Kategorier

Arkiv

Moderaternas etik och moral

Så här ser den ut!

 

 

Ta till dig själv och helst från de svagaste!

Ni minns väl hur svårt Reinfeldt hade att sätta ihop sin första regering. Den ena efter den andra ertappades med oegentligheter och brott och Anders Borg kom undan med blotta förskräckelsen när han erkände att hans narkotikamissbruk var en ungdomssynd som han hade slutat med. Sant eller inte, men det föll man för.

Moderat etik och moral går ut på att sko sig på andras bekostnad. Det är en egoismens moral, om det nu kan kallas moral och om det kan kallas etik. Få lär väl påstå det. Men faktum är att så ser en moderat ut. Man ska aldrig dela med sig och man ska ta vad man kan och helst från försvarslösa.

Därför blir jag inte förvånad nu när ännu en moderat har ertappats med att vara kriminell.

Moderat etik

”Tiggaren Krasto Krastinov anklagades för att ha rånat en aktiv moderat och frihetsberövades i drygt två dagar.” /GP

Hon trodde väl att polisen var precis lika fördomsfull som hon själv. En zigenare är en tjuv. En tiggare är kriminell och en etablerad fin dam som dessutom är en aktiv politiker kan ju inte vara oärlig och ljuga för polisen och hitta på brott som inte har begåtts. Alltså var klippet ett faktum, tänkte hon, men hej vad hon bedrog sig. Heder till polisen som inte gick på det.

”Det är fruktansvärt att försöka sätta dit en tiggare som redan har det svårt, säger polisen.” Ja, visst är det så.

”På tisdagen hämtades därför moderaten till förhör. Hon är nu misstänkt för urkundsförfalskning, falsk angivelse och falskt larm.” Skvitt väntar nu bara på att man tillämpar lagen även på alla som i dag sitter i regeringen. De har ju stulit mycket från det svenska folket.

Läs också om Annétthe Zettergren


14 kommentarer on “Moderaternas etik och moral”

 1. Svante skriver:

  Håller med dig, men hade vi inte haft Göran Persson, som företrädare för Socialdemokratin, hade vi inte som arbetarklass behövt ha två borgerliga partier på var sin sida i blockbildningen. Dessa båda partier är arbetarfientliga. Det är Vänsterpartiet också, då det påstås att de bara ligger 25 år efter Socialdemokratin. Alltså inom politiken gäller idel ädel adel.
  Svante

 2. kao skriver:

  Vilket jäkla svineri! Hoppas tanten torskar dit och att tiggaren får skadestånd.

  All heder till polisen i detta ärende.

  Storskurkarna kommer oftast undan, men nu sitter i.a.f den moderata bedragerskan Annethe(?) på 3½ år. Henne hittade de ju i Thailand till slut. Hon kan behöva träffa lite nytt folk 😉 – på kåken:D.

  Hela Alliansen är f.ö kriminella i sina ämbeten – de tar ju från de fattiga och ger till de som redan har med sina idiotiska jobbskatteavdrag, och dessa pengar skulle kunna göra mycket gott inom vård,skola och omsorg. De har snart sålt ut all vår gemensamma egendom och av det sociala skyddsnätet finns bara slamsor kvar.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Sant. Och man kan ju hoppas att polisen plockar in dessa politiker en efter en. Men det är ju att hoppas för mycket.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    De borde göra det. Annars kommer deras anseende inför svenska folket att sjunka ännu djupare – och det är väl bra.

    Fattar bara inte vad det är för folk Reinfeldt omger sej med – är det gamla kompisar från privatskolor? Gamla suparpolare?

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Inte Borg i alla fall. Han föredrog braja. Att blanda braja och sponken är ju ingen höjdare. Fast det finns ju de som gör det så kanske även Borg.

     Men för att inte spekulera, utan nöja sig med vad som går att konstatera; det är ett djävla egoistiskt rövarband i alla fall.

     Kram!
     /Skvitt

 3. pershuvud skriver:

  Visst är det så att makten suger ut oss medborgare samt fattar totalt huvudlösa beslut. Dessvärre har denna dårskap ökat markant under dom senaste åren.Vill inte påstå att Fredrik R och hans kamrater är idioter. Det vore fel. För då hade man gett dom en identitet, vilket dom inte är värda. Men jag kommer fortsätta påpeka att dom har väldigt ofta otur när dom ”tänker”. /Per

  • skvitt skriver:

   De kör samhället i botten. Men det beror inte på att de är dåliga på att bedriva politik utan det är istället en i högsta grad medveten politik. Det är deras politik. Det är en borgerlig politik. Det är en politik för de besuttna och det är ju dem de vill gynna på andras bekostnad.

   /Skvitt

 4. Svante skriver:

  För att vara lite tjurig, så använder jag antingen etik, eller moral, då det är samma sak på olika språk. http://sv.wikipedia.org/wiki/Etik
  Svante

 5. bloggarbjorn skriver:

  Jag har ju ingen statistik att ta i, men jag undrar om inte kriminella tendenser har varit lite vanligare bland höger/moderater ganska länge om man jämför med andra partier. Då och då har det burit iväg till domstolen för somliga i moderaterna. Särskilt när det handlar om ekonomisk brottslighet utförd av mindre nogräknade företagartyper. Fast jag kan ha fel där, och jag utgår från att de flesta moderater är lika laglydiga som andra medborgare. Att ha konstiga/obehagliga politiska uppfattningar bör ju inte i sig betraktas som brottsligt. Dessutom bör det vara de mindre begåvade politikerna som blir inblandat i skumrask – de smarta ser ju till att de roffar åt sig på fullt lagligt sätt!

  • skvitt skriver:

   Jo, det håller jag med om. Men jag vill tillägga att en politik som är individcentrerad drar till sig egocentriker i en helt annan utsträckning än en politik som fokuserar på kollektiv, solidaritet och gemenskap.

   Den som sätter sig själv i främsta rummet är mer benägen att roffa åt sig en större kaka än han har rätt till. Så gör tjuven, bedragaren och moderaten.

   Tjuv = enfaldigt kriminell
   Bedragare = smart kriminell
   Moderat = moraliskt kriminell

   /Skvitt

 6. bloggarbjorn skriver:

  Ett tillägg. Det är inte bara så att latinets mores och grekiskans ethos är samma sak, de betyder också samma sak, nämligen ungefär ‘seder’, eller ‘hur man brukar göra’. Däremot läggs ingen värdering i om dessa seder och traditioner är bra eller dåliga, de bara finns. Det kan vara oärliga moderaters räddningsplanka om de anklagas för dålig moral. ”Vadå, vi brukar snylta vane- och traditionsmässigt, hacka inte på oss för det!”

  • skvitt skriver:

   ”Det kan vara oärliga moderaters räddningsplanka om de anklagas för dålig moral. ‘Vadå, vi brukar snylta vane- och traditionsmässigt, hacka inte på oss för det!’ ” 🙂

   Visst. Det kan man ju aldrig invända emot!

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s