Kategorier

Arkiv

En död ideologi

Illa var det länge

Men rent åt helvete gick det när Persson tog över.

Namnlöst-2 kopiera

Och nu har sossarna Stefan Löfven. Han kan tänka sig att regera tillsammans med vika partier som helst, utom med SD. Antagligen kan han tänka sig även SD, men det får anstå till ett senare val, till exempel 2018.

Socialdemokratin som ett socialistiskt parti är ideologiskt helt dött. Det enda som återstår inom partiets toppar är önskan om att själva få sitta vid den feta köttgrytan. Det har de gemensamt med Annie Lööf.


18 kommentarer on “En död ideologi”

 1. Martin skriver:

  Vill till att man skall skapa konstiga allianser om man skall kunna bevara vinstfesterna i välfärden ett tag till trots en envis folkmajoritet emot.

  Man visste vart det var på väg när de petade ned Sommestad. När MP började vackla i frågan om plundring av statskassan så fanns det inte mycket annat kvar att göra.

  • skvitt skriver:

   Tack för din kommentar!

   Sommestad halkade ned från plats 3 till plats 4 när Ardalan Shekarabi kom in på plats 1 därför att han bytte bostadsort och skulle placeras in på Uppsalalistan. Han är för vinster i välfärden: http://www.lindelof.nu/vinster-i-valfarden-eller/

   Om ideologin hade varit intakt hade linjen varit solklar, ingen vinst i välfärden. Ingen utförsäljning av samhällsägda företag och inget medlemskap i EU.

   /Skvitt

 2. Ingvar Hedengård skriver:

  Nu återstår det bara ett socialistiskt alternativ, och det är Vänsterpartiet. Hoppas att ”gamla” rättrogna sossar i stället röstar på (V)..

  • skvitt skriver:

   Du har rätt, helt rätt!

   /Skvitt

   • Kicki skriver:

    Har följt en del av debatten idag på AB..verkar som att sossar tycker det är BRA det Löfven gjort… Ingenstans läser man att S tänker överge partiet för att gå över till V. Man blir minst sagt förvånad. Men Jonas är tyst.. inte särskilt färgstark. Hörs och syns knappt, (så som Gudrun gjorde). Tyvärr

 3. kao skriver:

  Detr var en katastrof för (S) och samhället när den självgode, pompöse Göran Persson tillträdde. Han sänkte partiet.

  Kram
  Kao

 4. Area1056 skriver:

  Har, lokalt, varit involverad i Vänstern både på Västkusten och i Västernorrland och sanningen att säga hyser jag inget större hopp.

  • skvitt skriver:

   Nej, det gör inte jag heller. Jag är inte medlem någonstans. Men det är ändå viktigt att vänstern lever, även om den kanske är gravt handikappad, så att säga.

   Min insats är i nuläget att blogga. Det får räcka.

   Vänsterns stora problem är de inbördes stridigheterna som alltid pågår. Jag vill kalla det en politisk omognad.

   Vad gäller socialdemokratin kan jag ju säga att jag inte räknar den till vänstern. V är tveksamt om det ska räknas dit, det också.

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Jag tillhör heller ingen organisation, även om det hade varit roligt att kämpa för en riktig socialistisk organisation. Med min bristande utbildning, och bildning blir jag bara hånad i dessa sällskap. Jag gör, som du, jag bloggar hemifrån. Jag är tveksam till att kalla Vänsterpartiet socialistiskt.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Om du blir hånad så är det ju för djävligt! Vänsterpartier och vänsterorganisationer ska ju vara en del av arbetarrörelsen och självklart ska arbetare vara de givna medlemmarna, medan akademiker ska mottagas med största skepsis. De sistnämnda måste skärskådas minutiöst. Risken är ju att de förstör och kanske rent av är femtekolonnare. Ta sossarnas kärna till exempel. Samtliga där är ju klassförrädare!

