Kategorier

Arkiv

En riktigt farlig gubbe

Kärnfrågan får vila

Allt för att få ett större inflytande efter valet. Och vad händer sen?

Det är ju frågan.

”Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson säger i en intervju i SvD att partiet är berett att tillfälligt lägga profilfrågan om invandringen åt sidan för att få någon form av inflytande efter valet 2014.” / DN

Säga vad man vill om Åkesson, men att han är en skicklig taktiker kan man inte ta ifrån honom. ”Nu skiter vi i invandringsfrågan eftersom vår politik väcker anstöt, men vi återkommer och driver frågan med än större frenesi bara vi får fler röster!” Ungefär så tänker han. Och är svenskarna bara lite vakna så inser de givetvis hur farlig Åkesson är. Att han med lömska tricks vill genomdriva sin rasistiska politik.

hitler o åkesson

Jag hoppas att ingen går på det.

Det är bland arbetarklassen SD går starkast fram, fast man driver en politik som, bortsett från det främlingsfientliga, mest liknar moderat politik. Det beror på att många politiskt omogna tror att arbetslösheten kan förklaras med invandring, som om en ökad befolkning skulle vara negativ för sysselsättningen. Om det vore sant skulle vi inte ha arbetslöshet i glesbygderna! Men det är ju precis tvärt om.

Om den politiska medvetenheten var högre skulle vi inte ha en Alliansregering, men med SD:s stöd sitter kapitalisternas bästa politiker och partier kvar efter valet 2014 och Socialdemokraterna kommer att tvingas tävla än mer med högern om att driva högerpolitik för att öka sina mandat.

Så hur avskydda Sverigedemokraterna än påstås vara så är de kapitalismens önskeparti nummer ett i dagens Sverige. Och än en gång lägger de en fråga på hyllan, liksom de har gjort med andra ideologiska frågor förr, till exempel den nazistiska vurmen. Det är inte så konstigt att starka ekonomiska krafter stödjer Sverigedemokraterna!


17 kommentarer on “En riktigt farlig gubbe”

 1. bloggarbjorn skriver:

  Jag läste Avpixlat, och där var åtskilliga kommentarer till det här på panik-gränsen. Man kan nog gott säga att den gode Jimmie är betydligt mer skärpt i hjärnkontoret än åtskilliga av de filurer som röstar på honom!

  • skvitt skriver:

   Jovisst, bland de extrema sympatisörerna och anhängarna finns sådana som antagligen knappt kan skriva och räkna och knappt har andra litterära erfarenheter än Kalle Anka.

   /Skvitt

 2. Svante skriver:

  Jag tror för min del att det finns någon riktig höjdare, som ligger bakom denna partiledare. Om denna person blev avslöjad, skulle det nog förvåna en, och annan.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Det finns flera ultraextrema fascistiska världsomspännande nätverk som arbetar i det tysta och är mer eller mindre hemliga. Där ingår allt ifrån olika länders underrättelsetjänster till företag och företagsledare. Israel spelar en mycket stark roll i dessa nätverk. Därför är det ju inte så konstigt att SD har övergivit sin antisemitiska inställning och blivit prosemitisk. Man biter inte den hand som föder en! Och givetvis förklarar det också SDs fanatiska förföljelser av alla muslimer. Det ligger ju i Israels intresse.

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Då är mina tankar inte helt fel.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Nej, absolut inte alls.

     I Argentina finns ett starkt nazistiskt fäste som grundades redan på 30-talet och förstärktes av flyende nazister efter kriget. De hade mycket goda kontakter med militärdiktaturen.
     De finns även i flera andra latinamerikanska länder. Men säg var de inte finns. Att de är starka i Latinamerika beror ju på att de haft ett flertal diktaturer där, mer eller mindre tillsatta av USA. Följaktligen finns de också i USA, med starkt stöd av många amerikanska och multinationella företag.

     Förvånande? Knappast!

     /Skvitt

 3. kao skriver:

  Jimmie åkesson, mannen med den tomma blicken (precis som Reinfeldt)… 😦
  Jag har alltid trott att antingen (S) eller (M) kommer liera sej med (SD) så småningom, eller också kommer (S) och (M) gå ihop. De är ju så lika ändå…

  …och om det händer kommer alla val framöver vara överflödiga….och vad händer då? Det kan man ju spekulera i.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Vi får väl se vad framtiden kan ha i sitt sköte. Vad som kan tala emot är att ingen partiledare vill träda tillbaka för någon annan.
   Och ju fler högerpartier, dess större chans att att en högerpolitik kan drivas.

   Det är ju högerpolitik som företagen och dess kapitalister vill ha. Det är huvudsaken och vilka som driver denna högerpolitik struntar de i, bara de får sina krav tillgodosedda.

   Demokrati har det aldrig handlat om, endast en kuliss av demokrati för att föra arbetarklassen bakom ljuset, vilket ju lyckas mer än väl. Det konceptet har segrat över hela världen och ett sådant koncept vill kapitalismen inte överge.

   Nu kanske det står mera klart varför jag inte röstar. Jag vill inte ge legitimitet till diktatur och såldes inte heller till parlamentarism i dess nuvarande form.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ordet ‘skendemokrati’ cirkulerade redan på 60-70-talen, men kapitalismen var en västanfläkt då jämfört med idag.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Blotta tanken på demokrati i ett klassamhälle är befängd, såvida det inte är fråga om proletariatets diktatur.

     Medvetet formulerade jag meningen så att den inte kan förstås utan vissa ideologiska baskunskaper. Den som inte förstår meningen förstår såldes att den har kunskap att hämta in.
     För borgarklassen kan det kvitta om den fattar, men för alla som försörjer sig på en lön, A-kassa eller F-kassa bör ta in den kunskap som erfordras för meningens förståelse.

     /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s