Kategorier

Arkiv

Intervju med Julien Asange

Första intervjun efter asylansökan

”Intervju med Julian Assange på ABC, australisk radio den 21 juni 2012. Detta är den första intervju som han ställt upp på sedan han sökt politisk asyl i Ecuador. När intervjun genomfördes hade herr Assange varit på Ecuadors ambassad i tre dagar.

Den 40-årige australiern promenerade på tisdagen in på ambassaden i ett dramatiskt försök att undvika utlämning till Sverige för utfrågning om anklagelser om sexualbrott. Även om han skulle beviljas asyl i Ecuador, säger brittisk polis att den kommer att arrestera honom så snart han sätter foten utanför ambassaden och anklaga honom för brott mot borgensåtaganden. Julian Assange ansluter sig nu till oss via telefon från Ecuadors ambassad i London. Julian, välkommen tillbaka till australisk radios frukostprogram.”

Läs resten här.

Kunstigt fall.jpg

Bildcollage: Skvitt

I tidigare inlägg, 8/2 2011, skrev jag:

”Konstigt fall, säger pensionerad lagman.

Assange var under fem veckors tid var redo att komma till förhör, men åklagare  Marianne Ny valde att inte kalla honom.

Marianne Ny har inte rätt att begära en internationell arresteringsorder. Bara Rikspolisstyrelsen har den rätten.

Dessutom är ett utlämnande ett brott mot Europakonventionen.

‘Jag behöver inte lyda minsta vink från människorna i bananrepubliken när de kommer med anklagelser’, säger Julian Assange och tillägger att det finns allvarliga fel i det svenska rättssystemet. Men det hade han ju kunnat fråga nästan varje svensk om för att fått veta det. Det är knappt mer än åklagare som har avvikande uppfattning.

Julien riskerar att utlämnas till USA för spioneri. I USA: en åtalsjury är redan utsedd. Helt klart är att det finns starka krafter som vill spärra in Julien i amerikanskt fängelse. Vissa kräver dödsstraff och andra att han helt enkelt bara mördas. Helt klart finns hoten mot honom och de är minst sagt allvarliga.

Marianne Nys rävspel kan knappast tolkas som något annat än att målet är att oskadliggöra Assange och om möjligt Wikileaks. Hon har sannolikt trätt i USA:s tjänst och med bistånd av svenska underrättelsetjänsten, som i sin tur har ett väl utvecklat samarbete med kollegorna västerut.

I detta tjyv- och rackarspel kan också misstänkas att Anna Ardin har spelat en medveten nyckelroll och varit den person som aktivt arbetat för att sätta igång hela spelet, dock utan erkänna sina motiv. Som den slipade politiker hon är så visar hon endast fram det som passar spelet, så som en pokerspelare inte avslöjar fler kort än nödvändigt.

Till att börja med gick det hennes väg. Sen kom bakslaget och av hönan blev bara en fjäder, om ens det. Det var då  en tredje åklagare, Marianne Ny, åter tog upp ärendet. En sådan gång i spelet tyder ju helt uppenbart på att det handlar om något helt annat än vad åklagaren påstår.

Så vad handlar det egentligen om?

Är det en trasig kondom och i så fall; var i lagen står det att en trasig kondom utgör våldtäkt?

Vad det i grunden handlar om, behöver Skvitt inte skriva i klartext, alla förstår ändå. Och om någon händelsevis inte förstår behöver de inte heller bry sig mera. Det finns en myckenhet av barnböcker för denne någon att låna på biblioteken.”

Jag kan ju poängtera: Marianne Ny har inte rätt att begära en internationell arresteringsorder, det är som sagt bara Rikspolisstyrelsen har den rätten. Men hon är så kåt på målet att hon glömmer bort var hennes befogenheter slutar!

Men innan denna historia satte igång så villa Julian Assange bosätta sig i Sverige. Jag citerar Meduzas Flotte: ”USA är mäktigt och USA har mycket på sitt samvete och Julian Assange har bevis mot USA och lägger ut det på Wikileaks, till skumraskens förfäran. Och han vill bosätta sig i Sverige. Sämre människor har fått göra det! Men han fick nobben!”

Skvitts bild i inlägg om DEN saken:

Meduzas Flotte + Assange.jpg

Saken

Saken är ju den att Julien Asange är misstänkt för att haft samlag med en trasig kondom, men inte att han skulle haft samlag mot kvinnans vilja. Det var bara att kondomen var trasig som hon reagerade emot. Om det ska kallas våldtäkt måste det vara den allra lägsta graden av våldtäkt man kan tänka sig. På sin höjd kan det kallas sexuellt ofredande. I vart fall i mina ögon. Därmed har saken fått orimliga proportioner. Och dessa proportioner har skruvats upp av Marianne NY, åklagaren, i det att hon inte såg till att förhör med Asange kom till stånd innan han skulle avresa från Sverige. Han gick ju och väntade på det förhöret ända till avresedagen.