     Vi ska absolut inte för en sekund skämmas för att vi är arbetare, tvärt om skall vi känna all den stolthet som vår klasstillhörighet begåvar oss med.

     Om du är ”dåligt” utbildad så är det borgarklassens fel och den som ska lastas, ingen annan! Men jag köper inte det påståendet. Möjligen kan det stämma med den formella utbildningen, men det beror bara på vilka värderingar man lägger i det. Men efter skolan har du tillägnat dig en massa kunskap, som dock borgarklassen varken räknar eller själv har tillägnat sig. Ska man ta deras värderingar för sanning? Jag säger helt klart NEJ! till det.

     Kamp!
     /Skvitt

     • Svante skriver:

      Internationalen har kapats av Sossarna, och känns falsk i mina öron numera. Likväl känns Vänsterpartiet falskt. Slutklämmen i denna video tycker jag stämmer in på alla politiker idag.

      Svante

      • skvitt skriver:

       Jo, det ligger en del i det.
       Men allvarligt talat ska man inte lyssna på vad de säger utan istället se vad de gör. Det är ju nämligen oftast två vitt skilda saker och huvudorsaken till politikerföraktet.

       /Skvitt

       • Svante skriver:

        Egoismen som råder i samhället idag måste naggas hårt i kanten, innan kollektivismen kan återta makten.
        Svante

        • skvitt skriver:

         Och till det krävs en stark och politiskt medveten enad och organiserad arbetarklass.

         Just det skrämmer borgarklassen så fruktansvärt att den gör allt den kan för att motarbeta något sådant och den lyckas väldigt bra med det.

         Den tjänar till och med ofta stora pengar medan den motarbetar arbetarklassen.
         Till exempel proppar den arbetarklassen full med borgarklassens värderingar genom usel underhållning i TV (Vem vill bli miljonär?” till exempel), sport som är en miljardindustri, tidskrifter som bara är produktinformation från företag (MacWorld till exempel) och via reklamkanaler på TV som liksom Public service ger oss vinklade nyheter och presenterar tillrättalagda opinions- och andra undersökningar framtagna på beställning av Svenskt näringsliv.

         Till detta kommer att sedan nittio år har borgarklassen infiltrerat arbetarrörelsen så till den milda grad att rörelsen och dess ideologi numera måste betraktas som död.

         Klasskampens första rond vann såldes borgarklassen!

         /Skvitt

         • Svante skriver:

          Kanske borgarklassen anser att de vunnit första ronden, men när de utarmat arbetarklassen kommer de att få svälta. Om ingen tillverkar det de behöver är de rökta. Jag lär nog inte uppleva den dagen arbetarklassen tar revansch, men den dagen kommer. Den måste komma för att jordens befolkning ska överleva. Det hjälper inte hur mycket guld kapitalisterna samlat i sina lador, om inget finns att köpa.
          Svante

          • skvitt skriver:

           Sant!
           Om vi inte arbetar för dem så svälter de ihjäl. Det är därför de har sina lagar som tvingar oss att arbeta för dem.

           Vi kan ju faktiskt jobba för oss själva. Vi kan driva kollektiv och vi kan driva företag i samhällets regi, men borgarklassen säljer ut all statlig och kommunal verksamhet. Se på deras förebild, USA!, där fackföreningar i det närmaste är olagliga och de som finns styrs av maffian samt där till och med fängelserna är privatiserade och drivs av profitintressen.

           Vad vore borgarklassen utan oss? Ingenting. Den klarar inte att stå på egna ben. Den är beroende av arbetarklassen, men arbetarklassen är inte beroende av borgarklassen. Så enkelt är det. Det var ju därför de hyrde in strejkbrytarna som bodde på Amalthea. Inget har ändrats sedan dess. Deras beroende av oss är lika stort nu som då!

           Men de ideologiskt obildade i arbetarklassen säger ”Men vem skulle ge oss jobb om det inte fanns företager?
           Så illa är det ställt med medvetenheten!

           /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s