Kategorier

Arkiv

Makalöst!

All kunskap finns ju i verksamheten

 

Ändå blir det så fel.

Jag tänker på Skånepolisen. Den bör ju veta vad som är lagligt och inte lagligt. Är den osäker är det bara att fråga en åklagare eller annan expertis. Ändå begår den brott mot allt som tänkas kan när den skapar sin databas över romer. Det kan ju inte vara bero på okunskap. Alltså beror det på något annat. Och vad är det?

Låt oss gå en kort tid tillbaka i tiden, till när det var kravaller i Rosengård. Då kom det fram att polisen kallade invandrare ”apadjävlar” och ”blattajävlar”. Det kom också fram att i internutbildningen hade de fall där man talade om Neger Niggersson och Oskar Neger i sina internutbildningar, i ”en kurs som hölls för ett 50-tal medarbetare vid länskriminalen i Malmö våren 2008.”.

Att högerextremism och rasism är mer utbrett bland poliser än andra yrkesgrupper är väl ingen nyhet och att sådana politiska riktningar frodas särskilt i Skåne är väl också känt.

En sedan sekler särskilt utsatt grupp är romerna. Nu visar det sig att skånepolisen har fört register över dem helt utan andra skäl än att de är romer. Det är rasism och att det är skånepolisen som har gjort detta är ju inte att förvånas över. Frågan är om detta bara är toppen på ett isberg och det enda som har kommit i dagen.

När avslöjandet kom reagerade Rikspolisstyrelsen med att fördöma saken, men varför visste den inte? Den har ju det övergripande ansvaret och uppgiften att sköta tillsynen över de lokala polismyndigheterna. Rikspolisstyrelsen kan knappast ha varit ovetande, eller så sköter den inte sitt jobb. Båda hypoteserna är lika troliga eftersom även Rikspolisstyrelsen dräller av rasister och högerextremister samtidigt som den är fullständigt inkompetent och korrupt. Nu fördöms den svenska polisen med all rätt över hela världen. Men med vilken rätt klandrar de vår polis? Är de så mycket bättre själva.

PolisSkampåle Jag kommer osökt att tänk på en sak som jag läste någonstans på den eminenta siten ”Förstå psykopati”. Där någonstans stod det om dupering att det effektivaste sättet att dupera är att fördöma andra för det man är värre på själv. Därmed säger psykopaten indirekt att ”Sådan är inte jag!” Och så är det, just så den är!

De flesta sväljer betet oavsett om avsändaren är en duperande psykopat eller annan durkdriven manipulatör!

Rikspolisstyrelsen fördömer och omvärlden fördömer och säger indirekt att: ”Sådan är inte jag!” Betänk detta!

Att registrera folk baserat på deras etniska ursprung är olaglig! Det strider mot de mänskliga rättigheterna och de lagar som finns i Europakonventionen. Det strider mot rekommendationerna från Europarådets kommission mot rasism och intolerans och går mot beslut i FN:s kommitté för mänskliga rättigheter. Läs här.

Än en gång har det svenska rättssamhället havererat. För vilken gång i ordningen finns det väl ingen som vet. Läs gärna Felväsendet som ”rättsväsendet” lade munkavle på. Felvädendet Husransakan

”Svensk polis för register över romer, där de kartlägger släktband. Det skriver Dagens Nyheter idag. I registret finns bland annat uppgifter om barn så unga som två år och 380 av de tusentals personer som är registrerade bor i Göteborg. – Det här var ingen överraskning, det är bara att det kommit till ytan. Hela det romska civilsamhället har ju vetat om det här, säger Keith Palmroth, rektor på Agnesbergs folkhögskola som har romsk profil.

Hur vet ni det då?

– Det går från mun till mun, men utifrån olika händelser. Polisen vet så mycket om familjestrukturerna. Vid omhändertagande av barn har man till exempel kartlagt hela släkten. Det gör man inte på fem minuter, säger Keith Palmroth. – Jag tror registreringen kommer fortsätta, men vara mer sofistikerad i sin karaktär.” Läs mer på SvT

Bonuslänkar: ”Singoalla Millon: ”Jag är född jagad”Fyra saker med Ask som gör mig rasande


6 kommentarer on “Makalöst!”

 1. Svante skriver:

  http://karbole.wordpress.com/2013/09/24/registrering/
  Här kommer du nog att ha synpunkter.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Ja, det hade jag:
   ”Makten har alltid kontrollerat. Frågan är varför polisen registrerar romer i särskilt romskt register. Det är så nazilikt att det hamnar i en dignitet för sig även om all FRA- och annan registrering är mycket större, mer omfattande. Det är just HUR och VARFÖR registren förs som är det viktigaste. Inte ATT de förs. Det finns många register vi tycker är helt självklara, folkbokföring, bilregister, telefonnummer osv.

   I vår digitala tidsålder tillkommer en allvarlig komponent, den totalövervakning som blir följden av samkörning av helt oskyldiga register som skapas automatiskt och utan egentligt syfte genom alla elektroniska system. Om man har sitt busskort registrerat på sig registreras vart man åker. När man handlar på kort registreras vad man köpt och var det skedde. Telefonen visar var man är. Datorn visar vad man besöker för sidor och därmed kan alla ens vanor kartläggas för att rikta reklam. Samtidigt registreras ens åsikter och det kan användas på olika sätt.

