Kategorier

Arkiv

Lars Nyberg, bara en i raden

Moderaternas älsklingsfolk

#

 

De perverst självgoda

Det är ju sådana (på andras bekostnad) framgångsrika personer som ju gärna de Bonnierägda damtidningarna skriver sina sjukt glamorösa idolporträtt om. De som tjänar miljoner och aldrig skäms för det. Och som inte heller skäms för att de inte vill dela med sig utan helst struntar i att betala TV-licens med mera om de kan undkomma och gör allt de kan för att slippa skatt. Kan de, då pyser de till skatteparadis bara för att slippa bidra till människor som inte har det lika bra förspänt och kanske behöver samhällets stöd och bistånd.

Att betala skatt är en solidarisk handling. Men sådana som Telia-Soneras avpolletterade vd, Lars Nyberg, har ingen känsla för solidaritet med de svaga och han vill absolut inte avstå en endaste sikin till någon som inte kan göra honom en gentjänst som han tjänar på. Han är inte unik och inte värre än andra i hans kategori, men det gör honom inte bättre för det!

Det är så den genuina egoismen och snikenheten fungerar och som omhuldas av Moderaterna, men även av övriga allianspartier, samt toppen inom Socialdemokratin.

I och med att många ur arbetarklassen inte inser vilka som parasiterar på dem och vilka partier (Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna) som driver parasiternas intressen, är den sociala välfärden numera utsatt för en rask nedmontering, vilket bara drabbar vanligt folk, alltså arbetarklassen, du och jag. Därför har vi en regering som bara tar hänsyn till de rika!

”Mer till de rika – mindre till de fattiga!”

Så lyder honnörsorden i dagens nyliberala politik.

TeliaSoneras förre VD Lars Nyberg

”Han avgick i februari efter mutskandalen i Uzbekistan.

Nu har Telia-Soneras förra vd, Lars Nyberg, flyttat till skatteparadiset Portugal.

Han tjänar 25-30 miljoner kronor på flytten, skriver Dagens Industri i dag.

Och det är ingen dålig affär för den förre vd:n.

Utländska pensionärer betalar ingen skatt på sin pension i Portugal under tio års tid. Enligt pensionsexperter som Dagens Industri har varit i kontakt med sänker det Nybergs skatt med 25-30 miljoner kronor. /AB


16 kommentarer on “Lars Nyberg, bara en i raden”

 1. skvitt skriver:

  Jag måste ju kommentera: ”Nu har Telia-Soneras förra vd, Lars Nyberg, …” Han är ju ingen kvinna utan han är man och då heter det inte ”förra” utan det heter ”förre”. Det vet tydligen inte journalisten Andreas Söderlund! Han bytte såldes kön på karln!

  /Skvitt

 2. skvitt skriver:

  Hoppsan! Jag råkade ”Gilla” mitt eget inlägg. Jo, det gör jag förvisso, men meningen var att lägga ut det på fb. men jag klickade ju fel.
  Jaja, så kan det bli när man är trött och oskärpt. 🙂

  /Skvitt

 3. Janne skriver:

  Det många bortser ifrån är hur mycket skattepengar dessa höginkomsttagare redan bidragit med, hur regeringens inkompetens slösar bort våra pengar varje år och hur girighet inte bara drabbar höginkomsttagare. Vi ser ett bra exempel ovan på det senare. Vi behöver vakna upp ifrån det materialistiska samhället och se värden i människor, inte i deras yttre rikedomar. Lev med kärlek.

  • skvitt skriver:

   ”Det många bortser ifrån är hur mycket skattepengar dessa höginkomsttagare redan bidragit med,”

   I % av inkomsten är det inte särskilt mycket de har bidragit med genom att skatta om man jämför med låginkomsttagare.
   Om vi kikar på en låginkomsttagares skattande så måste vi komma ihåg att för en sådana person går hela inkomsten åt till att leva och därmed konsumeras hela inkomsten på sådant som är momsbelagt till 25%.
   Så är det ju givetvis inte för höginkomsttagare som lägger mycket av inkomsten på helt annat. Köper de aktier så betalar de inte många % i skatt på det. Sätter de pengarna på banken blir det inte heller mycket skatt på pengarna. I båda fallen tjänar de istället på sina placerade pengar.

   Antagligen har de köpt sig ett hus och fastighetsskatten är ju lägre. Kanske de gör renoveringar och då får de arbetskostnaden subventionerad till 50% numera efter att Alliansen införde ROT-avdrag. Ett sådant avdrag måste låginkomsttagaren vara med och finansiera.

   Många skatteplanerar, men för de vanliga medborgarna finns inget att planera med och de har inte råd att betala en expert. Men de rika har både råd och pengar att undandra staten, till exempel placera pengarna i skatteparadis.

   Låt mig berätta om en ICA-handlare på en liten ort på 60-talet. Han var far till min kompis när vi var tonåringar. Han var långt ifrån någon värsting bland de rika. Han var ju bara en vanlig ICA-handlare.

   Butiken var hans levebröd, eller snarare hans kunder. Pengarna till att starta butiken med ärvde han från sin far, en korvfabrikör.
   Han hade villa, husvagn, bil och sommarstuga. Få arbetare hade råd med sånt på den tiden och det är inte bättre i dag.

   Utöver detta tog han ut semester fyra gånger om året och reste utomlands med frugan. Ibland fick de tre barnen följa med. Butiken höll hans anställda igång under tiden och pengarna flöt in även när han inte själv jobbade.
   Men när han jobbade, då var det han som stängde butiken och den siste som gick där ifrån. Då gick han inte tomhänt hem. Då hade med sig mat. Och ibland lite kläder, för i butiken sålde han även strumpor, trosor och kalsonger, även lakan, handdukar och lite annat också, såsom till exempel rengöringsmedel, tvättmedel och allt det där andra som brukar finnas i en välsorterad ICA-butik. Alltså allt sådant som man dagligdags behöver.

