Kategorier

Arkiv

SD startar fackförening

Och censurerar obekväma frågor

”inte rasist men” avslöjar

att den censuren praktiseras på deras FB-sida.

Om du inte har läst på deras sida, så gör det. Här citerar jag hur de presenterar sig:
Om sajten

”Inte rasist, men…” granskar Sverigedemokraterna och visar upp den outtömliga källa till humor och fasa som partiet, och deras företrädare, står för. Vi i redaktionen gör vårt allra bästa för att inte låta våra partipolitiska åsikter färga det vi skriver, därför är det också vår förhoppning att så småningom kunna utöka redaktionen med skribenter från flera olika delar av den politiska kartan. Antirasism har ingen politisk färg, det är vår starka övertygelse. Den har bara olika lösningar och det är vad vi kommer att sträva efter.

Vår grundidé, som vi inte kommer vika ifrån, är att granska Sverigedemokraterna och inget annat parti eller ideologi. Forum för granskning av övriga riksdagspartier finns redan.

Vi hälsar er välkomna och hoppas att ni kommer att njuta av vistelsen!

Kontakt

kontakt@interasistmen.se
”Inte rasist, men…” finns också på Facebook och Twitter.” 

Därefter presenteras deras skribenter och det kan du läsa här.

interasistmen

Den 18 december skriver Henrik Johansson att Sverigedemokraterna har lanserat ett nytt fackförbund, ”Löntagarna”, som man påstår ska vara politiskt obundet, men alla inblandade tycks vara SD-politiker i någon form.

”Det nya fackförbundet, Löntagarna, uppges vara partipolitiskt obundet. Det har dock nära kopplingar till Sverigedemokraterna. Än så länge är det inte klart vem som ska leda facket, men två Sverigedemokrater – Jan Sjunnesson eller Sven Pernils – pekas ut som möjliga ordföranden. I facket styrelse sitter även Sverigedemokraternas kommunikationsstrateg Joakim Wallerstein. Han säger att ett skäl till att bilda Löntagarna är att SD-medlemmar har uteslutits från andra fack.” Läs mera.

Det här är en farlig utveckling, mycket farlig! Och lika den är farlig som den är smart. Jag undrar vem som kom på det. Inte våra SD-politiker i vart fall. De får hjälp och vägledning från mycket starka ekonomiska intressen som inte skyr fascismens ideologi, tvärt om de omhuldar den. Tyvärr kommer de aldrig fram i ljuset utan arbetar i det fördolda. Men bakom SD kan man i fart fall skönja dem, om än svagt. Det vore något för de få grävande journalister som ännu finns kvar att rota i.

Det farliga med ett fascistiskt fackförbund är främst att dess huvudmål är att splittra arbetarkollektivet. Därför utdelar jag en synnerligen allvarligt menad varning för detta fackförbund och hoppas att inga söker sig dit.

Citerar en sista gång: ”Det är bara att konstatera att Pernils anser att kärnfrågor för facket och dess medlemmar kommer att ses som oseriösa inom Löntagarna.” 

Det finns skäl att läsa hela artikeln!

Annonser

20 kommentarer on “SD startar fackförening”

 1. imsy skriver:

  Men FY så hemskt!!! Hoppas det går riktigt dåligt för dem!

  Kram!

 2. bloggarbjorn skriver:

  Kanske inte så smart att utesluta sd-are ur de ordinarie fackföreningarna så länge de inte klart och tydligt bryter mot stadgarna. Då bäddar man ju faktiskt för att en sådan här särorganisation skall kunna skapas. Skulle medlemmar med ‘konstiga ideer’ konsekvent uteslutas (ja, även socialdemokrater med tvivelaktiga ståndpunkter) misstänker jag att stora mängder människor skulle åka ut ur facken.

  • skvitt skriver:

   Vad facken måste göra är att ta upp den ideologiska skolningen för medlemmarna. De som inte vill gå på kurs bör i vart fall politiskt korrekta analyser i medlemstidningen. Men det är decennier sedan sådant förekom.

   God jul!
   /Skvitt

 3. Svante skriver:

  Det är fackmedlemmarna, som måste ta makten i fackföreningarna, och spola frälset i toppen. Tyvärr har inte det blivit tillräckligt dåligt i samhället ännu för att arbetaren i gemen skall opponera. Jag tar LO, som exempel, där finns inte en chans att en vanlig medlem ska kunna göra sin röst hörd, utan att tystas av LO toppens lakejer. Så var det när jag var medlem i Kommunal, och det var jag till 1988, och kan för mitt liv inte tro att det blivit bättre.
  Svante

  • skvitt skriver:

   En fackförening måste vara en kamporganisation. Det har jag ansett som en av de allra största självklarheter som finns i över 40 år. Men så var det inte ens då när jag började jobba. Därför gick jag aldrig med, det vet du. Och jag vet att du tvingades in för att få ett fast jobb. Så illa behandlades inte jag. Därför har jag aldrig varit ansluten.

