Kategorier

Arkiv

Lite blandat som jag rekommenderar

Det är ju en del som läser mig

Och det retar säkert makten.  

Reta den du också genom att läsa det som jag rekommenderar nedan!

Polis, polis

”Bottensiffror för polisen.

För ett och ett halvt år sedangranskade Aftonbladet polisenunder fem veckor. Resultatet visade en myndighet i förfall.

Trots att polisen fått hundratals extra miljoner för att blir mer synliga och lösa fler brott, gick utvecklingen åt rakt motsatt håll. Allt fler poliser löste allt färre brott.

Raset fortsätter”

Läs mer!

Boliden Gift

”Trettiofem miljarder. Så mycket pengar har Boliden tjänat på sin gruvdrift under de senaste tio åren.

Man kunde lika gärna kalla den rovdrift.

För även om Boliden i sin glättade reklam lovar att vara miljövänligare än ”vad lagar och regler kräver” är bolaget nu stämt för monumentala miljöbrott.

707 personer vill ha ersättning för svåra skador som orsakats av Bolidens avfall. Många av dem som skadats är barn som förgiftats av bly, kvicksilver och arsenik. Boliden beklagar visser­ligen de drabbade, men vill inte betala ut några ersättningar.”

Läs mer!

Livrädd efter rättsskandal

”När polisen slog till mot de misstänka människohandlarna i Göteborg blev en 21-årig kvinna från Rumänien åklagarnas viktigaste vittne.

Diana, som hon kallas i boken, var ett av sexligans mest utsatta offer och hon var livrädd för hämndaktioner – men efter övertalning valde hon ändå att hjälpa till i utredningen. Hennes bidrag blev avgörande – och sex män fälldes till slut för att ha utnyttjat minst elva kvinnor och samtidigt gjort en miljonförmögenhet.

Men den värsta förövaren slapp åtal – expojkvännen som lurat Diana till Sverige.

Skandalen avslöjas i SVT-reportern Johanna Bäckström Lerenebys nya bok  ‘Handelsvara: Kvinna‘.

Utnyttjades av alla

I den radas åklagarnas misstag upp – och avslöjar hur Diana, som först blivit utnyttjad av människohandlare, hallickar och sexköpare, även utnyttjades av det svenska rättsväsendet.”

Läs mer!

Margarin

”En väldig lång process

Den kemiska processen för att skapa margarin är mycket längre än det vi får plats med att skriva om här idag. Om du som de flesta inte ovetandes vill äta bensin och aceton och andra processkemikalier gör du nog rätt i att sluta med margarinet. Vill du ha nyttigare och naturligare alternativ till margarin rekommenderar vi smör, kallpressad kokosolja eller olivolja.”

Läs mer på facebook! Och/eller på ”Rikare liv”, och/eller på ”Borneo Orangutan Survival Australia/About Palm Oil”, engelsk text, och/eller på AFTONBLADET, och/eller på ”Matfusket.wordpress.com”!

11-9 Athenianavoice

Nyliberalismens dag.

Mer aktuellt än någonsin med anledning av nyliberalismens starka övertagande av det svenska samhället.

”Idag är det 40 år sedan Milton Friedman och Henry Kissinger och deras ny-liberalisms ‘specialstyrkor’ (CIA), mördade Salvador Allende och tillsatte Augusto Pinochet i Chile som en första nyliberalismens öppna aggression och tvångsdiktatorisering av ett suveränt land. Sedan dess har Chicago-pojkarna och Wall Street-grabbarna plöjt igenom ett stort antal länder och lämnat efter sig många miljoner dödsoffer och ännu fler hemlösa, flyktingar och fattiga i världen. De har gjort om storstädernas stadskärnor till Bank- och affärs-distrikt med samma kedjor av skitmat, skit-kaffe och skit-prylar och förslummat områdena alldeles utanför stadskärnan och i förorterna. Man har skapat ofantliga rikedomar åt ca 5% av dessa länders befolkningar och försatt resten i en mycket aggressiv fattigdom där en ‘social-ekonomisk inkomstkanibalism’ sprids alltmer och allt snabbare.”

Läs mer och observera att texten är på både engelska svenska, så scrollar ned en bit.

Albright-Lindhpris

”USA:s första kvinnliga utrikesminister Madeleine Albright blev 2013 års Anna Lindh-pristagare, med motiveringen att hon har ‘inspirerat kvinnor’. I Europa är Albright mest känd för att öppet ha försvarat USA:s rätt att döda en halv miljon irakiska barn.
– Det är ett pris som är värt att betala, sade Albright i CBS 60 Minutes år 1996.

Priset på 25 000 kronor delas ut den 11 september i Kungsträdgården i Stockholm.

Madeleine Albright kommer dock endast att närvara via videolänk.

Syftet med Anna Lindh-priset är att ‘uppmuntra och stödja personer som, likt Anna Lindh, arbetar och strävar efter en mer human och rättvis tillvaro genom att hjälpa andra.’

Priset ska gå till kvinnor som bekämpar ‘orättvisor så att människor kan leva ett gott liv’.

I en intervju i TV-programmet 60 minutes försvarade Anna Lindh-pristagaren Albright massmord på irakiska barn.”

Läs mer!

Rebellerna gasade

”Frilandsjournalisten Jean-Pierre Duthion som bott i Damaskus i flera år säger att människor anser att det vore helt orimligt att regimen skulle ligga bakom.

Människor här tycker inte att det är logiskt. För det första tajmingen, varför skulle regimen använda kemiska vapen när FN:s vapeninspektörer var i landet? Dessutom var regeringsarmén på stark frammarsch i Damaskusområdet när de förmodade kemvapenattackerna skedde, så något behov att ta till kemiska vapen fanns inte.”

Läs mer!

Jag vill också fästa uppmärksamheten på John Kerrys TV-tal i går då  han på ett mycket demagogiskt vis försökte övertyga världen om att det är Assad som ligger bakom sarin-attacken. Han menade att man man borde tänka över att regimen hade kemvapen, robotarna och kontroll över det område som angreps, men upprorsmakarna skulle alltså ha gått in i ett område de inte hade kontrollen över, använt kemvapen som de inte hade och använt robotar som de inte hade och sedan obemärkt ha smugit ut ur ett område de inte hade kontrollen över.

Visst låter det bestickande!

Men det är ologiskt.

Varför skulle Assad angripa sitt eget folk i ett område han hade kontroll över och folkets gillande, samtidigt som FN:s vapeninspektörer var i landet?

Bonuslänkar:

Här har väst använt kemiska vapen

”Extremisterna tog snabbt över”

USA ”hinner inte” förstöra sina kemvapen

”Kriget i Syrien hotar hela regionen”

 

3000 vårddöda av behandling

Länken

Läs också Skvitt

Header

Mer kan du läsa på Skvitts blogg Länkar.

 

Annonser

5 kommentarer on “Lite blandat som jag rekommenderar”

 1. kao skriver:

  Intressant. Men ett tips: Skriv inte så långa inlägg! Dela upp det.
  Annars är risken stor att man glömmer det som stod i början av inlägget, när man kommer till slutet.
  Tror inte jag är den enda som tycker superlånga inlägg blir jobbiga. Trots ett jätteintressant innehåll.

  Är jag den enda som tycker så, då är det väl mina hjärnceller som börjar förtvina 😉

  Kaoskram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s