Kategorier

Arkiv

Bara ett utkast

Jag jobbar vidare på det

Tanken är att publicera den färdiga versionen inför valet 2014.

Många som känner en politisk vilsenhet kan ju behöva en viss vägledning och vilsenheten är ju ingalunda särskilt märklig eftersom många inte intresserar sig så mycket för politik. Det kan ju tyckas tråkigt med käbblet. Och det kan jag förstå. Men sen går man med valsedeln i näven och lägger den i urnan utan att ha en aning om vad det verkligen för med sig.

Om man inte fokuserar på partierna utan mera på intressegrupperna som partierna företräder, då blir det lite enklare att förstå politikerna. Om man till exempel inser att vissa arbetar och andra lever på dessas arbete, då ser man att det däruti kan finnas vissa intressemotsättningar som kommer till uttryck i våra partiers olika politik.

Det är alltså inte svårt, det här med politik. Det är mycket svårare att förstå Zlatans förmåga att hantera bollen.

Här är alltså utkastet och anledningen till att det bara är ett utkast är att det finns så förbannat mycket att säga om Alliansen att det är få som orkar läsa ett så långt inlägg. Jag vill göra det kort. Men hur gör man det?

Ju mer jag jobbar på det dess lägre blir det. Det beror ju på att kritiken mot Alliansen är oändlig.

Så här ser en del av utkastet ut i dag:

Freddan har väl rätt på sitt sätt

Han talar ju om det sovande folket.

Och det tycks vara en hel del som sover, och har sovit, av antalet röster och opinionssiffrorna att döma. Men det är färre nu under den här mandatperioden än under den förra. Folk börjar vakna upp och se vad som håller på att ske, vad som händer under Freddans styre och vanstyre. Det är bara tragiskt att en hel offentlig sektor ska riskera att förvandlas till ruiner för att folket ska vakna upp. Men bättre sent än aldrig.

De som har haft möjlighet har flyttat härifrån. Många lärare, sjuksköterskor och läkare är bara några som hör till de som sökt sig bort från sitt fädernesland.

(Kort om boken Det sovande folket av Fredrik Reinfeldt, ”ett plagiat av Farenheit 451”.)

Folk blir arbetslösa.

Arbetslösa tvingas in i sysselsättningsåtgärder som inte leder till någonting alls. Men denna sysselsättning gör att de som faktiskt fortfarande har ett jobb blir arbetslösa! Det blir allt varligare att arbetsgivaren första fråga är ”Vilka bidrag har du i ryggsäcken?”

Det är ingen arbetslös som vill konkurrera ut någon som redan har ett arbete, men det blir så. Mer än en gång har vi läst om anställda som sägs upp för att det blir billigare med en person i sysselsättningsåtgärder. Ingen arbetslös vill att andra ska få gå, men de har inget val, de måste foga sig. Det är ju tvång på att låta sig sysselsättas i åtgärdsprogram, hur meningslösa de än är, för att de alls ska få några pengar.

Det är inte mycket de får.

Det är knappt så de klarar sig, men lite är ju mer än ingenting alls.

Fråga: hur rimmar detta med Alliansens ständiga tal om valfrihet? Den valfriheten gäller inte de arbetslösa. Den valfriheten gäller inte alls när den synas i sömmarna. Det är bara lögner från Alliansens sida för att sälja in en obehaglig politik till dem som förlorar på den. Vad är syftet med allt detta?

”Valfrihet” är en av deras största lögner och den går alltför många på!

Alla som vill luras ljuger!

Driver man en politik för den besuttna minoriteten så måste man ljuga för ett uppnå majoritet och kunna bilda regering eftersom flertalet inte är så rika som de som regeringen företräder. De största lögnarna i politiken är de som är mest åt höger, Pinochet, Franco, Mussolini, Goebbels, Hitler och Reinfeldt. Men inte heller Stefan Löfven att förglömma! Så enkelt är det och det är svårare att begripa hur Zlatan dribblar med bollen!

Om jobben

Finns det inga jobb, så finns det inga jobb. Så enkelt är det!

Kan det vara Reinfeldts rädsla för att arbetslösa arbetare ska få tid till att diskutera Alliansens politik, ifrågasätta den och börja organisera sig emot den som är skälet bakom de arbetslösas tvångssysselsättning i meningslösa projekt, som internationellt har fördömts som rea slaveriarbeten?

Kanske det, men det finns också andra skäl att skapa slavlika förhållanden för svenska arbetare, som tvingas till meningslös skattefinansierad sysselsättning.

Men Freddan säger att han tror att vanligt folk bara degar i TV-soffan om de inte har ett arbete att gå till. Är han fördomsfull? Eller pratar han medvetet skit om oss?

En fråga: Vill du verkligen lägga en röst på en politiker som är så skamlöst kränkande mot oss alla?

Hade han varit konstruktiv hade han lagstiftat om sex timmars arbetsdag när nu jobben inte räcker till alla. Det skulle spara in alla de miljarder som sysselsättningsåtgärderna nu kostar oss istället. Pengar som vi inte får någonting för, men som hamnar i så kallade anordnares fickor istället.

Nu är det många företagare, och fler blir de, som har insett fördelen med FAS 3. Som anordnare, som det så vackert heter, får de bidrag med femtusen kronor per månad för att anordna mer eller mindre meningslös sysselsättning åt en enda tvångsarbetare. För så fiffigt är det uträknat att istället för att en arbetslös får bidrag till sin försörjning så ska dessa bidrag gå till mer eller mindre förmögna arbetsgivare som därmed får gratis arbetskraft.

