Kategorier

Arkiv

Skvitts julklappar

Julen – en familjehögtid

Hela familjen samlas och sluter sig inåt.

Det är ingen nyhet. De flesta gör så. De vuxna barnen samlas hos föräldrarna och tar med sina egna barn. Då blir det kalas.

Men en del står utanför, frivilligt eller ofrivilligt. Många känner sig utanför under julen, utanför och ensamma. Då finns det alternativa firanden som till exempel kyrkorna står för. Det är ett gott initiativ. Där kan man med lite tur finna en partner eller ny kompis. Det sista kan vara guld värt för äldre vars gamla vänner har försvunnit på olika sätt.

Oavsett anledning finns det också de som under julen sitter vid datorn och surfar. Du som läser detta i dag kanske hör till den kategorin, eller bara testar datorn, plattan eller smartfonen som du fick i julklapp. Då ska du få några julklappar av mig. Du får några länkar att surfa vidare ifrån.

Header

Varför inte börja med lite intellektuell julgodis? Herbert Tingsten: Fascismen är borgerlig.

Fascismen är borgerlig

Fascismen och borgerligheten handlar ju mycket om storhetsvansinne, så varför inte kika på Filippas vansinne?

Filippas sjukhus

Vansinne kan ofta tyckas vara korkat, men fan heller. Det är bara skenet som bedrar så man inte ser bockfoten. En sådan fot har Maria Larsson. Hon tycker att man ska byta jobb och överge vårdtagarna om jobbet är för hårt. Men om man inte sätter press på vårdgivarna/företagen, utan bara hoppar av, vem ska till slut sköta de sjuka och gamla? Ett smart upplägg. Då kan man ju sänka skatten ytterligare och låta anhöriga vårda. Gå direkt till LÄNKAR där får du flera.

Maria Larsson - byt jobb

Nu kom vi osökt in på regeringens dyra reformer, som mest gynnar de redan rika. Undra hur deras jul och julbord ser ut just nu? Den har inte många råd med! Läs krönikan.

Dyrt

Ha en god jul, även om du är ensam och inte är stenrik vinnare av Alliansens politik!

Och fira den inte alltför enformigt!

Alternativ julgran


18 kommentarer on “Skvitts julklappar”

 1. Svante skriver:

  Jag sitter hellre ensam, med datorn än att flänga runt till alla släktingar jag hade medan jag växte upp. Tänk dig själv att behöva äta 8 julbord på 3 dagar, och mycket av allt, annars blev släktingen förnärmad. Att vara ensam under julen stör mig inte, men att inte orka ha hund stör mig enormt. Hade jag haft hund idag hade jag troligen varit ute mellan 6, och 8 gånger på promenad. Jag kommer aldrig att ta ett koppel, och dra detta runt byn, och varför skulle jag gå ut när det regnar.
  Svante

 2. Svante skriver:

  Skulle väl säga att så lite pilsner du visar i sista bilden gör ingen glad.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Lite?

   Det är för en person under förmiddagen. Sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett ar laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, och sen innan de stänger hinner man ner för att köpa ett par laddningar till, en för kvällen och en för morgonen därpå, osv.

   Det räcker för mig till husbehov, men naturligtvis inte om det ska vara fest och ska du komma och hälsa på så får du ha med sig själv!

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Att springa och handla på det viset har jag inte råd med, det skulle innebära att jag måste köpa nya skor hela tiden.
    Svante

    • skvitt skriver:

     OK, jag förstår. Skor är dyra. Därför använder jag skridskor! 🙂

     /Skvitt

     • Svante skriver:

      Ja idag ska man ha skridskor för att våga sig ut. Isen på vägarna är av samma kvalité som den bästa idrottsanläggning kan få till. +3,5 i luften och -0,7 i vägen.
      Svante

      • skvitt skriver:

       Då blir det till att åka och köpa öl 😉

       God fortsättning!

       /Skvitt

       • Svante skriver:

        Tror inte jag har lust att riskera bilen i det väglag som råder. Visserligen kom det en sandbil krypande efter vägen, med piggkätting på både driv, och framhjul, och efter kom saltbilen krypande. Inget kul att köra sin bil på saltade vägar, även om jag lyckas få upp bilen från garaget, det är lika halt på tomten.
        God Fortsättning.
        Svante

        • skvitt skriver:

         Med skridskor, menade jag. Det är ju perfekt väglag för dem 🙂 Nåja, det VAR det innan sandbilen och saltbilen kom.

         Kan man inte spara in pengar med att bara ha en bild som har saltblandad sand?

         /Skvitt

         • Svante skriver:

          Det var ju så halt att saltbilen inte kunde ta sig fram, den kan inte montera kedjor på hjulen.
          Svante

          • skvitt skriver:

           Gjorde sanden ingen nytta? 🙂

           /Skvitt

          • Svante skriver:

           Saltbilen kom 20 meter bakom sandbilen, gissar att hastigheten låg kring 10 – 15 km/tim. Så nog gjorde sanden nytta.
           Svante

          • skvitt skriver:

           Men varför inte salt i sanden direkt, en bil, en förare, halva kostnaden!

           /Skvitt

          • Svante skriver:

           Det är två helt skilda matningssystem på bilarna. Salt, och sand har olika struktur. Sandbilen skulle helt klart kunna sprida salt, men Saltbilen kan inte sprida sand. All sand, som sprids på vintern är saltblandad annars skulle den frysa ihop till klumpar, som inte går att sprida.
           Svante

          • skvitt skriver:

           Men jag menar att om man blandar saltet i sanden så räcker det med ett matningssystem.
           Det är ju hur enkelt som helst.

           /Skvitt

 3. kao skriver:

  Tack och lov så bor släkten i Norge. De är jättetrevliga, men jag varken kan eller vill åka dit. Dottern och jag har ätit i 2 dar och just nu jobbar hon. Är helt tillfreds med att sitta här vid datorn och pula.
  Julen för mej är det den är ämnad att vara: En mycket speciell person föddes för ca 2000 år sen och Han är min idol och själsfrände.

  Men hade han levt idag hade han definitivt inte varit kristdemokrat eller borgerlig alls. Hans ide’er var socialistiska 😉

  För övrigt är det mat, men inget överdrivet.

  Ha det bäst
  Kram // Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s