Kategorier

Arkiv

De som röstar på SD

Om en kille som ska rösta på SD.

 

 

Så här ligger det till:
Först och främst är han inte intresserad av politik, men han tillhör dem som alltid har röstat på (S) för ”så ska man göra när man är vanlig löntagare och det gjorde farsan och morsan”.

Väldigt tidigt blev han förtidspensionär. Jag vet inte varför, jag har aldrig frågat, men jag är rätt säker på att han saknar geisten att arbeta, men gilla att dricka. Det är så mycket som tyder på det. Han har fört över detta på sina barn. Ingen har något jobb. Pojkarna drogar och är kriminella, men den yngste dog i en överdos. Dottern funkar det ganska bra för. Hon missbrukar ju i vart fall inte. Dotterns dotter söker inga jobb utan är hemma hela dagarna. Hon lever också på soc och spelar bara datorspel, annat har hon ju inte råd med. Visst är det tragiskt! Man kallar det för det sociala arvet.

Den här killen är nu ålderspensionär. Han bor i en typisk arbetarförort utan så kallad status. Många saknar arbete eller är också pensionärer, förtidspensionärer eller invandrare med eller utan jobb. I hans bostadsområde hamnar alla nytillkomna människor, invandrare, asylsökande och anhöriginvandrare. De som har råd, oavsett härkomst, flyttar därifrån. De flesta är numera utanifrånkommande. ”Det är alldeles svart”! säger han.

Han har inga resurser att flytta därifrån. Han har skulder hos kronofogden och en mager inkomst, vilket ju egentligen är hans eget fel. Jag är nämligen övertygad om att han hade kunnat arbeta om han verkligen hade velat göra det. Han har ju arbetat mycket i ideella föreningar och han har hjälpt mig en hel del, så jag vet att han kan när han vill och ett ex till honom har sagt att han inte vill jobba. Så jag har fog för mitt påstående att han har det som han har bäddat för sig.

Nu bor han alltså sedan många år i ett bostadsområde som han inte kan flytta ifrån och som det bara kommer mer och mer invandrare till. ”Det är alldeles svart”! säger han, som sagt. Och han hör bara främmande språk så fort han sticker ut näsan. Somalier, burka, nikab, svällande magar och barnvagnar blandas med svenska arbetslösa förtidspensionerade missbrukare. Han gillar inte läget, kort sagt. Men de svenska arbetslösa förtidspensionerade missbrukarna har han inte ont av. De är ju relativt lika honom själv. Men han reagerar på de svarta och alla andra som avviker i klädsel, utseende och pratar usel svenska om de alls kan något på vårt språk. Och de flesta släpar på en massa skrikiga ungar.

”Det är nog nu!”, har han sagt. ”De är för många!”
Jag kan faktiskt förstå honom. Jag har varit hemma hos honom. Jag har sett detta bostadsområde och det är ganska så svart, mycket nikab, burka, skrikande ungar, barnvagnar, kriminalitet och skottlossningar med dödlig utgång ibland. Det har råkat sig så att det har hörts skott när jag själv har varit där! Och det känns som att vara utomlands. Han sa vid ett tillfälle när han förvisso överdrev, men ändå, att det är ”som att bo i Beirut!”. Där vill faktiskt inte heller jag bo! Och ändå är jag ingen rasist.

Nu vill han inte ha mera invandrare i sitt närområde. Alltså ska han rösta på SD.
Det är ganska logiskt!

Förort negativ bild

Men man köper med SD:s invandrarfientliga politik även en cynisk kapitalistvänlig och arbetarfientlig politik. Så långt tänker inte den här killen och inte heller de flesta andra som tänker rösta på SD i nästa val. Han vill välja bort invandrarna, men han väljer också bort den välfärd som i dag försörjer honom.

Hans val beror på att han egentligen saknar intresse för politik!


16 kommentarer on “De som röstar på SD”

 1. Bengt-Göran Svensson skriver:

  Jag tänker inte rösta på SD. Jag är inte rasist. Jag fattar att Sverige behöver invandrarna. Vår demografiska kurva är åt helvete fel för att vi ska fungera som land utan alla invandrare.
  Men de stör!

  Det stör mig att sitta på vagnen och höra dessa högljudda somalier som pratar sitt ”ahabahablabahrjambarabhcarabbachabachabaraha”. Det är ett fördjävla illalåtande språk och jag undrar varför de har mobiltelefon. Det hörs ju långt nog ändå!

  Jag vill inte se alla dessa kvinnor som ser ut som skadskjutna kråkor när de går omkring i sina svarta uniformslika fladdrande heltäckande fanvetvadmanskakalladet för.

  Man måste anpassa sig om man ska bo i ett annat land!
  Man kan inte gå i nikab och burka om man vill assimilera sig och det är ta mig fan en plikt som invandrare. Och det är en plikt att lära sig svenska, annars kan man flytta tillbaka igen, tycker jag.

  Man ska seden dit man kommer!

  VI HAR INVANDRARNA ATT TACKA FÖR MYCKET, men tyvärr också en del som bara parasiterar på oss. Vi måste hjälpas åt i det här samhället och det gäller oss alla. Det gäller oss svenskar. Det gäller alla invandrare. Och det gäller framför allt alla företag som måste anställa arbetslösa oavsett härkomst.

  Att det ser ut som det gör i landet är till mycket stor del just företagens fel. De har resurser, men de betalar knappast skatt och de anställer inte en enda person om de inte måste göra det. Ingen myndighet lyfter ett enda finger för att tvinga företagen att ta sitt ansvar, men alla som de har avskedat jagas med blåslampa för att de ska ta jobb som inte finns!

  Fan ta detta samhälle!
  Det är inte invandrarna det är fel på, även om man kan reta sig på många av dem. Det är kapitalägarna som bär ansvaret för allt djävla elände som vi har!

 2. skvitt skriver:

  Du satte ned foten på den ömma punkten, kapitalismen. Tack för det!

  /Skvitt

 3. kao skriver:

  Videosnutten är helt underbar 😀 .

  Klart vi måste ha kvar invandrarna, men vi måste också ha en vettig invandrarpolitik. Har man inte det så blir det som nu, när det är kristider: man skyller allt på de svagaste grupperna. Sparkar nedåt och slickar uppåt. Historiskt har det ju alltid sett ut så.

  Tror det är en medveten politik att det är som det är. Nu slipper ju politikerna ta skiten, folks missnöje. Det spiller bara över lite på dem, men de ska ha hela dynghögen, anser jag.

  Kram
  Kao

 4. kao skriver:

  Varje individ som röstar på (SD) är en för mycket. De verkar inte ha förstått konsekvanserna av hur ett samhälle skulle bli med det partiets politik.

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s