Kategorier

Arkiv

Kildén & Åsman

Läs detta eminenta inlägg!


37 kommentarer on “Kildén & Åsman”

  1. kapitanos skriver:

    För många år sedan hittade jag en stor sophög i skogen, en jättehög och rev lite i soporna och fann den skyldiges namn och adress. Jag samlade ihop lite i en påse och sände till sopisens kontor på ett företag i Göteborg, med uppmaningen att hämta soporna som krävde en större släpkärra för att hämta skiten. Han fick min adr. och bad om ursäkt samt hämtade soporna. Kul när det går som man vill.
    Jag hittade hit men inte längre. Ha en bra dag.

    • skvitt skriver:

      Ja, det var ju gôtt du hittade hit!

      Jo, så var jag för många år sedan ute med kajaken i skärgården och du vet ju hur det ser ut där, med ilandfluten plast av allehanda slag. Det är hinkar, linor, sillalådor osv. Konstigt nog hittas aldrig fendrar. Det är ju för att folk tar dem, men skiten lämnar de kvar.

      Jag brukade göra brasa på all sådan bråte när jag ändå bara var i land för att vila och äta.

      En av dessa gångerna var det en djävla massa att bränna upp och det tog timmar att göra det. Och jag fick mitt lilla nöje som tack för hjälpen. För hade jag inte stannat så länge på den lilla ön och bränt skräp så hade jag missat den tyska lyxbåten, vars kapten inte läste sjökortet utan trodde att det var djupast mitt emellan öarna. Det ska man ju inte tro!

      Vad som inte behöver sägas är ju det som hände. Med min kikare följde honom så länge de gick för att se om han sjönk.

      Flabb! Flabb!

      Jag tror det är ett fördärv att ha mera pengar än sjövett, eller vad säger Kapitano?

      Ha det så gott!
      /Skvitt

  2. kapitanos skriver:

    Det har blivit bättre i skärgården här på Västkusten eller så är det mindre med båtar och badare nu. Nu tänker jag ta en tur till båten men går inte ut tror jag. Ha det.

    • skvitt skriver:

      Det var ju bra, men all skit som kommer från yrkessjöfarten och från fiskebåtar flyter väl alltjämt i land!
      Segla lugnt!
      /Skvitt

  3. kapitanos skriver:

    Jag finns på metrobloggen men ingen har hittat dit ännu. Kapitano

  4. skvitt skriver:

    Jag hittar dig här:
    http://metrobloggen.se/kapitano/
    Är det fel place?

    Ha det gott!
    /Skvitt

    • skvitt skriver:

      Jag svarar mig själv.
      Den länken såg ju bra och riktig ut, men den fungerar inte. Nu har jag rättat till det.
      Den rätta länken är nu inskriven så man kommer rätt om man klickar på dig i min högermarginal.
      /Skvitt

  5. kapitanos skriver:

    Det är en början sedan måste man gå vidare. Jag har omk. 20 inlägg och du har inte sett något. Jag tror att man även kan komma in på Google ”Mellan himmel och hav. kapitano. Eller bara kapitano i Göteborg så kommer jag själv in dit. Eller okategoriserade-mellan himmel och hav i metro.

    • kapitanos skriver:

      Det är en början sedan måste man gå vidare. Jag har omk. 20 inlägg och du har inte sett något. Jag tror att man även kan komma in på Google ”Mellan himmel och hav. kapitano. Eller bara kapitano i Göteborg så kommer jag själv in dit. Eller okategoriserade-mellan himmel och hav i metro. Bilder har jag inga problem med de har jag lagt in många på min blogg.

  6. kapitanos skriver:

    Jag vill ha in mitt namn här på höger sida.

  7. skvitt skriver:

    Nu fungerar det och man ser dina inlägg. Det var en för kort länk jag hade fått tag på, men den såg riktig ut så jag trodde helt enkelt att du bara var klar med layouten.

    Ska snart kika på dina inlägg! Fortsätt hålla utkik och särskilt på vad man har för sig på styrbords sida! Kommentera det från babords sida!
    Ha en fin sommar!

  8. kapitanos skriver:

    Jag vill också kommentera några av mina inlägg på facebook men saknar den möjligheten. Hur gör man det? Du som kan.

    • skvitt skriver:

      Jag är ledsen, men jag vet inte det. Själv har jag inte Facebook. Du kan fråga Hemimamma på någon av hennes bloggar. Kolla efter henne i min högerspalt!

      Passar på att tacka för alla dina fina inlägg!
      /Skvitt

  9. Börje Nilsson skriver:

    Nu ser jag att det inte var delning utan kommentar.

  10. Börje Nilsson skriver:

    Det är bara du och jag som hittar varandra antagligen, för jag har gått från 250 besök om dagen till noll på två veckor.

    • skvitt skriver:

      Det var tråkigt att höra. Jag får väl göra lite mera reklam för dig.

      Men gå gärna in på WordPress och läs deras råd om hur man får fler besökare. Det är tips som gäller oavsett vilken portal man har. Ett tips är att kommentera mycket hos andra bloggare. Då syns det att du finns. Ett annat sätt är att länka till andra bloggar. Då kanske de länkar tillbaka.

