Om Fredrik Reinfeldts tillsättning av Elisabeth Svantesson
Publicerat: 22 september, 2013 Sparat under: Blogg, Ett slag för ..., Moderaterna, Politik, Politik och religion, Politiska personer | Tags: Aftonbladet blogg, aftonbladetblogg, arbetsmarknadsminister, diskrimineringsfrågor, Elisabeth Svantesson, GAB, HBTQ-frågor, Johan Westerholm, media 6 kommentarerNy arbetsmarknadsminister
Johan Westerholm skriver: ”Som ny arbetsmarknadsminister blir Elisabeth Svantesson chef för det departement som hanterar HBTQ-frågor och diskrimineringsfrågorna genom DO. Det är inte alls ointressant hur Svantesson, som offentlig person, relaterar till såväl homosexualitet som religiös och kulturell diskriminering i denna roll.
Diskriminering är ett känsligt ämne, ofta ligger upplevelsen av att vara diskriminerad i betraktarens, offrets, ögon och inte sällan så blir bedömningarna om vad som är, och inte är, diskriminering subjektiva bedömningar. Av den anledningen är det viktigt att de som ansvarar för såväl lagstiftning, regleringsbrev och tillämpning av detta politikområde representerar en etik, moral och i övrigt kulturuppfattning som ligger så nära folkviljan som möjligt. Jag har svårt, med given information om Svantesson, att hennes uppfattningar är representativa för genomsnittssvensken. Jag kan heller inte utesluta att de slår igenom i hennes ledarskap och prioriteringar. ” Läs hela inlägget.
Tillsättningen av denna kvinna är Alliansens självmord – så gärna för mej.
😉
Där överdriver du nog, men protesterna har inte låtit vänta på sig och fler lär det bli.
/Skvitt
Man kan ju alltid hoppas att hon blir spiken i kistan 😉
Hon ser precis ut som en ‘dam’, som Svante beskriver en sådan 😀
det blir i så fall bara en nubb, för om Alliansen åker ur regeringen påverkar dessa partier ändå väldigt mycket. Och så länge vi fogar oss och nöjer oss med en valsedel då och då så har kapitalet fortfarande det bekvämt i orubbat bo!
Kram!
/Skvitt
Minns när det var blandekonomi i Sverige (kap/plan). Då funkade det bra för de flesta och klyftorna var verkligen inte som de blev senare, när kapitalismen fick fullt spelrum.
Om folk är så historielösa att de inte kan se skillnaden, eller ens vet om det, så är det ju sorgligt.
Kram
Kao
Ja, det är både sorgligt och sant!
Kram!
/Skvitt