Kategorier

Arkiv

Arbetslösa anställdes av kommunen

Sigtuna kommun

En kommun att hedra.

Självklart kan inte det privata näringslivet göra en sådan här sak. Där handlar allt om maximal lönsamhet och maximal profit. Varje anställd som kan avvaras blir uppsagd. För att förenkla för företagen används i allt större utsträckning korttidsanställningar och inhyrd personal från bemanningsföretag.

Alla ansträngningar från Alliansregeringens sida att minska arbetslösheten måste betraktas som oseriösa så länge den inte tvingar arbetsgivarna att anställa fler. Då sjunker visserligen lönsamheten, men inte om …

Inte om vadå?

Tja, de kan ju dela ut mindre belopp till aktieägarna till exempel.

Här kan du lyssna på Studio Ett. Där får du veta att Sigtuna kommun tjänar flera miljoner på satsningen! Kanske något för alla kommuner att ta efter!

Och en intressant sak i sammanhanget är att ALLA arbetslösa socialbidragstagare tackade ja, utom en handfull personer som hade bluffat sig till socialhjälp. Självklart ville de inte ha ett jobb av kommunen eftersom de hade det bra ändå. Två flugor i en smäll, alltså, plus den samhällsekonomiska vinsten som en ren bonus.

Vad tyckte Moderaterna om idén? Jo, det var ett cyniskt spel om människorna, sa Olof Holst (M)! Sic! Cyniskt! Vad ska då moderat politik kallas? Kvadrat-cyniskt? Ultra-cyniskt? Moreratdjäveln i inslaget kallar det också ”arbetsplikt”. Men vad är då FAS 3? Jo, arbetsplikt, men UTAN lön!

Som också framgår av sändningen så vet moreratdjävel Olof Holst inte vad han talar om, så lyssna på inslaget! Det är det verkligen värt!

Sanningen är ju att de arbetslösa blev jätteglada och återfick sitt självförtroende och sin värdighet. Är det cyniskt?

Moderaterna och Nationalencyklopedin. Så lyder rubriken på inlägget där jag hittade informationen.

Moderaten Edvin Alam nämns i inlägget som jag refererar till. Han kan uppenbarligen inte skriva och dela in i stycken. Har man inte så mycket till bildning så ska inte heller hans åsikter tas på allvar. Så vad säger idioten, på twitter t. ex.? Se själv!

Hans politik tjänar att underlätta för kapitalister att sko sig på vanligt folk och kasta ut dem i arbetslöshet, för att göra dem ännu lönsammare som slavar i Moderaternas FAS 3. Och så har han mage att kritisera vettiga åtgärder som får folk på fötter. Jag utnämner honom till kandidat för Årets mest korkade politiker. Om han vinner? Svårt att säga. Konkurrensen är stenhård. Värsta konkurrenterna har han inom Alliansens alla partier.

Läs mer om Fas 3.

Martin Mobergs betraktelser.

Sebastians tankar.


5 kommentarer on “Arbetslösa anställdes av kommunen”

 1. kao skriver:

  Ska läsa i morgon.

  Apropå cocacolareklamen: Kolla http://www.mimersbrunn.se/reklam
  Där står ett par kommentarer om den psyk-reklam jag skrev om tidigare.

  Kram/Kao

 2. portolanseglaren skriver:

  Jag har inte läst in mig i saken, men om det är som du antyder är det strålande! Att en kommun äntligen vaknat, insett att för en bråkdel mer i månaden får kommunen arbetande invånare, människor med värdighet. Moderaten lever gott på våra skatter, han har sitt på det torra, kan sprida sina lögner som han vill, för politiker, näst efter poliser, kommer undan med vad som helst utan att förlora jobbet.

  • skvitt skriver:

   Ursäkta sent svar!

   Konceptet är enkelt. Låt folk få ett arbete istället för att bara få socialbidrag.

   Hur funkar det? Ja, det är ju lika enkelt. Den som inte arbetar tillför ingenting, men den som arbetar skapar värde. Om den som inte arbetar ändå blir försörjd, då är den en utgift och belastning för någon, alltså kommunen, när arbetslöshetskassan inte längre står för deras inkomst.
   Klart det måste bli lönsamt för en kommun, som ju är en verksamhet som inte drivs av lönsamhet och vinstmaximering, så som ju privata företag gör.

   Men förklaringen är inte alldeles så enkel ändå. Jag behöver nog förklara lite till.

   Det finns en skillnad mellan privata företag och en kommun.
   Ett företag behöver inte betala för de arbetslösa och inte ens de som de gör arbetslösa genom att avskeda dem.
   Men betala får istället arbetarkollektivet göra via arbetslöshetskassan och därefter en kommun när den arbetslöse tvingas leva på socialbidrag.

   Osmakligt nog har Alliansen hittat på att förslava sådan utförsäkrade personer genom att tvinga dem till att bli gratis arbetskraft åt företag, som till råga på allt dessutom får betalt av samhället för att utnyttja dem som så kallade FAS3-are! Det är ju en synnerligen vidrig och äckligt osmaklig uppfinning som ”Det nya arbetarpartiet” har hittat på!

   Av detta kan vi dra en slutsats: privata företag skapar arbetslöshet! Varje människa som kan avvaras utan att produktionen blir lidande, avvarar man utan att behöva ta kostnaden för deras överlevnad.

   Vad Sigtuna kommun alltså gör är att låta folk skapa värde och få lön för det istället för att inte arbeta och få bidrag för det.

   All heder åt denna smarta kommun!

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s