Kategorier

Arkiv

The majority of Syrians support Assad,

so why are we trying to remove him?

Texten är som synes på engelska.

Vill du läsa den på svenska kan du låta Google översätta. Bra blir det inte, men det duger.

På svenska kan du läsa detta och mer om du följer upp länkarna:

”Svensk massmedia och utrikesminister Carl Bildt är eniga om att Syriens president Assad bjudit in FN-inspektörer för att visa att landets armé inte använder stridsgas, för att samma dag som inspektörerna anländer utföra ett förödande gasanfall mot civila. Men till tvivlarna sällar sig nu svenska SIPRI och en växande skara västliga experter.

 Vad gäller tidigare anklagelser har FN:s inspektörer bara sett tecken på nervgasanvändning från rebellernas sida.”

Syrienkonflikten

Från Skvitt:

”Syriska flyktingar berättar

Ahmad, flykting från Homs

Vad som skedde i Homs var en ockupation utförd av en multinationell armé som gick in i Syrien via Libanon och andra gränsövergångar. De inledde sitt ’uppror’ med att attackera offentlig egendom, sedan attackerade de polisen och när situationen började bli kaotisk attackerade de civila’.”

”Lamis, flykting från Homs ´De väpnade männen var främlingar. Vi lyssnade efter deras dialekter när de stoppade oss i en vägspärr. Bland dem fanns syrier och ickesyrier, men ingen kom från Homs. De brydde sig inte om de människor som de terroriserade och skadade.´

Berättat för May Almoudalal.”

Och detta inlägg: ”De befriar områden från dess invånare”

 


41 kommentarer on “The majority of Syrians support Assad,”

 1. kao skriver:

  Det där vet vi inte alls hur det ligger till! Det mesta tycks peka på att det är regeringen Assads dåd. Men vad vet vi om sanningshalten av allt vi hör därifrån?
  ——
  Vill också påpeka att jag, av nån oklar anledning, inte längre har kvar min ”publicera-knapp” på mitt desk board. Vilket gör det omöjligt att skicka iväg nya inlägg… 😦

  Det går alltså att skriva inlägg, men ej att skicka dem. Fattar ingenting.

  Vad som har hänt vet jag ej. Jag kan i.a.f inte åtgärda det med mina bristfälliga kunskaper…

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Webbläsaren! Kolla den. Där ligger felet.

   Kram!
   /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Hade inte tid att svara på att vi inte vet hur det ligger till. Och visst är det sant att vi inte vet. Men det borde stå ganska klart vad vi bör tro. Och då ska vi väl först använda logiken.

   FN:s inspektörer tidigare sett de islamistiska rebellerna har använt nervgas. Därför är det troligt att de har gjort det igen. Kan de sen skylla det på regimen så har de vunnit en stor seger. Och de vet att de kan räkna med USA eftersom det ligger i Israels intresse att försvara Syrien.
   USA bedriver intensiva samtal med islamisterna, som består av en hel radda olika sekter och fraktioner som sinsemellan inte drar jämt. USA försöker skapa en allians med någon av dem så att den falang som vinner sen ska gå helt i USA:s ledband. Det stärker USA:s positioner i regionen, som ju som bekant är viktig p.g.a. oljan.

   Det är samma strategi som i Libyen, där USA styrde upp ”rätt” islamister till seger.

   Varför ska vi tro att det är lögn när Assad anklagas för gasattackerna?
   Jo, först och främst är det omöjligt att se hur han skulle kunna se civilbefolkningen som strategiskt mål. Han har ju folkets stöd. Det är ju inte folket som tagit till vapen utan det är rebeller som huvudsakligen kommer från länder som Irak och Afghanistan.

   Vi vet att USA ljuger. USA ljög om Iraks massförstörelsevapen, som bekant. USA ljög om Khadaffi och kallade honom bland annat diktator som förtryckte sitt folk. Men faktum var att libyerna på många punkter hade bättre än till exempel vad vi har det i vårt land.

   Äldre lögner som väst har försökt att sprida:

   1. ”Det ligger 100.000 mördade albaner i massgravar”, sa Bill Clintons försvarsminister William Cohen i mars 1999 och ”Minst 40.000 albaner har mördats”, hävdade Tony Blair i brittiska Underhuset samma dag som USA:s och NATO:s bomber började falla över Kosovo.
   Idag vet vi att det var medvetet fabricerade lögner.

