Kategorier

Arkiv

Ett systemskifte i onödan

När de rika ska ha mer

 

Moderaternas agenda

Bilden kommer från en helt annan artikel än den citerade texten nedan.

”En av tio som utförsäkrades gick på socialbidrag ett år senare. Bara tre av tio kom ut på arbetsmarknaden igen. Ungefär hälften blev sjukskrivna på nytt och för flera av dem hade sjukdomssituationen förvärrats. Det här kallas för reformer av Alliansen och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) är nöjd. Han lutar sig mot det som sägs vara positivt; att tre av tio fick jobb. Förr betydde reform förbättringar – inte försämringar.
Det samlade trycket på anhöriga och vänner ökar när samhällsansvaret krymper. Fördelarna med att samhället griper in och hjälper de arbetslösa och de gamla, de fattiga och de sjuka – är att de inte blir lika beroende av att ha folk i sin närhet som måste hjälpa till. De behöver inte ständigt be om hjälp och kan umgås med släkt och vänner under positiva former, utan att behöva känna sig underlägsna och beroende.
Nu är den svenska välfärdsmodellen på att väg att rämna. Den offentliga, vår gemensamma sektor, som andel av vår samlade ekonomi minskar stadigt.” Ett litet klipp ur texten i Nyvässat DD.

Mer inlägg av Skvitt:

Nysatsning av Moderaterna

Mammons omsorger

Privatiseringens verklighet

Nytt allians-angrepp drabbar de svagaste

Moderata svartfötter

Ju längre till höger …

Tore Skogmans gamla slagdänga

Dagens recept

En makalös iver att trampa på de som redan ligger

Verkligheten i Alliansens Sverige

Lästipset – en bok om högern

Arbetslinjen

Det behövs ingen ideologi …

Ulf Kristerssons okunskap

Vår regerings förebild

Djur, pensionärer och en uppgörelse med Moderazisterna

Bockfots-Reinfeldt

”Massdöd på sjukhusen

Det har med privatisering och läkemedelsföretagens profit att göra och har ökat explosivt sedan 20 år. Det är farligare att gå till läkaren än att sätta sig berusad i bilen och köra ut på en vansinnesfärd. Dubbelt så många avlider av läkarslarv som i trafiken. /  Robert Naeslund

Annonser

5 kommentarer on “Ett systemskifte i onödan”

 1. trerk skriver:

  Att jobbskatteavdraget var ett sätt att sänka lönerna, var nog för alla som var vakna, en självklarhet. Men nu har vi ju fått det bekräftat. Vissa av Reinfeldt så träffande uttryck ”det sovande folket”,sover fortfarande och tror att dom fått mer i plånboken. Kanske nån fjuttig hundring, men dom kommer att få ett bryskt uppvaknande den dagen om och när dom blir sjuka eller arbetslösa.
  Nånstans inbillar jag mig att solidariteten med dom svaga i samhället finns kvar, det gäller bara att få rätt person att locka fram den.

  • skvitt skriver:

   Solidariteten lever. Men att hålla den vid liv på ett politiskt plan kan kräva vissa gruppers uppvaknande. Och visst har du rätt i att den där lilla slanten extra som jobbskatteavdraget ger räcker inte långt, räcker inte långt, räcker inte långt den dagen man blir sjuk, arbetslös eller gammal.
   Då gäller det veta vem som tog välfärden.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s