är dags att avslöja sanningen bakom biståndspolitik!

 

Läs också detta!


2 kommentarer on “Låt negrerna svälta bara vi blir rika!”

 1. Mavera skriver:

  Det som är skrämmande att imperialisterna maskerar sig mycket väl. Det ska se bra ut och ska vara politiskt korrekt utåt sett, vad som döljer sig bakom kan man bara gissa. Ta till exempel George Soros, djävulen själv och trogen Bilderbergare, han har skapat ett antal organisationer som är avsedda liksom att hjälpa folk.The Open Society Institute (OSI) är bara ett exempel. Att hans sanna syfte är att hjälpa – betvivlar jag mycket starkt. Pengar och makt – det är det enda de bryr sig. Det har alltid varit på det sättet och kommer alltid att vara.

 2. skvitt skriver:

  Jo, du har rätt.
  Man behöver inte gå längre än till donationernas stad, Göteborg!
  Oj vad det var fint bland överklassens rikaste att göra sig ett evigt namn till sin egen fåfänga, kanske att döva sitt eventuella dåliga samvete, men framför allt för att visa att de alls inte var så näriga som deras rikedom oomkullrunkeligt avslöjade.

  Men att avstå rikedomen och dela den med de mindre bemedlade, det kom dem aldrig för.
  Ett exempel: Nicolaus Sahlgren, 1701 – 1776. Direktör för Svenska Ostindiska Companiet i Göteborg under trettiofem år. Vid sin död efterlämnade han 4 159 498 daler silvermynt, enligt 1772 upprättat testamente, i vilket 150 000 daler donerades och lade grunden för Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg år 1772.

  Att köpa sig ett evigt minne, men att ge till de fattiga medan han levde var en främmande tanke. Nu är han hågkommen för sin fina gest, men faktum kvarstår, det var närmast fickpengar han gav bort för det ”ädla” att hyllas i all framtid!

  Har du möjligen skrivit om George Soros?
  Kram!
  /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s