Kategorier

Arkiv

I dag är det val

Vilken bild kommer media att ge?

 

Kommer man att skriva något om det brutala förtrycket som har rått sedan president Manuel Zelaya störtades i en USA-stödd militärkupp i juni 2009?

Jag tror inte det. Kanske valet inte blir mer än en notis. Men här kan du läsa lite om läget i Honduras.

Hondurasval 24-11-13


13 kommentarer on “I dag är det val”

 1. Svante skriver:

  Om de vinner hoppas jag att USA låter dem vara ifred, och att de inte går på samma mina som den Svenska arbetarrörelsen gick på när de skapade LO.
  Svante

  • skvitt skriver:

   I fred lär de inte få vara från USAs terrorismpolitik. För så är det.
   Vi förfasar oss med all rätt över islamistiska självmordsbombare och talibaner som härjar och står i, men värre terrorism finns, den från USA styrda. Den skördar fler människoliv. Och då tänker jag inte bara på deras drönare. Inte heller på alla deras krig. Jag tänker på USAs ständiga infiltration och hur USA verkar i skymundan och använder sig av obskyra odemokratiska och fascistiska ljusskygga element.

   Vinner vänsterkrafterna så vinner de i kamp mot allt detta som USA redan nu sysslar med. Och vinner de så kommer USA att intensifiera sina strävanden att stärka de fascistiska krafterna och instabilisera landet, motverka dess utveckling och lägga hinder för landets handelsutbyte med mera.
   Kort sagt, USA kommer att göra allt det kan för att sätta käppar i hjulen för ökad demokrati.

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  USA har alltid blickat argt med onda ögat på Latinamerika. Inte minst på Cuba.

  När jag var i Venezuela hade Chavez just omvalts till president där. Sen reste han runt på en retfull odysse’ till USA:s värsta fiender, ett drag jag gillade skarpt 🙂

  Kao

  • skvitt skriver:

   En man med stort mod och integritet.
   Frid över hans minne! http://sv.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Han dog av cancer men jobbade in i det sista.

    Jag säger också: frid över hans minne och nu vet jag inte vem som styr i landet. Hoppas den personen är av samma anda som Chavez var.

    • skvitt skriver:

     Hugo Chavez, Venezuela.
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez

     Efterträdd av ”Nicolás Maduro Moros, född 23 november 1962 i Caracas, är Venezuelas president sedan den 5 mars 2013 till följd av Hugo Chavez död, och hans efterföljande vinst i presidentvalet 2013. Maduro var Venezuelas vicepresident från oktober 2012 fram till mars 2013.
     Maduro var tidigare Venezuelas utrikesminister från augusti 2006 till januari 2013. Han beskrivs som busschauffören som blev fackföreningsman, parlamentsledamot, utrikesminister och slutligen den ”mest kapabla administratören och politikern i Hugo Chávez innersta krets”.[1]” / http://sv.wikipedia.org/wiki/Nicol%C3%A1s_Maduro

     Honduras:
     ”Roberto Micheletti, född 13 augusti 1948[1] i El Progreso i Yoro i Honduras, är en honduransk politiker inom Partido Liberal de Honduras, och ledare för landets nuvarande regering. Till följd av statskuppen 28 juni 2009 där Honduras president Manuel Zelaya bortfördes av militären, blev Roberto Micheletti landets interimspresident. Vid detta tillfälle var han talman i nationalkongressen.
     Micheletti blev, strax efter kuppen, vald till vice ordförande i Liberala internationalen där bl.a. svenska Folkpartiet och Centerpartiet ingår.” / http://sv.wikipedia.org/wiki/Roberto_Micheletti

     Kram!
     /Skvitt

   • kao skriver:

    Jag har alltid gillat den mannen. Tyvärr dog han ju alltför tidigt. Han hade mycket kvar att ge. Han glömde aldrig sitt ursprung och genomförde flera reformer för de fattigaste och utrotade analfabetismen.

    Kram
    Kao

 3. Svante skriver:

  Venezuela
  Venezuela, formellt Bolivarianska republiken Venezuela, är en stat i norra Sydamerika som gränsar till Brasilien, Colombia och Guyana. Wikipedia
  Huvudstad: Caracas
  Nationalsång: Gloria al bravo pueblo
  President: Nicolás Maduro
  Valuta: Bolívar
  Befolkning: 29,95 miljoner (2012) Världsbanken
  Officiellt språk: Spanska

  Kan detta vara till hjälp?
  Svante

 4. Svante skriver:

  Resultatet ser du här, om du inte redan läst det.
  http://www.proletaren.se/utrikes-latinamerika/ny-hogerkupp-i-honduras
  Svante

  • skvitt skriver:

   Tack för länken!
   ”Valet i Honduras präglades av massivt fusk. Det hävdar vänsterpartiet Libre, som menar att Xiomara Castro vann presidentvalet söndag 24 november. Är det en ny kupp vi ser i det centralamerikanska landet?” Läs allt – klicka på Svantes länk.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s