   2. ”Usama bin Laden har en stor vapenfabrik i utkanten av Khartoum i Sudan, därför bombar vi. Våra agenter i CIA har med säkerhet konstaterat detta.” sa Bill Clinton 1998.
   Idag vet vi att det var medvetet fabricerad lögn.

   3. ”Nordvietnam anfaller våra fredliga krigsfartyg som ligger för ankar i Tonkinbukten”, sa Lyndon Johnson i augusti 1964, vilket blev hans motiv för att inleda bombningarna över Nordvietnam och eskalera kriget.
   Idag vet vi att det var en medvetet fabricerad lögn.

   4. ”Kuba bygger militärbas på Grenada som hotar vår säkerhet”, sa Ronald Reagan 1983, strax innan USA invaderade den lilla karibiska ön och störtade dess folkvalda, progressiva regering.
   Idag vet vi att det var en medvetet fabricerad lögn.

   5. ”Irakiska soldater sliter 100-tals babies ur kuvöser och slänger dem på sjukhusets stengolv”, sa George Bush den äldre i september 1990, vilket gav honom klartecken för Gulfkriget några månader senare.
   Idag vet vi att det var en medvetet fabricerad lögn.

   6. ”Sandinisterna för in vapen och förbereder anfall mot grannländer”, sa Ronald Reagan 1984 och minerade internationella vatten och Nicaraguas hamnar i strid med internationell rätt.
   Idag vet vi att det var en medvetet fabricerad lögn.

   Exempel på propagandakriget:

   Flera officerare från USA-arméns grupp för psykologiska operationer arbetade på CNN:s
   nyhetsavdelning i Atlanta mot slutet av Natos krig mot Serbien. De arbetade som vanliga reportrar och gjorde nyhetsinslag om Kosovokriget.
   USA påstod att de inte arbetade under arméns kontroll, utan hade utplacerats på
   CNN för att ”vidga sina vyer”.
   I själva verket var uppgiften att sprida utvald information och lögner, samt undanhålla besvärande fakta.
   Det kan vara på sin plats att komma ihåg att under Gulfkriget hade CNN monopol på bevakningen, vilken skedde under militärt befäl!

   USA:s falskspel:

   Usama bin Laden värvades av CIA. 1979 befann han sig i Istanbul där CIA hade en rekryteringsbas. USA ville skaffa frivilliga till kriget mot den sovjetstödda Kabulregeringen.
   Senare påstods han vara USA:s värsta fiende och hjärnan bakom 11 september. Alltså skulle USA ha tag i honom till varje pris. Men det var bara officiellt. För i verkligheten hade USA minst fyra tillfällen där han kunde gripas, men lät bli!

   1. Tidigt 1996: Sudan erbjöd USA att överlämna Usama bin Laden på samma sätt
   som terroristen Carlos ”Schakalen” som kommit i franska händer två år tidigare.
   USA lät bli.
   2. 18 maj 1996: Usama bin Laden lämnade Sudan i ett chartrat plan med ett följe
   på 150 personer, däribland hans fruar. C 130-planet, med destination Jalalabad
   i östra Afghanistan, mellanlandade i Gulfstaten Qatar, som USA har goda förbindelser med och en militärbas i.
   USA lät bli och Usama & Co tilläts fylla på bränsle och flyga vidare.
   3. 6 juli 2000: Mansoor Ijaz, en pakistansk-amerikansk miljonär, kontaktade Bill Clintons stabschef med ett förslag från en icke namngiven Gulfstat. En islamsk hjälpfond skulle sättas upp för att stödja Afghanistan i utbyte mot att talibanerna lämnade över bin Laden till Gulfstaten. USA tackade nej till förslaget.
   4. Hösten 2000: Saudiarabiens säkerhetstjänst erbjöd att placera spårningsutrustning i bagaget som
   Usama bin Ladens mamma skulle ta med när hon reste till Afghanistan för att träffa sin son. USA visade inget intresse.