   Sen är det ju precis som du säger, att medlemmarna måste ta makten i föreningarna. Nu är det ledningen som utövar sin diktatur istället. Många har facket som social språngbräda och blir med tiden yrkespolitiker, konsulter, får fina tjänster på företaget eller startar eget när kontaktnätet räcker till.

   Politiskt medvetna arbetare släpps aldrig fram till några positioner inom facket. Det ser ledningen till.

   God jul!
   /Skvitt

 4. kao skriver:

  Ja, inte var det fotfolket som kunde lista ut det här draget…
  Det kommer från ‘intelligensian’ i partiet – och jag blir både förskräckt och förvånad över hur vanligt folk (ofta f.d sossar) kan vara så omedvetna och enkelspåriga om de går med i ett sånt resonemang, i ett sånt s.k fackförbund.

  Fattar att det mest handlar om att knyta till sej de omedvetna arga till en ny nivå, för (SD).

  Man ska aldrig underskatta andra, så det är mycket viktigt att man håller koll på utvecklingen.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Till och med moderater och sossar har sina konsulter, så det har ju även SD. Eller snarare är det väl så att SD har sina uppdragsgivare. Och dessa är ytterst ljusskygga individer och organisationer med internationella kontakter och hela världen som arbetsfält samt med säte i bland annat Sydamerika.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Meh? Sydamerikanerna är ju UTLÄNNINGAR! Hur klarar (SD) sånt? Förvirrande vilka de egentligen ogillar och vilka de accepterar.

    Var går gränsen för icke önskvärda personer i SD:s ögon? Går den söder om Frankrike, sydöst om Ryssland? Hela Afrikas befolkning? Är japaner farliga? Är turkar och spanjorer det?

    Ja, jag vet. Man går efter religion. OCH hudfärg, men be en SD:are förklara vad de egentligen menar – och de svävar på målet.
    😉

    God fortsättning
    Kram

    Kao

    • skvitt skriver:

     Nazisterna har ett starkt fäste i Sydamerika. Dit flydde många nazister efter kriget. Men reda innan var de etablerade där, Sommerlath till exempel.
     Med USAs hjälp har de stött den ena kuppen efter den andra i Sydamerika.
     De har kontakter med all extremhöger i världen. De stöds av stora starka multinationella företag, främst amerikanska.
     De har stort inflytande på världspolitiken och påverkar många länders politiker och pröjsar dem i smyg och stödjer deras valkampanjer. Långt ifrån allt sker öppet, om alls något.
     De verkar ideologiskt, ekonomiskt och militärt. Allt i största hemlighet.
     Och du förvånas över att SD inte får allt stöd de kan önska sig! Det handlar ju inte om etnicitet.Det handlar om fascism, kapitalismens sanna ideologi!

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Visst, visst.
      Särskilt 70- och 80-talet var Sydamerikas politiska karta hemsk. Tack och lov nu helt annorlunda ut. Vilket måste reta gallfeber på USA& Co 🙂

      Behövs nu att även Brasilien ansluter sej politiskt till de övriga länderna i Sydamerika.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Men fortfarande finns denna kärna av fascister och nazister kvar och verkar som förut, men kanske inte lika öppet. Dock ej mer underjordiskt att alla som vill kan ta reda på var de finns och för säkerhets skull har de sina egna vakter som stoppar obehöriga.

       De har kontakter över hela jorden, till vissa politiker och regeringar, underrättelseorganisationer och militära myndigheter, samt inte minst till USA och CIA.

       Härifrån styr de sina insatser och stödjer till exempel SD.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Man kan säga att det fortfarande pyr ondska, galla och svavelsyra från underjorden—…

        • skvitt skriver:

         Javisst, eftersom borgarklassen aldrig ger upp. Det är ju den som driver sådan här avskyvärd avskumspolitik. Det är ju bara den som tjänar på fascistpolitiken.
         Därmed inte sagt att hela borgarklassen ställer sig bakom den allra värsta skiten, men det är denna klass, inte arbetarklassen, som lockar de politiskt omedvetna arbetarna in i dessa hemska extremistiska högervrår.

         /Skvitt

         • kao skriver:

          Visst är det så. Och det finns ju en och annan mänsklig borgare också, som förstår läget. Men de röstar på fel parti 😉

          Kram
          Kao

    • skvitt skriver:

     Trillade polletten ned?

     Kram!
     /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s