   Samkörs allt detta får man fram mer om en person än personen själv vet om sig, till exempel en psykologisk och social profil.

   En dag har vi kanske en totalitär regim. Då vet den precis vilka som ska gripas och förhöras och regimen vet mer om dessa än de själva vet.

   /Skvitt”

   och:

   ”Det finns ju grader i helvetet och vilka register som är värst kan ju diskuteras.
   Men registret över romer och deras olika släktskap tycker jag står i en klass för sig, trots allt.

   Vi har ju den historiska aspekten.

   Förföljandet av romerna och nazisternas försök att fysiskt utrota dem. Ett illdåd som helt har hamnat i skuggan av judeförföljelserna tack vare en intensiv sionistisk propaganda som har fört med sig att folk i allmänhet tror att det bara var judar som mördades, trots att dessa utgjorde mindre än hälften av alla som de tyska nazisterna tog livet av, slaver av alla slag, ryska civila och krigsfångar, romer, socialdemokrater, kommunister, anarkister, vissa religiösa grupper, handikappade och psykiskt sjuka, med flera. Här kan ju också inskjutas att nazisterna faktiskt fick direkt hjälp i judeutrotningen av sionister, vilket knappt alls är känt. Historiker vet det förstås, men ytterst få andra.

   I Sverige förekom också en avskyvärd behandling av romer långt in på 70-talet och det är således inte mer än 40 år sedan. Det får än i dag följder genom det som kallas det sociala arvet.

   Än i dag diskrimineras romer, men nu inte längre med stöd av lagen. Det går således åt rätt håll, men romerna lider ännu av följder av denna diskriminering.

   Många i den äldre generationen är analfabeter eftersom de inte kunde gå i skolan då de inte tilläts uppehålla sig i samma kommun permanent utan tvangs att flytta runt hela tiden.
   När de fick rätt att bli bofasta nekades de till att börja med bostad och därför blev de tvungna att bo kvar i husvagnar, vilket i sin tur fick konsekvensen att de flyttade runt ändå. Och för barnen till kringresande föräldrar blev det ingen fungerande skolgång.

   Jag minns hur det i mitten av 70-talet väckte uppmärksamhet när en romsk familj erbjöds bostad i en äldre trävilla som Göteborgs kommun ägde på Hisingen. Folk gick förbi och pekade och sa: ”Där bor zigenarna. Gå inte i närheten! Akta er för dem!” Och folk var verkligen rädda, eller i vart fall försiktiga för att komma för nära dem. Det gällde även mig själv.

   När väl bostadsfrågan var löst kunde skolgången teoretisk sett börja fungera.
   Men det är helt klart att det inte fungerade särskilt bra. Barnen mobbades och mobbade barn presterar dåligt i skolan. Till det kommer att barn till analfabeter inte kan få någon hjälp av sina föräldrar i läxarbetet.
   Många klarade inte av att få godkända betyg och knappt någon kom att ta sig till högre studier. Som vuxna hade de självklart sämre förmåga att i sin tur stötta sina barn i skolan, vilket innebär att romer än i dag oftast måste ta okvalificerade jobb, som det finns allt färre av i dag. Därmed drabbas de i högre grad än andra av arbetslöshet.

   Arbetslöshet och sociala problem är en grogrund för kriminalitet. Det förklarar en viss förhöjning av romer i brottsstatistiken. Och det är nog det som är skälet till polisens registrering av dem. Men det ursäktar ingenting när det gäller polisens specialintresse för romerna så länge inte samma specialintresse finns för de besuttna på gräddhyllorna runt om i vårt avlånga land där man håller på med olika former av företagsverksamhet och där bedrägerier och skattefiffel dagligen är en väl odlad men sällan beivrad brottslighet.

   Än i dag diskrimineras romer utifrån ren okunskap och därmed avhängiga fördomar, vilket till exempel har tagit sig uttryck i polisens olika register över romer. Polisens efterblivenhet avspeglas glasklart när en mapp i polisens register över romer döpts till ”Z” som i zigenare!

   Beatrice Ask förfasar sig. Men varför? Hon har som justitieminister inte lyft ett enda finger för att lagstiftningsvägen försöka kompensera för romernas än i dag sämre situation i samhället. Inget har hon gjort, inget!

   Till detta kommer att romer, precis som alla vi andra, också är utsatta för en uppsjö av registreringar. De har bara ytterligare en registrering på sig och det endast på grund av sin etnicitet!

   /Skvitt”

   /Skvitt

 2. Svante skriver:

  http://helahalsingland.se/ledare/1.6308461-rasistisk-registrering-av-romer
  Jag har två kommentarer till denna ledare förstår du mig bättre när du läser dem.
  Svante

 3. Svante skriver:

  Du ska veta att, om jag tagit upp det du, och jag vet om hur Judeutrotningens grund. Att den grundar sig på de Judar som hade makten över ekonomin i Tyskland på den tiden, och att de stödde Hitler, så skulle inte ett ord få förekomma, som kommentar i Ljusdalsposten. Att all industri i Ruhrområdet styrdes av sionister är det nog inte många, som har en aning om. De Judar, som inte ville flytta till en judisk stat hamnade i koncentrationsläger. T.o.m. England stöttade detta, då de ville bli av med Judarna. Trots detta har sionisterna makten över ekonomin i hela världen, och de stackars Palestinierna får betala priset.
  Svante


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s