Kategorier

Arkiv

Din bank bluffar!

Ett gigantiskt pyramidspel

 

Bank utan pengar

 

”Om man säljer en bil som man inte har och tar betalt av kunden kallas det bedrägeri, samma sak är det när banken lånar ut pengar till privatpersoner, företag, kommuner, landsting: de bluffar.

Banken har inga pengar utan lurar dig att skriva på skuldbrev och betala tillbaka = amortera – men dessutom får du betala ränta på någonting som banken aldrig haft. Detta blir det största bedrägeri världen skådat. Ett otroligt pyramidspel där kunderna längst ner i pyramiden blir de som får betala det mesta av kakan.” / GD.se

Det är många som har belyst detta och jag har tagit upp det förr. Men för några kan det fortfarande vara en nyhet.

Nåja, har detta någon betydelse?

Ja, systemet kan ju krascha. I New York grep polisen kunder som ville ta ut sina besparingar och avsluta sina konton. Det skulle inte fungera eftersom de var för många och det skulle snabbt bli uppenbart att de insatta pengarna inte fanns på deras konton!

Bankernas affärsidé borde givetvis leda till ingripande från de rättsvårdande myndigheterna, men istället är det kunderna som rättsväsendet vänder sig emot!

”Bankernas möjlighet att skapa pengar genom utlåning har inget stöd igrundlagen. Det hävdar advokaten Henning Witte, som låtit SEB dra honom inför rätta för en obetald skuld bara för att kunna ifrågasätta hela det privata banksystemet inför domstol.” / Nya Tider 

”Hur skapar man pengar? Dagens monetära system bygger på en princip som kallas Fractional Reserve Banking, där pengar skapas från i praktiken ingenting. En låntagare som går till en bank och lånar pengar ”skapar” idag pengar så fort lånet upprättas. Lånet registreras på ett konto som en skuld som låntagaren har till långivaren, en skuld som långivaren sedan kan kräva in ränta för. I och med upprättandet av en skuld till en låntagare har nu långivaren en tillgång, skulden, som kan omsättas i det monetära systemet.” / Metapedia

”Hur stor är kunskapen om hur pengar görs  hos politiker och beslutsfattare?
– Jag tror att den är väldigt grund och i vissa fall icke-existerande. Det är rätt intressant att se. Ekonomen Steve Keen som jag anser vara en utmärkt tänkare hade en debatt med ekonomen och Nobelpristagaren Paul Krugman som kan sägas representera mainstream. Om man läser vad Krugman skriver är det uppenbart att han inte vet vad han pratar om. Det är också vad man möter om man pratar med många akademiker. Problemet är att man inom det ekonomiska ämnet har felutbildat människor om hur pengar skapas hur länge som helst. De senaste 30 åren har det blivit värre, eftersom de makroekonomiska modellerna inte ens innehåller pengar längre. Folk tänker på banker som mellanhänder som det beskrivs i läroböckerna, men det är helt fel.”Andreas Cervenka, SvD Näringslivs krönikör

”Vetenskapens Värld: Banker skapar pengar ur tomma intet”

”Men varifrån kommer pengarna som lånas ut? Och varför ökar guldet i värde samtidigt som det finansiella systemet blir allt mer instabilt?

‘Pappa, kan jag följa med till banken, så att jag kan få se alla dina pengar?’, frågade nyligen en femåring jag känner.

Pappans besked att pengarna inte finns på banken, utan att de består av några siffror i en dator togs emot med pingisbollsstora ögon och en bekymrad rynka i pannan.” / Andreas Cervenka, ”Från guld till skuld”.

Synvilla


2 kommentarer on “Din bank bluffar!”

 1. kao skriver:

  ”Din bank bluffar”, skriver du. Javisst är det så. Bankerna LEVER PÅ att bluffa och luras och när det går dåligt för dem måste tydligen vi skattebetalare stötta dem 😦

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Det var väl knappast en nyhet för folk att de bluffar, men att de skapar pengar ur ingenting är än så länge en kunskap förunnad de få. och det var ju det som de handlar om ovan.

   En sak som är förbannat sjukt och drabbar alla direkt, det är uttagsavgifterna.

   När vi får våra löner hamnar de på ett konto, som bekant. De allra flesta låter pengarna stå där tills de behövs och då går folk till en bankomat och plockar ut vad de behöver. För detta har banken i utgift att fylla på automaten med pengar, alltså en kostnad. Den kostnaden är lägre än att ha ett bankkontor med en tjänsteman som hanterar pengarna och lämna över till bankkunden så som det fungerade förr, då ett sådant uttag till att börja med inte kostade någonting och när man till och med fick ränta värd namnet på sina insatta pengar.

   Nu tar banken 40:- för att kunden vill få åtkomst till sina egna pengar och gör själva banktransaktionen helt själv. DET ÄR STÖLD!

   Allt mer av våra betalningar sker ju med kort i dag. Då tar banken avgift för detta. den avgiften betalar ju mottagaren, vanligen en butik. Det är en kostnad som sen belastar varornas priser, så det är vi som betalar i alla fall.

   Bankerna hittar på avgifter hela tiden och har i dag blivit så mäktiga att de faktiskt styr politiken. ändå tror folk att det är viktigt att gå att rösta.

   banker och alla andra företag verkar politiskt och utomparlamentariskt. Då måste ju arbetarklassen dra lärdom av detta och själv verka politiskt utomparlamentariskt. OCH demonstrera detta tydligt genom att inte gå till valurnan.
   Därmed näpser man kapitalisterna på näsan och säger:
   ”Vi låter oss inte luras av er falska parlamentariska så kallade ”demokrati!”

   Kram!
   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s