      Börja med att läsa mera här: http://learn.wordpress.com/
      Lycka till!
      /Skvitt

  11. Börje Nilsson skriver:

    Förr eller senare så skall det väl fungera så andra hittar också.

    • skvitt skriver:

      Visst, man måste vara optimistisk, men det är lite trögre än på AB, fast jag tror att metrobloggen ändå snabbare ger fler läsare än vad WordPress gör. Finns det motsvarande som på AB, alltså det AB kallar ”Snack”? Kolla det och använd det om det finns!

      Good luck!
      /Skvitt

  12. Börje Nilsson skriver:

    Om du klickar om styrbord på ”Mellan himmel och hav” så hamnar du hos mig. Tror jag men något är fel på min sida.

    • skvitt skriver:

      Jo det går, men inte där man förväntar sig att det ska gå. Men det här löser du.
      Trevlig midsommar. Hopas du får fint väder, annars har du boktips i en kommentar hos dig.
      /Skvitt

  13. Börje Nilsson skriver:

    Hej skvitt det händer inget på min sida men jag finns. Skrev till metro men inte fått något svar. ha de

  14. Börje Nilsson skriver:

    Ja ha marginaliserad då. Man kan gå via google också.

    • skvitt skriver:

      Ha, ha!
      Du finns i marginalen, så jag har marginaliserat dig!
      Mycket roligt, marginalmänniska!

      Ha en bra midsommar nu, i marginalen eller varstans du nu föredrar att fira den!
      /Skvitt

  15. Börje Nilsson skriver:

    Hur bär du dig åt? Jag har aldrig hunnit med så mycket bloggande när jag hade ett jobb att sköta och andra fritidsaktiviteter som måste få sin tid. Nu är jag pensionär sedan fem år och har all tid i världen då jag inte kräver mycket sömn. Ha det gott.

    • skvitt skriver:

      Jodå, det bara rullar på, liksom, så blir det som det blir. Och det du ser här är ingalunda allt.
      Ha det så bra. Nu blir det ju bättre väder några dagar, så du får säkert glädje av båten och sjölivet.
      Båt tar ju en massa tid så det är klart det kan inkräkta på bloggandet. Huvudsaken är att man får göra det man vill. Eller hur!

      Som sagt, njut av sommaren, havet och båten nu!
      /Skvitt

  16. Börje Nilsson skriver:

    Jag vill göra dig uppmärksam på att jag har en egen blogg och ingår inte i någon grupptillhörighet. Som jag nämnt tidigre, så citerar jag inte andras bloggar, bara kommenterar om jag om det kan vara av någon betydelse. Jag läser nyheter i media och har det som grund för kommentarer och fördjupningar. Så jag vill inte ha E-post med blogginlägg i övrigt kan du skriva till mig om du så vill. Börje

    • skvitt skriver:

      Hur menar du? Får du E-post om jag kommenterar? I så fall är det inget jag kan påverka. det är din E-låda som måste ställas in i så fall. Det är olika på alla de olika sorters mailboxar som finns. Oftast går det att blockera.

      Om du har BBB så går det inte, såvida de inte har ändrat sista året. Jag har slutat att använda den eftersom jag inte kunde kasta mail utan att öppna dem först och det ska man ju absolut inte göra med post man tror eller vet kan vara infekterat med malware! Helt idiotiskt!

      Nice day!
      /Skvitt

  17. Börje Nilsson skriver:

    Jo visst kan jag blockera all E-post från en person men det var inte min menig så därför använder jag nu skräppostknappen men blockerar inte personen.det är inte samma sak. Blockera personen gör man ju bara om man får personlig otrevligt mail man inte vill ha. Jag bergränsar mitt bloggande enbart utifrån media och debatter som förs i tidningar och Tv. Färska större nyheter vanligtvis men undantag finns. Grundiden är att inte ingå i någon grupp eller få en stämpel om partitillhörighet. Det sistnämnda aä viktigt men svårt att undvika. Mina åsikter ligger vanligtvis till vänster om mitten men det måste inte vara så. Börje
    Du har ju frågat mig om var jag hämtar källmaterial och jag har svarat media. Nyhetskasnalen Svt, politikerbloggen, GT med flera.

    • skvitt skriver:

      Nej, jag har inte heller någon partitillhörighet. Men det beror på att jag till vänster om det som finns i ”utbudet”. Men även om det fanns något som stämde, så är det ju som så att man ändå aldrig kan hålla med om allt ett parti säger eller står för. Det är det som är ”egen åsikt” och ”självständigt tänkande”. Eljest vore man ju bokstavstrogen och det är farligt!

      Jo, jag har förstått var du hämtar en del av ditt material. Ofta har jag ju läst samma sak, men kanske inte alltid från samma källa. I just de fallen stör det mig inte nämnvärt om det inte finns en länk, men i en del andra fall hade jag varit glad om det fanns. Så känner jag det.

      Men det är din blogg och jag ska inte tala om för dig hur eller vad du ska skriva. Trots allt är det ju underbart att man får göra som man vill, inom anständiga gränser, förstås!

      Hur gick det med bilen?
      Hoppas det inte blev för kostsamt!
      /Skvitt


Lämna en kommentar