Kategorier

Arkiv

Nu skiter vi i dig!

Du kan skita i blöjor!

Vi tar ta mig fan inte vårt ansvar längre!

Det är slut med sånt!

Nu gäller andra regler!

Nu gäller ALLiANSENS politik!

Nu är det slut med omsorger!

Nu satsar vi på RUT och ROT till de som har råd med det!

FUCK YOU - ALLIANSEN!

Så långt har det nu gått i ALLiANSENs Sverige!

Multisjuka Ulrika får skita i blöjor!

Efter ett flertal fallolyckor, där hon brutit nacken, är Ulrika Björkén, stelopererad i nacke, rygg och ländrygg och har ständiga nervsmärtor. Hon kan inte resa sig utan hjälp. Därtill har hon en hjärntumör och Addisons sjukdom, som obehandlad leder till döden.

I fem åren har Ulrika Björkén haft personlig assistans 23 timmar per dygn, men från och med nyårsafton klockan 24 är det slut med det!

Försäkringskassan påstår att hon kan duscha, tvätta och ta på sig själv. Det är sådant hon har fått hjälp med dagligen i fem år. Hon har haft personlig assistans 23 timmar per dygn. Nu påstår till exempel Försäkringskassan plötsligt att Ulrikas brutna nacke har läkt 2008, men sedan dess har hon gått igenom fyra operationer efter att nacken har brutits på nytt. De hade lika gärna kunnat skriva att jag åker rollerblades”.

Beslutet innehåller flera faktafel, men Försäkringskassan vill inte kommentera Ulrika Björkéns fall. Och som alla andra ansvariga smiter även Susanne Movérare (enhetschef på Försäkringskassans avdelning för försäkringsprocesser) undan med myndigheternas gängse standardsvar när journalister frågar: ”Jag kan inte gå in på enskilda ärenden.”

 

Fan så bekvämt! Skit ned dig själv, säger jag!

Susanne Movérare

Det är så fegt, förbannat fegt! Orderna kommer så klart uppifrån, högre upp i hierarkin än där Susanne Movérare sitter. Det förstår jag också! Men man kan inte skylla på att man bara lyder order. Det slogs fast i krigsförbrytarrättegångarna i Nürnberg mellan 20 november 1945 och 1 oktober 1946 och gäller således även här och nu. Vad som gäller i krig måste ju vara lättare att leva efter i fred och vad som ansågs måste gälla i Nazityskland, enligt Nürnbergsprossesen måste vara lättare att efterleva i ALLiANSENs Sverige! Det krävs knappast lika mycket civilkurage! Man blir inte avrättad, men möjligen blir man av med sin feta lön.

Det är alltså pudelns kärna!

För att Susanne Movérare ska få behålla sitt välstånd ska Ulrika Björkén förnekas den hjälp hon så väl behöver och tvingas att pinka och skita i blöjor! Tack vare ett fegt kräk som inte vågar säga ifrån till den som är den verkligt ansvarige, socialminister Göran Hägglund. Som Kristdemokraternas partiledare är han en av dem som ingår i vår regering, vilken främst styrs av Moderaterna, ett parti som helt och fullt ut med öppna ögon och berått mod låter de allra svagaste grupperna i samhället bära kostnaderna för att de rika ska få skattelättnader på varje tänkbart sätt. Det är till exempel endast de rika som har råd med ROT- och RUT-avdrag. Det ger ju syn för sägen!

De tio rikaste svenska kommunerna står tillsammans för 13,7 procent av de totala rut-avdragen och de tio kommuner där inkomsten är lägst står för 0,2 procent.

• GÅ DIREKT TILL KARTORNA

Fallet Ulrika Björkén står att läsa i metro på nätet, men mera utförligt i dagens papperstidning.

ALLiANSEN har i grunden

samma avskyvärda människosyn

som ADOLF HITLER!

_ – _- _

Bonuslänkar:

avslagen inte oskäligt många.

Styrgruppen är projektets högsta beslutande organ och består av representanter från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Kommunförbundet i Stockholms län, Handisam, Handikappförbunden i Stockholm och fyra representanter från kommunerna. Projektchefen är föredragande i styrgruppen och har ingen beslutsrätt. Styrgruppen har rätt att besluta om projektets livslängd och utformning. Therese Karlberg – Försäkringskassan (Ordförande) Susanne Moverare – Försäkringskassa Stefan Mörk – Försäkringskassan


11 kommentarer on “Nu skiter vi i dig!”

