Kategorier

Arkiv

Vad göra med stadens alla tiggare?

Över 100 miljarder

Så mycket hade Alliansen sänkt skatten fram till för två och ett halvt år sedan.

Jag har sökt lite på nätet för att få fram aktuellare siffror. Jag hittar en siffra på 140 miljarder. Alla förstår att välfärden urholkas med denna reaktionära politik som bara gynnar kapitalister och höginkomsttagare. Välfärden hotas. Sjukvård, barn- och äldreomsorg, skola och pensioner försämras. Alliansen är på god väg att kasta oss hundra år tillbaka i tiden.

Nog om det! Nu till saken. Vad göra med stadens alla tiggare?. 

Vad ska vi göra med alla romska tiggare

En vanligare syn

Först och främst ska man ju sätta press på de länder varifrån de kommer. Ge länderna en spark i arslet och säg: ”Ni kan inte få vara kvar i EU om ni inte inom ett år löser frågan!”

Men EU har ju inte den ambitionen. EU är som Alliansens Sverige. Politiken lyder så här: ”Var och en får klara sig bäst den kan!”

Lättare än att påverka EU borde vara att påverka den svenska politiken, men då krävs att folket börjar fatta vad vi inte kan göra när statens finanser reduceras med alla dessa många miljarder. Vi kan till exempel inte hjälpa outbildade analfabeter, som till exempel romerna som kommer hit och tigger på gatan, sover utomhus, fryser och far illa, men ändå föredrar det framför att stanna i sina hemländer.

Men jag har en idé!

Har du någonsin varit ute i den svenska skärgården? Då har du sett hur nedskräpad den är.

Där ligger all möjlig bråte. En hel del kommer i land efter att det har spolats över bord någonstans långt borta i en storm för kanske flera år sedan. Mycket av detta är plast som inte bryts ned. Djuren får detta i sig, snärjs in i garn och rep, lider och dör. Och det är inte trevligt att gå i land på öar, sola och bada när man riskerar att skada sig på allt skräp som höststormarna har kastat upp. Det är inte heller trevligt att sölas ned av gamla oljerester som ligger kvar under sanden efter oljekatastrofernas bristfälliga, men synnerligen dyra oljesaneringar, som sällan betalas av de kapitalistiska förövarna.

Vill du ha det så?

Ingen far illa!

Vi kan höja skatteuttaget med över 200 miljarder utan att någon far illa. Låt alla med en inkomst över 35.000 per månad betala mera i skatt. Det är just de som mest har gynnats av Alliansens politik! De klarade sig gott innan och klarar sig lika gott om de får gå tillbaka till det gamla. Jag är en av dem och kan intyga att detta är riktigt och sant! De, och jag själv, levde inte i nöd då och skulle inte göra det med höjd skatt igen. Höj skatten på realisationsvinster! Höj skatten på kapital! Höj skatten för bolagen! Då kan skatten sänkas för låginkomsttagare och pensionärer. Vi får ändå pengar över för att bättra på välfärden. Vi kan satsa på miljön!

Men vi kan också ta hand om de analfabetiska romerna som har sökt sig hit!

Två flugor i en smäll

Kan man inte läsa och skriva så kan man i alla fall plocka skräp och sanera! Låt romerna städa våra kuster, skärgårdarna och öarna! Ge dem en normal lön! Låt dem stanna här och bidra till vår välfärd. När de tjänar pengar kommer de att konsumera och öka omsättningen, sätta fart på hjulen och få allt att snurra bättre. Det är väl inte så svårt att förstå.

Alltså: skatt sätter fart på ekonomin! Minskad skatt skapar arbetslöshet. Och var gång vi har haft en borgerlig regering har arbetslösheten ökat och statsfinanserna gått kräftgång. Det är bara att kolla statistiken.

Empati och skatt

Arbetande människor är en resurs! Men inte kapitalister och borgarklass!

Bonuslänk


12 kommentarer on “Vad göra med stadens alla tiggare?”

 1. kao skriver:

  Skrev en kommentar här, men det fanns ingen ”lämna kommentar”-knapp, plötsligt. Det har hänt förut.

  😦

 2. kao skriver:

  Romerna behöver inte tigga här – de kan jobba för avtalsenliga löner med det du nämner, även i min skärgård. Under tiden kan de bo på vandrarhemmen som finns på de flesta öar och som inte har någon större beläggning så här års.

  Staten kan betala.

  Kan Alliansen sänka skatter för 100 miljarder så har de (vi) också råd att fixa detta för både infödda svenskar (kanske ungdomar?) och för andra eu-medborgare.

  Sen tycker jag att man måste sätta stark press på regeringarna i skitländer som t.ex Bulgarien, Ungern och Rumänien att man ska behandla alla människor som likvärdiga och inte stigmatisera romerna.