   Om 11 september nöjer jag mig att säga att mer talar för att det var en amerikansk underrättelsetjänst som låg bakom 11 september än att det var Usama bin Laden. Det skulle föra allt för långt att redogöra för de fakta jag stödjer mig på i det fallet. Jag har redan skrivit en massa om saken och det går bra att börja med detta inlägg https://skvitts.wordpress.com/2011/08/26/terrorismen-i-nytt-sken-del-59/ eftersom det i slutet finns länk till föregående och där en länk till föregående etc, etc.

   Nu får det räcka!

   Kram!
   /Skvitt

   • Svante skriver:

    Fredspristagaren kommer till Sverige, och ställer till det. För hur ska han förklara att han planerar krig, i Syrien? Vore bättre att han besökte Norge, de gav honom fredspriset.

    Svante

    • skvitt skriver:

     Vi har inte kvar några skjutjärnsjournalister, så han får inga besvärande frågor. 😦
     Våra politiker tycker för övrigt som han så därifrån det hållet kommer heller inga besvärande frågor. 😦

     /Skvitt

   • kao skriver:

    Historien upprepar sej gång på gång och alltid är det USA som är inne och röjer och tar för sej – och skapar lydregimer och drar igång gamla bråk mellan folkgrupperna.

    Vet att Syrien är (var?) ett modernt samhälle, precis som Irak var innan USA var där och härjade. Bland annat de länderna.

    Undrar om verkligen Reinfeldt , Bildt & Co.tror på de där lögnerna själva. Eller om de är så naiva gentemot USA:s ‘världsherravälde’ som jag faktiskt tror….

    I Laos, på Mekongfloden i en långbåt, besökte jag en helig droppstensgrotta med 1000-tals buddhastatyer. Där gömde sej ca 800 personer för USA:s bombflyg när dessa rensade runt flodbankerna där de allra fattigaste bor… Det var en stark upplevelse. Men laoiterna verkar inte alls hata USA, men de är mycket mycket sorgsna när de berättar. Samma i Kambodja, där jag var i samma veva.

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Säg var USA inte röjer och tar för sej!

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Eh…nej jag kan inte komma på något…

      • skvitt skriver:

       Nej, det blir nog svårt det!

       Kram!
       /Skvitt

       • kao skriver:

        USA har en väldigt onyanserad kommunistskräck, liksom de har så mycket annat de är rädda för.

        Men att de själva söndrar och härskar ska vi övriga tydligen vara tacksamma för…

        Redan Nostradamus förutspådde en kamp mellan USA och Europa, trots att inte Amerika då var upptäckt av europeerna. På 1600-talet skrev han om sina syner, eller vad man ska kalla det. Han t.o.m beskrev Hitlers framfart, men kallade honom Hisler.

        Har du läst något av Nostradamus? Han var livläkare vid franska hovet och orakel och förutspådde även franska revolutionen.

        ”…Ett år innan kriget når Italien skall fransmän, tyskar, spanjorer hävda att makt är rätt. När den unga republiken faller, se hur rätten kvävs till döds av makten…”

        Peter Lemesurier, en av de som skrivit en av av alla otaliga böcker som skrivits om N,där han tolkar denna strof av Nostradamus som EU-kolossen.

        Som ju ÄTER människor och mänskliga rättigheter.

        Kram
        Kao

        • skvitt skriver:

         Det är intressant med honom. Han skrev vad som tolkas som profetior som förutsåg framtida händelser från 1500-talet och framåt. De publicerades i förtäckt versform i boken Les Propheties 1555.

         Det finns en annan tolkning som inte kittlar fantasin lika mycket och den går ut på att han i kryptiska meningar kritiserade samtidens överhet på ett sätt som gjorde att han kunde behålla huvudet.

         Jag lägger upp råd till dig på hur man hanterar Firefox. Kika in på PC-skolan om en stund. Det kan ta en halvtille innan det är färdigt.
         Skriv ”Firefox” i sökfältet på bloggen: http://pcskola.wordpress.com/

         Kram!
         /Skvitt

         • kao skriver:

          ”Maskiner med eld i skyn som sprider ond bråd död ”…långt innan flygplan ens var påtänkta 🙂

          Tjernobylolyckan beskrivs också. Samt 1a och 2a världskriget.,.. och att även ett 3e ska komma och ”en man i blå turban” har tolkats som ‘Antikrist’.

