Kategorier

Arkiv

En dag hos Macforum Göteborg

Ovälkommen och utnyttjad

Just den känslan får jag när jag är i deras butik.

Så känner jag aldrig i andra butiker, tvärt om känner man sig välkommen till och med när något måste reklameras.

Mac

(bild från tidigare inlägg, se länk nedan)

Med min Mac Mini följde med en liten kabel som var behäftad med fabrikationsfel. Jag förklarade felet. Försäljaren yrade om andra saker. Jag fattade inte riktigt vad han menade eftersom jag utgick ifrån att han begrep vad som var fel med kabeln och att det var det som han höll på att prata om. Jag visade ju felet för honom. Han kunde ju se själv. Men han yrade på om analoga och digitala kontakter, medan jag undrade vad just den saken hade med min felaktiga kabel att göra. Innan jag fattade att han inte hade fattat vad jag sa tog det ju en stund.

”Om den ser ut så”, visade han, ”så är den för digitala kontakter och ser den ut så istället så är det för analoga, men det kan se ut såhär också och då är kontakten både analog och digital.”

”Jaha, men de här fyra kontakthålen ser bara ut som hål, men det är inga hål. Stiften i den andra kontakten går inte in. Det är inte hål rakt igenom in till kontakterna. Det ser bara ut så!”, sa jag.

”Men det är för analoga kontakter. Det finns inget stöd i datorn för analoga kontakter. Det har man tagit bort.” 

Och så diskuterade vi fram och tillbaka i många minuter innan han förstod att det inte var hål i min kontakt och att det var felfabrikation. ”Jaha, då kan du reklamera sladden på serviceavdelningen”. Äntligen fattade han! Äntligen ett vettigt besked!

Jag gick till serviceavdelningen, en trappa ned. Jag kikade efter nummerlapparna, men jag såg inga. Det behövdes väl ingen kölapp eftersom det bara var jag som ännu inte hade expedierats, men en display med röda siffror för kön kunde jag ju förvisso se.

Det var två kunder före mig som två av de tre i personalen bakom disken redan hjälpte. Han som inte var upptagen med kunderna bläddrade i något som jag inte kunde se vad det var för något, kanske en tidning. Då och då kikade han upp från papprena eller vad det nu var han kikade i och såg på mig, men han sa inget. Efter långt om länge tittade han upp igen och sa då plötsligt att jag måste ta en nummerlapp. När jag vände mig om såg jag äntligen var dessa fanns.

Jag tog en nummerlapp.

Och omedelbart när jag hade tagit denna lapp så kunde han plötsligt expediera mig. Innan dess gick det inte för sig av allt att döma, trots att det bara var jag på serviceavdelningen som inte hade fått någon hjälp. Det fanns helt enkelt ingen kö.

Macforum

Utan kölapp existerade jag inte, av allt att döma. Men med en kölapp i min hand fanns jag helt plötsligt och skulle naturligtvis få hjälp. Sånt beteende är ju bara att tolka som ett slags översitteri och indirekt säger de med det beteende: ”Vet din plats, kundjävel!”

Djävla attityd!

Så fick jag alltså hjälp. Nu var det inte tal om att datorn inte kunde hantera analoga sladdar. Jag behövde bara en helt annan sladd som passade i ett annat uttag på datorn. ”Jaha, och om det inte fungerar? Får jag lämna tillbaka den då?” ”Den fungerar!”, sa han bara.

Det sitter så djävla långt inne hos dem att säga att det bara är att häva köpet i så fall. De vill uppenbarligen inte alls tala om sådant. Det känns så fysiskt klart och tydligt. Det är inte bara jag som upplever dem så här. På slutet finns en länk till en annan som är missnöjd med dem.

”Betala och stick!” Som kund känns det som man får det svaret.

Det är en arrogant och dryg personal som inte förstår sig på kundrelationer, hur man bemöter de kunder som är grunden för deras levebröd och hur man som kund upplever mötet med dem. Det är sådant som gör att man nästan får ont i magen när man kliver in på Macforum i Göteborg på Östra Hamngatan. Och har man en Mac så är det ju dit man måste gå!

Det är en sorglig historia och en bedrövlig butikspersonal.

