Kategorier

Arkiv

Hon skall stenas i Iran

Nu är hon i Sverige

Hon håller sig gömd här.

Anledning: Migrationsverket skall utvisa henne till Iran!

”I Iran är hela samhällsapparaten underkastad en sorts nyckfullhet, en bristande logik. Lagen finns inte i någon lagbok, utan i diktatorn Ali Khameneis personliga intressen. Häromdagen sa han att Iran kan visa på en ”heroisk flexibilitet” och plötsligt slutade Facebook, sedan länge kriminaliserat, att vara censurerat. Samtidigt har antalet verkställda dödsdomar nått nya rekord: 15 avrättningar på 5 dagar. En heroisk flexibilitet.

Den här nyckfulla maktutövningen slipper man i Sverige – så länge man inte befinner sig inom Migrationsverkets maktutövningsradie. Min politiska historia låter sig inte berättas utan denna kritik mot svenska migrationsmyndigheter. Landet som gjorde mig till politisk flykting.” / Samira Motazedy i AB

Mänskliga rättighetsdagarna / nyheter

Dödsdömd ska utvisas

Regeringens webbplats om mänskliga rättigheter är ett hån mot Samira Motazedy.

Läs även detta: ”Migrationsverket utvisar hotade kvinnor till irakiska Kurdistan med motiveringen att hedersvåldet minskar och att lokala myndigheter kan skydda dem. Bedömningen går tvärt emot regeringskansliets uppgifter om ett ökat hedersrelaterat våld.” … ” Myndighetsrepresentanterna som vi talade med menade att det var förenat med livsfara för hedershotade kvinnor att återvända, säger hon. Det finns inget skydd för dem.” / DN

Mer läsning

Tre politiska flyktingar ska på tisdagen utvisas från Arlanda till Iran där de samtliga hotats till livet. En av dem förlorade tidigt i livet sin bror och syster som avrättades på 80-talet efter att den nuvarande regimen tagit makten 1979.

Nu riskerar han att gå samma öde till mötes då han öppet kritiserat regimen både när han var i Iran och i Sverige.” / Nyheter24

”Khaled Khodeda fruktade för sitt liv men Migrationsverket ansåg läget vara stabilt i norra Irak. Förra veckan fick han halsen avskuren, enligt kusinen Fawaz Haidar i Helsingborg.” / hd

”Ali Amini har bott i Sverige i 10 år. Han har gång på gång fått avslag på sin asylansökan och lever nu som papperslös flykting. En utvisning till Iran skulle innebära att han riskerar dödsstraff.” / Göteborgs Fria

”Här i Sverige har Marzieh Kamangar fortsatt sin politiska verksamhet med Komala-TV som sänds i Iran via satellit och som har sin bas i Sverige. I Komala-TV verkar hon som programledare, reporter och kamerakvinna. Det står utom allt tvivel att Marzieh Kamanger vid ett återvändande till Iran kommer att gripas, torteras och dödas. … Amnesty International, FN:s Kommitté för de mänskliga fri- och rättigheterna, Röda Korset m fl ger stöd till vår beskrivning av de mänskliga rättigheterna i Iran. Till sist: Låt Marzieh Kamangar få asyl i Sverige! Allt annat är ett svek mot mänskligheten!” / Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot (V)

Sverige skickar politiska flyktingar till döden i Iran

Europadomstolens domar i mål mot Sverige

Flyktingbloggen


6 kommentarer on “Hon skall stenas i Iran”

 1. Svante skriver:

  Jag gillar inte det jag läser så jag kan inte klicka på Gilla knappen. Att klicka på gilla kan ju lika gärna vara att jag skulle gilla vad Svenska myndigheter pysslar med, och det gör jag inte.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jag förstår, men det är väl ingen som missförstår det där med ”Gilla”-knappen. Det ska väl möjligen vara någon med svårt förståndshandikapp.

   Det djävliga är att Migrationsverket blundar konstant för fakta som talar för att en utvisning kan medföra risk för fängslande och straff för personer från vissa länder varifrån de söker asyl. De har den politiken att från vissa länder ska man inte ha rätt att komma till Sverige, medan från andra länder är det i princip bara att resa hit och bosätta sig, särskilt om man har rätt social status och observera – då krävs inga asylbehov.
   Behöver ett företag en ny VD och de hittar personen utomlands, då spelar det ingen roll vilket land det gäller. Det är bara att flytta hit och bosätta sig. Men om Edvard Snowden skulle söka asyl i Sverige så blev det helt säkert avslag. Han skulle troligen beviljas turistvisum och sen skulle CIA informeras så de kunde komma hit med sin egen personal, gripa honom och droga ned honom och sätta honom på ett av deras egna plan för vidare transport till säkerhetsklassad bunker för internering i väntan på en tvivelaktig rättegång och dödsdom.

   Svenska myndigheter tar helt andra hänsyn än att se till individens behov.

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Apropå förståndshandikappade. I Upplands Väsby fanns ett hem för just sådana människor och min far var konsult åt de som byggde om anläggningen. Jag fick ofta följa med dit. Slutet på 50 talet rör det sig om. Vid ett besök där gick pappa, sysslomannen, och några läkare på gårdsplanen, och diskuterar, om hur det ska kunna bli bättre för de intagna. Då öppnades ett fönster, och en av de intagna skrek ”Nu går doktorerna där och kostar pengar”. Har sedan dess inte ansett att alla förståndshandikappade är så handikappade som våra politiker. Vårdhemmet hette Carlslund och blev senare flyktingförläggning.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Även förståndshandikappade ha förstå en hel del. Det visar du ju klart med din kommentar. Kanske förstod den här ”dåren” alldeles för mycket för att få gå lös i samhället. 🙂

     /Skvitt

 2. Kao skriver:

  Det bor en massa märkliga typer här, som fått permanent uppehållstillstånd. Men en dödshotad kvinna (eller små föräldralösa barn) skickar man hem till ett helvete.

  Klart sånt sker med en nolla som Tobias Billström vid rodret. Han begriper väl ingenting, så länge han själv sitter säker i båten.

  • skvitt skriver:

   Han tänker väl bara på att sko sig själv till vilket pris som helst, oavsett om det sker på lagligt sätt eller ej. Som tur är för honom så hemligstämplar Reinfeldt hans kriminella affärer så vi inte får insyn. Så går det till i packets korridorer.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s