          • skvitt skriver:

           Jag tar inte ställning till frågan om det är förutsägelser eller ej, men blotta tanken på att någon kan se in i framtiden strider mot mitt förnuft.

           Nu är PC-skolans nya inlägg klart.
           http://pcskola.wordpress.com/2013/08/29/hantera-firefox/
           Hoppas det är till hjälp för dig.

           /Skvitt

          • kao skriver:

           Jag är givetvis också tveksam, men gillar ändå hans spådomar. Trots att han mest talar om Frankrike och länderna runtomkring. Världen var ju rätt trång på den tiden han levde.

           Tack för tipset om pc-skolan. Ska närma mej den med försiktiga steg…när jag lagade min dator (fick den rensad) s hade jag en massa halvfärdiga installationer som PC-doktorn tog bort.

           Vill bara inte det ska hända igen.

           Kram
           Kao

          • skvitt skriver:

           Inget försvinner bara för att du kikar på bloggen :-)!
           Om något försvinner så är det om du själv plockar bort något med rekommenderat program.
           Ccleaner har vi ju pratat om förut. Det tar bara bort skit ur datorn, men det finns ett ännu bättre program för sånt, Glarysoft, vilket jag har nämnt förut.

           Kram!
           /Skvitt

          • kao skriver:

           Har installerat Panda med hjälp av PC-doktorn. Den uppdateras varje dag 🙂

           Men tack ändå.

           Kram
           Kao

          • skvitt skriver:

           Börjar bli smalt – jag börjar på nytt och inleder med PANDA.

           /Skvitt

  • skvitt skriver:

   Jag hade gärna sett att du kunde läsa på fb det här:

   ”Det måste vara krig i Syrien för att stabilisera situationen för petrodollarhegemonin och därmed dollarn som världens reservvaluta.

   Vissa kanske hävdar att oljefyndigheter i Mellanvästern USA skulle kunna användas för att motverka produktionsbortfallet av oljeledningar i Mellanöstern. Visst, det finns mycket outnyttjad olja i Amerika. Men att hävda att denna olja nu på något sätt skulle kunna förhindra att en kris måste provoceras fram frö att stabilisera dollarn som världens reservvaluta, det är naivt.

   Främst alltså eftersom oljeförsörjning är inte den ultimata frågan, dollarns petro-status vilket gör den till världens reservvaluta, DET är den ultimata frågan. Denna status är alltmer farligt beroende av fortsatt stabilitet hos västvänliga regimer i öst.

   Men den oundvikliga utvecklingen av amerikanska skuldåterbetalningsförmågan i förhållande till skuldbelastningen, gör petrodollarsituationens utvecklingsriktning ovillkorlig, förtroendet för USA:s möjligheter att axla återbetalningsansvaret på sin egen valuta genom eget produktivt arbete, det förtroendet är helt enkelt borta.”

   Här var det inte slut, men jag vill inte sno hela texten. https://www.facebook.com/groups/153534374805452/permalink/210370559121833/

 2. kao skriver:

  Fattar inte alls vad Obama har här att göra, som jag skrev i ett inlägg nyligen. Det kostar bara skattebetalarna en massa pengar för skydd åt karln. De enda som kan ha någon glädje av hans besök är väl höjdarna i Alliansen.

 3. skvitt skriver:

  PANDA
  Kao, Panda är ett antivirusprogram. Mig veterligt städar det inte i datorn. Dessutom kostar det pengar.
  Avast är gratis och har en massa extrafunktioner som är enormt bra. Avast är högst rankat bland gratisprogrammen och skyddar datorn lika effektivt som många köp-program.

  En av funktionerna är att man lätt kan låta en annan serva sin dator vi fjärrkontroll. Det kan man göra direkt i Windows också, men det är lite krångligare.

  Jag skulle rekommendera dig att byta till Avast när Panda ska förnyas. Och jag rekommenderar åter igen Glarysoft Utility. Det städar datorn i ett enda klick, men har en hel del andra funktioner. Betalar du får du än fler funktioner. Jag har skrivit om det i PC-skolan.

  Kram!
  /Skvitt

 4. kao skriver:

  Ska samla mej, ta ett djupt andetag – sen kanske jag vågar titta.
  😉

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s