   Det som behövdes i ICA-handlarens hem det hade med sig hem från sin butik. Om det inte ingick i det dagliga sortimentet så kunde det lägligt nog ingå i sortimentet rent temporärt, till exempel något för trädgården, en kratta, en sekatör eller något annat som kan vara bra att ha.

   Men betalade han för det?
   Nej det gjorde han inte!
   Men däremot, för vinnings skull och av bokföringstekniska skäl satte han upp det som svinn, alltså att det var sådant som kunderna påstods ha snattat!
   Det här medförde ju att han hade små levnadskostnader. Och pengarna växte på hög. Det blev mycket pengar som han kunde spara på detta sätt. Och eftersom kontrollen var bättre på den tiden så skulle ju skattemyndigheten ha undrat var alla pengarna kom ifrån. Han kunde därför inte sätta dem på banken och inte heller investera dem, ej heller bara leva upp alla pengarna. Istället hade han dem i ett stort kassaskåp hemma i villan.

   Vid ett tillfälle när jag var hemma hos min kompis, son till en ICA-handlare på en liten ort i Sverige, sa min kompis och pekade på kassaskåpet: ”Där har farsan fyra årslöner i pengar!”
   Det var hans sätt att skatteplanera. Det var på sextiotalet. I dag hade det säkert gjorts på ett annat och smartare sätt.

   Mina egna föräldrar var sparsamma och gnetade på bägge två. De lyckades spara någon hundralapp eller två i månaden. För de pengarna fick de till slut ihop till en bil som de köpte kontant. Det blev en Opel som hade några år på nacken, men inte så många. Den gick på sex tusen kronor. Man fick ju lite mer för pengarna då, men det var hiskeligt mycket pengar som det hade tagit många år för dem att få ihop.
   Många av mina vänners föräldrar hade inte råd med någon bil. Utlandssemester, villa och husvagn var det inte heller att tänka på för de flesta knegande föräldrar till mina kompisar.

   Klasskillnad, ja, det är skillnad på kapitalister och arbetarklass. Det var det förr och det är det i ännu högre grad i dag.

   På hur många olika sätt som helst gynnas de rika, både nu och förr, men än mer nu än förr på de då hederliga sossarnas tid.

   /Skvitt

 4. kao skriver:

  Jag har haft ögonen på Lars Nyberg och hans gelikar under flera år.

  Kan bara tumma och hålla med dej.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Och som sagt, han är bara en i raden. Göran Persson är en annan i raden.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ja, han är ju det.
    Det är mycket G.P har förstört och hans ovilja att lyssna var förfärlig. En riktig översittare. En uppblåst flinande sådan.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     G. P. en äkta femtekolonnare! En sann klassförrädare!
     Men många är lätta att lura: ”Han är ju sosse, så jag röstar på honom!”
     ANVÄND HJÄRNAN!, skulle jag vilja skrika rakt ut!
     Nu har vi en enad sosse-partiledning, helt bestående av samma sorts femtekolonnare och klassförrädare!
     VAKNA!
     VAKNA!
     VAKNA!

     Det finns bättre sätt att genomdriva våra krav än att rösta, men ska man rösta så får det ju bli på ett parti som inte driver borgarklassens frågor och ser till dess intressen!

     /Skvitt

     • kao skriver:

      Kan bara instämma i det du säger.

      Ibland blir jag så trött på folk som inte tycks veta någonting om något annat än sport och Idol. Det är kanske de som röstar på SD och Alliansen?

      Folk får gärna ha andra åsikter än de jag har, men då hoppas jag också att de kan argumentera för dem. Vilket inte alltid sker. De blir arga i stället 😦

      Tyvärr har jag varit alltför påstridig för mitt eget bästa, och för min hälsa, när det gäller att få folk att försvara sina ståndpunkter (och ibland ta avstånd från dem när de inte kan försvara sina egna teser).

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Man blir ju bara så trött och uppgiven. Och värre blir det till borgarklassens stora glädje.

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        Som jag skrivit förut så tror jag att svenska folket (arbetar- och medelklassen främst) behöver en riktig kraftig försämring för att äntligen förstå sambanden – samt hur viktig solidaritet är.

        Då först kommer det ske en förändring genom människorna själva. En revolution, om du så vill. En revolution som inte bara är understödd av några få, utan av de flesta.

        Då blir vi kvitt det kapitalistiska oket på ett bra sätt. (Historien upprepar sej men människan lär sej föga, förrän det är strid på kniven).

        Man kan ju inte jobba på som vanligt och bara se om sitt eget hus. Förr eller senare får man ett jobbigt uppvaknande (sjukdom, kk, arbetslöshet t.ex) och förstår då äntligen att samarbete är det viktiga och att politiker och ekonomer har splittrat oss. ‘Lång och varaktig söndring’.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Precis så som jag tänker.
         Den borgerliga ”demokratin” har vi prövat i 100 år och nog fan borde folk vid det här laget fatta att det är just en BORGERLIG ”DEMOKRATI”!
         Parlamentarismen är prövad i 100 år, men arbetarklassen saknar fortfarande inflytande.

         Är det inte dags för arbetarklassen att pröva en annan strategi? Eller ska skallen stångas blodig i 100 år till i förhoppningen om att det ska funka till slut i alla fall. ÄR DET INTE BARA DUMBOMMAR SOM TROR SÅNT?

         /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s