  Är inte antirasism en av eu:s lagar?

  Kasta ut såna länder ur EU om de inte klarar att se till att ingen behöver leva ett så jävligt liv som romerna gör.

  Jag gillar naturligtvis inte ide’n om EU (”skyll inte på mej, jag röstade nej”) men när eländet ändå finns måste de ju följa sina egna lagar. Kan man tycka.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Jag håller med dig helt, eller är det tvärt om? Du som håller med mig! Vi skriver ju samma sak, men du mer kortfattat.

   Jag röstade också NEJ till EU. Om EU har en antirasistlag är mer än jag vet, men visst skulle EU sätta press på länderna, stark press!

   Om Sverige inte har råd att sysselsätta romer och andra som inte har jobb så beror det väl på dessa skattesänkningar som har gått till de rika. Och så till mig också då jag fick rotavdrag på många sköna tusenlappar. Ändå är jag emot sådana avdrag. ”Jaha ja, men du utnyttjade det själv!” Det var svårt att låta bli. Det var redan avdraget på renoveringsnotan från företaget!

   Jag tänker som så: i vanliga fall är det ett djävla blankettskrivande, beslut ska fattas och oftast blir det avslag efter ingående och kritisk behovsprövning och kontroller. Men inte när det gäller sådant som huvudsakligen bara de rika kan få del av. Det är skillnad på folk och fä, som man säger. Och den skillnaden har markant ökat i Alliansens Sverige!

   Om jag hade bott i hyresrätt och bostadsbolaget hade gjort samma renovering så hade bolaget inte fått rotavdrag och då hade kostnaden lagts på hyran och jag hade fått betala hela renoveringen fram till dödagar.
   Det är skillnad på folk och fä i Alliansens Sverige! Fy fan!

   Det här med att rotavdragen skulle förhindra svart arbetskraft var bara ett svepskäl för att ta från vanligt folk och ge till de redan rika. Alliansen påstod att det skulle ge ökade skatteintäkter, men det blev tvärt om. Nu tar man ut en hutlös arbetskostnad och skänker nästan bort materialet genom att man erbjuder ”paketlösningar”. På så sätt konkurrerar renoveringsfirmorna med varandra. Ju större andel arbetskostnad ju större rotavdrag. Och det är inte ens olagligt! Tack Alliansen! Mer till de rika! Låt andra betala!

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Jag bloggade en hel del om RUT/ROT när det infördes. Rot är jag lätt tveksam till, men det är i.a.f yrkesutbildat folk. Ganska ofta…

    Med Rut är det annorlunda: Varför ska vi sponsra högdjurens smutstvätt, städning och barnpassning? De som jobbar med dessa sysslor blir snabbt utslitna i sina kroppar. Om det är några som skulle behöva Rut så är det rutorna själva…

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Fick jag bestämma så försvann dessa avdrag direkt. Rut används ju också för betald läxhjälp. De som bäst är i behov av det är barn till låginkomsttagare, men de har helt enkelt inte råd.
     Fy fan säger jag!

     Kram!
     /Skvitt

 3. Jan Wiklund skriver:

  Det finns ännu viktigare uppgifter än att städa i skärgården. Till exempel att göra samhället fossilfritt. Det kräver alla händer och huven.

  • skvitt skriver:

   Jag hittade din kommentar bland skräpposterna. Jag vet inte varför den hamnade där. Men det förklarar varför den inte syns förrän.

   Jag undrar vad du menar med fossilfritt, men kan ana. 🙂

   /Skvitt

 4. bloggarbjorn skriver:

  För en del år sedan var folk som väntade på besked om upphållstillstånd ute och plockade skräp längs stränder i Halland.

  Haken i det här inlägget kan vara det där med anställning och lön. Gör man en sådan sak med skräpplockning kan ju andra grupper komma och ställa krav på att det anställs folk för att göra det ena och det andra som kan vara ännu mer angeläget än renhållning på stränder. Det låter ju faktiskt som en positiv arbetslinje, men eftersom Socialmoderaterna inte gillar att anställa folk och visa att arbeten ‘kan skapas’ så blir det nog inget med detta. Annars skulle man ju kunna fylla på med tiotusentals tjänster inom vård-skola-omsorg. Ta bara en sådan sak som städning på sjukhus som är viktigt men som försämrats. Där finns det arbeten.

  • skvitt skriver:

   Det är väl bara att anställa! De som inte har fått uppehållstillstånd kan ju få ett tidsbegränsat projektarbete.

   Egentligen kostar det ju inte landet ett enda öre att anställa eftersom de som arbetar skapar värden som är större än de får lön för och den lönen är ju dessutom beskattad. Samhället gör dubbel vinst på detta sätt.

   /Skvitt

 5. kao skriver:

  @ BLOGGARBJÖRN: Du har helt rätt!

  kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s