 1. Svante skriver:

  Läste om detta i morse, och förlorade humöret till den gräns det inte går att skriva. Tänkte i mitt stilla sinne att Skvitt säkert skriver om det. En kristen socialminister, som utger sig för att vara på de svagastes sida, stödjer denna vedervärdiga behandling av inte bara Ulrikas situation, utan alla som råkat illa ut. För mig är all religion av ondo, då alla dess företrädare är falska, och hoppas på att bli rikligt belönade när de dör. Dör gör de men de förstår inte att med döden är allt slut. Innan de föddes fanns de inte, och oroades inte alls, och varför ska man oroas av att man efter döden återgår till samma tillvaro.
  Svante

 2. kao skriver:

  Det är så gräsligt att man kan spy. De vill ta ifrån Ulrika den värdighet hon har kvar genom att ställa såna krav. Detta är bara början, tror jag.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Det har redan börjat, men det eskalerar!
   Snart gör de väl som Hitler, dödar alla svårt sjuka och handikappade.
   Det är kanske mera humant så? 😦
   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ja, Alliansen tycker väl det…
    Kanske medicinerna blir så dyra att vanligt folk inte längre har råd att köpa dem? Då blir det ”ett naturligt urval” och en vanlig knegare dör ”när han/hon ska” – d.v.s när de går i pension…

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Medicinerna är redan i dag så dyra att många inte har råd med dem.
     Tyvärr gör ju många som så då de vill ha något som de inte har pengar till, eftersom de aldrig sparar något, att de tar det på avbetalning. Det sättet att leva är idiotiskt eftersom de drar på sig ständigt nya räkningar och när något oförutsett inträffar så finns inte pengarna. Det är tragiskt, men så är det ju för många. De kan inte stå emot alla ”fantastiska” erbjudanden som de utsätts för. Både bland rika och fattiga finns således de som försätter sig i skuldfällor, lika väl som det finns riktigt fattiga som aldrig gör det, utan sparar det lilla de kan för framtida behov och obehagliga överraskningar.

     Allt går ju inte att ta på avbetalning.
     Om läkemedel hör till det som kan avbetalas i dag är mer än jag vet.

     Men: förr kunde man göra det, före avregleringens och privatiseringens tid. Då fick inte apoteken neka någon receptbelagda läkemedel när dessa skulle lösas ut och det gällde även de som hade betalningsanmärkningar. Det var bara för apoteken att hoppas på att kunden betalde räkningen när den kom, eller att de delade upp den i delbetalningar. Annars fick de lämna det till kronofogden.

     Idag i denna förträffliga tid när apoteken ska ”konkurrera” med varandra och läkemedlen därmed ”ska bli billigare”, som man ju sa, har läkemedlen blivit dyrare än någonsin och det finns inga garantier längre att de ens har de läkemedel som läkaren har skrivit ut. Så var det med den reformen!

     OCH i dag har apoteken ingen skyldighet att ge kredit!
     INGA PENGAR – INGA MEDICINER!
     Skyll dig själv att du har satt dig på pottkanten!
     Skyll dig själv att ditt företag inte behövde dig! Skyll dig själv att försäkringskassan utförsäkrade dig!
     Skyll dig själv att du var lågavlönad i hela ditt liv och nu är en fattigpensionär!
     Skyll dig själv att du valde fel föräldrar!
     Skyll dig själv att d blev sjukare än du hade råd med!

     Vi lever i den förträffliga kapitalismens cyniska tid, administrerad av lika cyniska politiker långt bortom mänskliga solidariska hänsynstaganden där de privata vinsterna väger tyngre än liv och hälsa!

     Ni kan inte tvinga oss att säga: ”Sigh heil!”, borgardjävlar, som bekämpar solidaritet och kallar slaveriet för frihet!

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Förstår din ilska och håller med. Har också skrivit om detta förut, i min ‘serie’ i 5 delar om stora kap./ storföretag och är själv av de utsatta i det här fallet.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Tråkigt att få veta! 😦

       Lyckligtvis har jag det gott ställt, men ändå är jag en riktig ärkekommunist, som du vet! 😉

       Kram!
       /Skvitt

   • kao skriver:

    …2 nya inlägg hos mej…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s