Det är inte konstigt att arbetslösheten ökar! Och samtidigt tvingas arbetslösa att förtidspensionera sig för att de inget jobb får! Istället för kortare arbetsdag tvingas många att jobba övertid. Det gäller både inom den offentliga sektorn och i den privata. (Lästips: ”Arbetslösa luras att starta företag.

Mycket mer kommer att ingå i det slutgiltiga inlägget. Det blir långt, kan jag skrämma er med!

Länkar:

1. Alliansen ödelägger Sverige 2. Rösta på Alliansen och smiska dig själv i röven! 3. I Alliansens och fablernas värld 4. Verkligheten i Alliansens Sverige 5. Skolan i Alliansens Sverige 6. Transplantationsorgan förväxlades

”Regeringen skänker bort våra rikedomar”

 

Annonser

20 kommentarer on “Bara ett utkast”

  • skvitt skriver:

   Vårt samhälle är statt i förfall, men ett fåtal har fått det snuskigt bra.
   Sossarna tiger i de viktigaste frågorna och och snackar bara blaja för att se ut som om de distanserar sig från Alliansen. Vad ska de annars göra. De måste ju ge sken av att vara ett annat sorts parti med en annan ideologi.

   De flesta har inte noterat socialdemokratins totala platta fall för nyliberalismen och tror fortfarande att de röstar på ett arbetarparti om de röstar på sossarna och en del tror till och med att Moderaterna är det nya arbetarpartiet.

   GUD hjälp oss!

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Det ska nog till en ännu högre makt för att få hjälp mot politikerfrälset.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Jag citerar Mao Tse Tung: ”All politisk makt växer ut ur en gevärspipa.”
     Vi kanske ska beväpna oss!

     /Skvitt

     • Svante skriver:

      Kanske det, jag vet hur man hanterar vapen, morfar lärde mig, och min kusin allt, om de vapen han hade. Vi kunde plocka isär, och sätta ihop, en Älgstudsare när vi var i 10 årsåldern. Men jag vet inte, jag känner mig obehaglig i sinnet när jag är nära vapen idag. Men att förändra vår såkallade demokrati, som vi har måste något annat än valurnan användas.
      Svante

      • skvitt skriver:

       Ja, och egentligen kliver man med vapen i hand och revolutionsromantiken i sinnet in på den arena där fienden står som bäst rustad.

       Med politisk medvetenhet (som ju sossarna med framgång har tagit ifrån arbetarklassen), beslutsamhet, enighet och viljestyrka kan man däremot med civil olydnad krossa detta vanstyre.

       Man börjar med en generalstrejk. Man struntar i att facken kommer och gallskriker om att strejkerna är olagliga. Man behöver förvisso mat och andra förnödenheter och det hämtar man i butiker utan att betala. När räkningarna på hyra, el och vatten, lån etc kommer så struntar man i detta också.
       Man går ut på gatorna och demonstrerar. Man omringar polisstationer eftersom poliser kommer att kallas ut. Med sina kroppar stoppar man poliserna redan vid deras utgång och man uppmanar dem att sluta upp i protesterna.

       I detta läget kommer militären att kallas in och då gör man på samma sätt utanför militärförläggningarna som vid polisstationerna.

       Man skanderar ”ALL MAKT ÅT FOLKET!”

       (Man kan gärna också skandera ”LÅT SKVITT LEDA OSS! *** 😉 *** )

       /Skvitt

       • Svante skriver:

        Den allmänna värnplikten skapades för att händelserna i Ådalen inte skulle kunna hända igen. Den värnpliktige skulle inte skjuta mot den egna befolkningen. Nu har vi en, om inte ynklig militär, men det är anställda hela vägen från toppen, till botten. Alltså möjligheten att Ådalen upprepar sig finns.
        Svante

        • skvitt skriver:

         Jajjemensan och helt visst! Det var ju just därför som Alliansen avskaffade den allmänna värnplikten!

         2009 beslutade Sveriges riksdag att Sverige avskaffar den allmänna värnplikten och ersätter den med en frivillig grundläggande soldatutbildning.

         Nu kommer nästa steg som nyliberalisterna inom Krisdemokraterna försöker få igenom med lömska trick: en anslutning till NATO! De är väl oroliga för att folket ska ta makten när det väl har vaknat. Då kan det vara bra att ha stöd från US, GB och Tyskland, bland annat.

         Jag är övertygad om att de kommer att lyckas. Alltihop är ju redan käpprätt åt helvete eftersom folk inte vill använda hjärnan till annat än det lätta; sport, spel och underhållning.

         /Skvitt

         • Svante skriver:

          En sak till, det kallas fortfarande anslag till försvaret när pengar fördelas till militären. Sverige har inget försvar, Sverige har en krigsmakt. Ett försvar verkar inom landets gränser, inte i främmande land. Afghanistan, och nu om jag läste rätt i någon tidning ska vi skicka militär till Mali. Jag visste inte ens var det landet låg förrän jag kollade.
          Svante

    • skvitt skriver:

     Du har fått mail.

  • skvitt skriver:

   Den var bra! 🙂

   /Skvitt

  • Kicki skriver:

   Helt underbar serie. Tycker mig känna igen temat någon stans ifrån, har hört berättelsen förr… *river mig i huvudet* Jag har inte läst serier på länge, men den är kul och passar mig som handen i handsken. Kan man prenumerera?
   Eller är det bara lösnummer som gäller… 😉

 1. Kicki skriver:

  Jo, jag kan lasta av dig.
  Kan behöva tillsyn… är under utredning.. har INTE alla ”pommes frites” på tallriken… s.a.s.

  hehe


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s