Nu köpte jag alltså en annan sladd och nu fungerar det. Och för att slippa att gå in igen på Macforum efter första mötet med dem så hade jag köpt en sladd på Elgiganten, men den passade ju inte på grund av felet med sladden som försäljaren hade så svårt att fatta och som enligt honom inte heller skulle fungera eftersom den var analog. Sladden från Elgiganten var det bara att lämna tillbaka, utan frågor och utan snack: ”Jaha, OK! Här är pengarna tillbaka. Välkommen åter!”

Samma trevliga och goa bemötande som hos Elgiganten fick jag också på SIBA. ”Du har alltid öppet köp och du kan lämna tillbaka inom trettio dagar!”

Attityden på Macforum: ”Tro inte vi behöver dig! Det är du som behöver oss!

Sicken skillnad!

Läs förra inlägget.

Läs gärna även detta: ”Problem med service hos MACFORUM i Göteborg

Mac kabel


28 kommentarer on “En dag hos Macforum Göteborg”

 1. kao skriver:

  Hoppas de torskar så det skriker om det. Ett sånt företag, som tar lagen i egna händer tycks få fortsätta. Varför?

  Det är värre med en lågavlönad medborgare som är skyldig 1700 kr.i restskatt. Denna kan de jaga skiten ur och sätta på bar backe i värsta fall.

  Men varför handlar du där?

  Kao

  • Kicki skriver:

   Har också en mac… hoppas den håller ett tag.

   Sådana ställen som ovan är vidriga. Att han ”flöjten”, inte expierade dig utan kölapp… du, det finns inte ord för vad jag känner i ett sådant läge… grrr

   Min dator är från Elgiganten. Det är bra där.

   • skvitt skriver:

    Ja, jag ångrar att jag inte köpte den där istället. Skälet var att de inte hade någon hemma just då och jag hade ställt in mig på att köpa en Mac just den dagen. Men förr eller senare hade jag hamnat på Macforum i alla fall.
    Nu vet jag av min erfarenhet att så långt möjligt hålla mig därifrån.

    Kram!
    /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Det är där alla Mac-grejer finns. Man kan handla på andra ställen, men de har inte allt.
   Jag hittar kanske andra ställen småningom, men som ny Mac-användare så är jag ju helt okunnig.

   Macforum-personalen får gärna spy på mig, men jag tycker bara synd om dem i all deras okunniga blåögdhet. De tror de är lite för mera bara för att de är anställda av ett företag som har ett bra och starkt varumärke. Men den dag de inte behövs så är de inget, inget, inget värda och kastas kallt och skoningslöst rakt ut i arbetslöshet.
   Det är tragiskt att de inte ser sin egen sårbarhet i detta kapitalistiska system.

   Högmod går före fall.

   Kram!
   /Skvitt

   • Kicki skriver:

    Jag har haft Mac:en i snart två år, och är nöjd med den. Jag köpte den för den var liten och smidig och knappt väger någonting, samt att det är belysning i tangenterna. Det var kanon när jag bodde i hytten. Man såg vad man höll på med utan att ha lampor tända.

    Det jag saknar är att det inte finns ett enda skrivprogram. Ska jag anteckna något får jag skriva i mail och skicka till mig själv… det är riktigt dåligt. Det var bättre med PC:n.

    F.ö är det ju positivt att man slipper köpa virusprogram varenda år!

    • skvitt skriver:

     Mac ÄR bra. Inte tu tal om den saken. Hur det fungerar att ladda ned program har jag ännu inte utrönat, men det finns ju gratis kontorsprogram, så man måste inte köpa Macs eget.

     Klicka på länken så kommer du till en sida med 100 gratis-program för Mac: http://tinyurl.com/pts2h9a

     Och så finns ju både Google office och Microsoft office gratis på nätet. Du skriver alltså på nätet och kan spara det där också om du så vill.

     Kram!
     /Skvitt

     • Kicki skriver:

      Men, tusen tack för tipset!
      Nu har jag fått ett wordprogram ner i datorn!!

      (Skriva på nätet, känns lite otäckt… jag menar om man vill spara anteckningar man vill ska vara privata)

      😉

    • skvitt skriver:

     Kanske du kan tipsa om hur man gör för att ändra riktningen på scrollandet med musen. På min Mac går det åt fel håll. Det är enerverande när jag har både Mac och PC.

     /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Kao, vet du att Mac bara betalar 1,9% i skatt? De trixar bort vinsten genom en massa ogenomträngliga transaktioner som till slut leder till att vinsten redovisa nollskatteparadis. Jag tror de grämer sig att de inte kan fiffla undan de resterande knappa två procenten.

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s