Kategorier

Arkiv

Nu får man läsa mellan raderna

Den grymme diktatorn

Ja, det är ju han i Syrien, Bashar al-Assad. Men det fick vi inte veta innan islamistiska terrorister, med anknytning till al-Qaida, tog sig in i landet och började sin mordvåg. Dessförinnan var han en tämligen respekterad statsman. Men därefter fick vi veta vilken skitstövel han var.

Nåja, man ska ju inte tro allt man läser. Pressen väljer ju numera sida helt efter USAs intressen.

Därför är det lite genant att börja upplysa om terroristernas illdåd. Gasattackerna lastade man Assad för. Men allt tyder på att det var islamisterna som låg bakom dem.

När det nu uppmärksammas att dessa terrorister skjuter prick på gravida kvinnor nämns icke vilka som är skyldiga. I vart fall Inte i AFTONBLADET: ”Fostret sköts ihjäl – i sin mammas livmoder. Bebisen är en bara en i raden av döda i vad som enligt uppgifter ska vara en sjuk tävling. Nu larmar en brittisk hjälporganisation i Syrien om att krypskyttar siktar på barn och gravida kvinnor.”

Syrien - terroristerna

Mamman överlevde, skriver AB. Men enligt AB:s egen källa avled kvinnan senare: The baby’s mother received severe abdominal wounds, and sadly passed away as well. varför ljuger AB? Är det för att man hellre tror på CNN än källan som uppgifterna först kommer ifrån?

Volontären och läkaren, den brittiske kirurgen David Nott, har arbetat på flera syriska sjukhus med välgörenhet i organisationen Syrien Reliefs regi. Han säger att krypskyttar spelar ett spel och inriktar sig på att skjuta på gravida kvinnor. Enligt Nott ska så många som 90% av hans patienter ha skjutits av krypskyttar.

”Volontärläkaren uppger också att lokala läkare han jobbat med hört att krypskyttarna får små presenter, som cigarettpaket, för människor de skjutit under dagen” skriver AB.

Mellan raderna framgår tydligt nog att det är terroristerna som ligger bakom. Att dela ut presenter likt skottpengar har aldrig varit en metod som praktiserats an någon regim. Men AB väljer att inte ta bladet från munnen. Det är i och för sig inte så konstigt med anledning av att tidningen hela tiden valt sida och ställt sig bakom rebellerna.

Andra inlägg av Skvitt om Syrien

Syrien

Syrien: vem står bakom den ”syriska våren”? « Maverablogg

Mavera skriver om Syrien

Pray for Syria!

The majority of Syrians support Assad,

”De befriar områden från dess invånare”

Vettigt skrivet, bör läsas!

Lögn, lögn och åter lögn


9 kommentarer on “Nu får man läsa mellan raderna”

 1. kao skriver:

  Det spelar ingen roll vem som än kommer till makten i länder där religionen är basen för tyckande och tänkande och inte tillåter friheten som den är menad. Folket kommer ändå förlora.

  Se bara vad som hänt och händer i Egypten.

  • skvitt skriver:

   Assads Syrien är sekulärt, men det vill terroristerna ändra på. Förtryck i vilken form som helst gagnar mestadels USAs intressen. Problemet med terroristerna är att de utgörs av så många olika falanger att USA är lite tveksamt på vilka som vinner och om de går att styra. Denna tveksamhet har ju tydligt kommit i dagen genom det sätt USA hittills har agerat.

   Om man sätter sig in i hur folket har det under Assad så måste man konstatera att de faktiskt har det riktigt bra. Eller snarare att de har haft det bra, fram tills terroristerna bröt sig in i landet.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Klart de hade det bättre innan. Det var samma i Irak, om man ska ta ett exempel. Även Iran, under shahens tid. Toppmoderna land med skolor och allt. Kanske fanns det i grunden en anledning till att dessa länder (m.fl) hade en diktator till slut? Även om jag givetvis hatar alla former av förtryck!!!

    Nu har man i väst i stället hjälpt fram de galna fundamentalisterna.

    Men sånt bryr sej inte USA och Väst om. De är väl bara glada åt kaoset, så de kan ta vad de vill ha av ländernas naturrikedmar och få överhöghet i desamma.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Shan hade sitt ökända Sawak som torterade tusentals oppositionella och misstänkt oppositionella. Ändå blev det etter värre med Khomeini! Men landet var välmående.
     I Irak hade man i stort sett samma levnadsstandard som i Europa och en barnadödlighet som var lägre än i flera Europeiska länder.

     Libyerna hade det suveränt bra tills terroristerna kom och invaderade med USA:s, britternas och fransmännens stöd, där som bekant Sverige hakade på för att ge Gadaffi dödsstöten.

     Jodå, kan jag annat än hålla med dig?

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Nej, det är klart du håller med mej 😉 För så som du beskriver det här, så är det ju. Så var det. Det var inte bra innan väst lade sej i. Men det blev verkligen illa efteråt.

      I t.ex Irak bombade man tillbaks landet, som hade hög standard, till stenåldern och släppte lös alla dåliga krafter. Precis som i forna Jugoslavien efter Titos död. Uppbyggnaden av landet lär irakierna få stå för själva.

      Ska Sverige nånsin lägga sej i så ska det vara just för att hjälpa till med uppbyggandet. Inte lägga sej i politiken där.

      Kram
      Kao

      • skvitt skriver:

       Visst och sant och i Irak föds nu mängder med missbildade och dödfödda barn pga av alla gifter som spreds i landet under kriget, t. ex. utarmat uran.
       Cancersjukdomarna har också ökat katastrofalt.
       Detta får de leva med under mycket lång tid.

       Jag undrar hur många som verkligen känner sig ”befriade”?

       /Skvitt

       • kao skriver:

        Inte många.
        Krig är ALLTID fel. Men en folklig resning är alltid RÄTT.

        Men i de här länderna finns så många olika religiösa fraktioner och alla vill bestämma. De vill ha demokrati, men fattar inte vad det innebär av både givande och tagande.

        En demokrati kan aldrig fungera om det är religionen/kulturen som styr.

        Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s