Därefter har förhör kunnat hållas med Asange i Storbritannien om så hade önskats, men även här har Marianne Ny trilskats och istället begärt ett utlämnande, som bekant.

Det är ett anmärkningsvärt ståhej kring något som med yttersta tveksamhet över huvud taget är ett brott!

”Representanter för den svenska åklagarmyndigheten erbjöds att närvara vid utlämningsförhandlingarna mot Wikileaksgrundaren Julian Assange i London under täckmantel. Den åklagare som har hand om den svenska utredningen mot Assange, Marianne Ny, ville inte medverka vid förhandlingen eftersom det skulle kunna uppfattas som att hon försökte påverka beslutet. I stället ville myndighetens informationsdirektör Karin Rosander åka. Den brittiska åklagarmyndigheten erbjöd då båda att komma, och att de kunde presenteras som två unga juridikstudenter på genomresa” /GP

Man måste vara mer än blåögd om man tror att saken verkligen handlar om en våldtäkt eller ofredande.

”Noterbart i det sammanhanget är att det är mycket ovanligt att människor misstänkta för sexbrott i Sverige eller svenskar misstänkta för sexbrott efterlyses internationellt för sexbrott. Julian Assange är faktiskt bara ett av två fall. Den andre är en man misstänkt för en mängd sexuella övergrepp mot barn. För den typen av misstankar som riktas mot Assange har det aldrig förekommit tidigare.” /Svensson

Man måste vara mer än blåögd om man inte tror att det handlar om politik och amerikanska påtryckningar.

Skammens land.jpg

Bild: Skvitt

Därtill kan läggas det manshat som Marianne Ny har gjort sig känd för:

”Hur är stämningen mot Julian Assange i Sverige? frågade advokaten.

– Fientlig. Folk tar för givet att han våldtagit två kvinnor.

Är fru Ny känd för vissa åsikter?

– Oh ja, hon är mot män. Hon tar för givet att de är skyldiga i sexualmål.” /Peter Kadhammar

Alhem för Assange.jpg

Bild: Skvitt

Assange, CIA och två svenska tabun varifrån följande saxas: Med detta sagt måste ändå de vattentäta skotten ifrågasättas. Metoden att utsätta obekväma personer för sexuella komplotter är bara alltför välkänd i historien, inte minst i den skuggvärld som befolkas av stormakternas säkerhetstjänster.

Kanske fanns verkligen Christine Keeler, kanske har verkligen sexfällor arrangerats i andra länder, åtminstone för längesedan, men nåde den som hävdar är något sådant ens är en möjlighet i dagens självgoda Sverige.”

Som sagt, man måste vara blåögd om man inte ställer sig kritisk till hela saken. Honungsfällor är ju inget ovanligt när säkerhetstjänster opererar.

– – –

Svenssons länkar täcker in det mesta:

Våldtäktsanmälan mot Wikileaks talesman

Julian Assange förnekar anklagelser

Anhållan mot Assange hävd

Fler och fler märkliga inslag i Assange-affären

Smutskastningskampanj betyder inte att Assange är oskyldig till brott

Underligt att Assange inte hörts

Förundersökning mot Julian Assange

Assange förhörd av svenska polisen

Assange – förundersökning om våldtäkt återupptas

Julian Assange begärd häktad

Assange har erbjudit sig att bli förhörd

Assange-affären rullar vidare

Hur mycket samröre har Anna Ardin med USA:s säkerhetstjänster?

Assange i brittiskt häkte – vill inte utlämnas till Sverige

Sverige funderar på att lämna ut Assange till USA

Assange, våldtäkter och Cablegate

Konspirationsteorier, sexfällor, våldtäkter och Assange

Assange släpps ur häkte

Assange släpps inte lik förbannat

Naiva vänstermänniskor och Assange – vad underrättelsetjänster kan göra

En misskött våldtäktsutredning – Assangeaffären

Julian Assange – 87 procent slampa

Smutskastningskampanj mot Julian Assange?

Ingen kan veta om det var en sexfälla eller inte

Assangeaffären sätter en massa olika problem på agendan

Assange inte utlämnad ännu

Många märkligheter i Assangefallet

Assangefallet och svensk våldtäktslagstiftning

Fler underligheter i Assangeaffären – polis vän med målsägare

Julian Assange utlämnas till Sverige

– – –

YLE, kronologi 

Vad säger Anna Ardin själv?

Klicka på bilden!

– – –

Skvitt:

Om begreppet våldtäkt!

Lite Wikilogik

Sanningssägare

Ett skärrat USA!




Lämna en kommentar