Kategorier

Arkiv

Inte bara en skola i fritt fall

Skolan blir bara sämre

Det visar PISA-rapporten.

Läs den här i sin helhet. Läs också GP, Svd.

Pisa-rapporten

Om du undrar vad Alliansen kan göra för Sverige så har du alltså svaret i diagrammet ovan. Det som bör skrämma os mest är det faktum att barnen är vår framtid och dessa barn får nu en undervisning som leder till att Sverige bara blir sämre och sämre.

Men det handlar inte bara om skolan. Inom vården dör nu mer än 3000 personer på grund av fel som begås. Det skrev jag om här.

Vi accepterar inte 270 döda i trafiken, men ska vi då acceptera att mer än 10 gånger fler dör i vården?

Vad kan vara orsaken bakom denna katastrofala verklighet? Jo, självklart alla ekonomiska sparbeting som drabbar vården. Och vill du veta hur det ser ut i praktiken är det bara att fråga doktorn. Det här är en politik som inleddes av Socialdemokraterna, men som drivs vidare av Alliansen. Så om du undrar vad Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Socialdemokraterna kan göra för Sverige så har du svaret ovan i statistiken.

Socialdemokraterna byggde upp välfärd, skola och sjukvård, men sedan slutet av 80-talet började riva ned alltsammans igen. Vi kan inte blunda för det.


8 kommentarer on “Inte bara en skola i fritt fall”

 1. Svante skriver:

  Det är väl inte konstigt, att skolan försämras, det är ett led i att ingen ska förstå att man samtidigt monterar ner sjukvården, och alla annan samhällsservice. Förhoppningen hos politiker är att outbildade ska fortsätta rösta som de alltid gjort. Detta tankesätt ger SD en Räkmacka att glida in på, men så långt har de nog inte tänkt. Människor som har det svårt, sväljer vad som helst, om de inte har någon utbildning alls. En gång i tiden fanns Arbetarnas Bildnings Förbund, med cirklar för att lyfta arbetarens bildningsnivå. ABF finns fortfarande kvar, men utbudet på cirklar kan man se om man klickar på länken nedan.
  http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Gavleborg/ABF-Vastra-Halsingland/Kurser-och-studiecirklar/
  Svante

 2. kao skriver:

  Förvånar mej inte ett dugg. Det är ju fri skövling i skolor och vård, precis enligt högerns önskemål. Vinst kommer före just det som verksamheterna bör gå ut på.

  OM inte (S) kan ändra på detta vid en ev.vinst i nästa val, så kommer det bli MYCKET stora protester – och en folklig resning, en REVOLUTION, som jag hoppas på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s