Kategorier

Arkiv

Skvitt kikar på …

polisen

Oavsett vad allt startade med så kan man väl bara konstatera att polisen i första filmen nedan inte gör någonting alls rätt.

Värt att notera:

Polismannen tappar sin batong! Polismannen böjer sig därefter ned och fram framför den som skall gripas för att plocka upp batongen och kan då både få en spark i ansiktet och tryckas ned mot marken! När poliserna senare ska fängsla mannen gör de det på ett riktigt beklämmande uselt amatörmässigt sätt och man kan ju undra vad de gjorde på sin utbildning.

Här är det ännu värre. Poliskvinnan är föremål för en utredning om misshandel. Det kan komma att väckas åtal mot polisen i den här filmen.

Fler och fler poliser, men färre uppklarade brott. Nu för tiden gör man polisanmälan enbart för att försäkringsbolagen kräver det för att betala ut pengar. Vad får vi egentligen för skattepengarna?

Än värre är det när det handlar om alla andra typer av brott som begås, inte av ”buset” på gatan utan av de med kostym och slips, bedrägerier, miljöbrott, ekonomiska brott och andra manschettbrott. Här hittar vi de mest lönsamma och minst riskfyllda brotten att begå.

Oisin Cantwell med anledning av Kärrtorpupploppet:

”Att hundratals poliser sätts in då nazister demonstrerar men endast åtta då hyggligt folk vill protestera mot högerextremism och rasism är ett symptom på att något är allvarligt fel.”


5 kommentarer on “Skvitt kikar på …”

 1. Svante skriver:

  Mailade ett svar till dig.
  Svante

 2. kao skriver:

  Ja, vad ska man säga? Jag blir mållös över inkompetensen.

  Kao

  • skvitt skriver:

   Men det var ju knappast något du inte visste.
   Faktum är att jag skulle kunna fylla en hel blogg bara om inkompetenta poliser. Det finns som tur är även duktiga poliser. Konstigt vore det ju annars.
   Men varför så många inkompetenta poliser, kan man ju fråga sig. Jag är övertygad om att det är något organisatoriskt fel. Till exempel att de som inte duger på gatan, där de börjar sin karriär, förflyttas upp i organisationen där de förmodas passa bättre och där sitter de och ledar andra, men fortfarande med samma inkompetens.

   Jag minns när jag och flickvännen för ca 10 år sedan satt på en bänk och bara njöt av solen. Då kom två polisbilar med sammanlagt fyra poliser och de tvärnitade framför två killar. De lät sig lugnt gripas och försågs med handbojor. De blev tillsagda att sitta ner på trottoaren. folk gick förbi och glodde på dem.
   Varför satte man dem inte i bilarna?
   Sen kom tre polisbilar till. Det var två poliser i dessa bilarna också. Nu var det alltså fem polisbilar och tio poliser på plats och killarna satt kvar på trottoaren.
   En av poliserna talade i komradion, de övriga talade med varandra eller stod bara och glodde. En hade antagligen ett privat samtal i sin mobil.
   Killarna satt kvar på trottoaren och folk gick förbi och glodde på dem. Och vi satt cirka 20-30 meter därifrån och undrade vad poliserna egentligen sysslade med, alltmedan tiden gick.

   Efter cirka 20 minuter gick vi vidare, men de tio poliserna och de två killarna var fortfarande kvar och vi undrade ju vad de sysslade med. Han som talade i komradion talade fortfarande i komradion och han som talade i mobilen talade fortfarande i mobilen. Några poliser stod fortfarande och glodde och de andra talade med varandra, fortfarande.
   Tio poliser och minst 20 minuter ger 200 man-minuter, eller tre timmar och 20 minuter polismanstid för att föra två misstänkta till polisstationen två kilometer bort, det är grovt slöseri med våra skattepengar.
   Men, som sagt, alla poliserna var kvar när vi gick och kanske står de där än? 🙂

   Med den här arbetstakten är det ju inte konstigt att så få brott blir uppklarade.

   https://skvitts.wordpress.com/2013/12/09/skvitt-berattar-historier/

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Det var väldigt märkligt. Snacka om resursslöseri. Killarna var ju redan bojade! Att de tvingades sittra på trottoarkanten i.st.f i polisbilen är en makt- och förnedringsritual.

    De övriga poliserna kunde dragit vidare och utrett andra brott, i den mån de klarar sånt. Kan jag tycka.

    Kram
    Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s