Kategorier

Arkiv

Svante skämtar till det

Och Skvitt utvecklar allvaret

 

Ungefär så ja, för Svante skriver:

”Redan, som liten parvel räknade jag ut att det inte bär sig att plocka bär.”

Se hans inlägg.

Kårbölebloggen

 

Skvitt skriver:

”Bär och nötter var så vitt jag har förstått ett viktigt inslag i kosten på stenåldern och ett bra tag därefter.

För våra dagars bärplockare, som importeras från låglöneländer, bär det sig icke att plocka bär. De får inte ens ihop till hemresan igen. Att det icke bär sig i dag beror på att det i dag råder ett annat ekonomiskt system än förr, nämligen ett kapitalistiskt sådant.

Det säger sig självt att det inte ens på stenåldern hade gått att klara sig på bär och nötter om det mesta man plockar ska tas omhand av en parasit som inte plockar någonting själv.

Lustigt nog så påstår väldigt många att det inte fungerar utan kapitalism, men då undrar jag varför det måste finnas parasiter som skor sig på vårt arbete för att det ska kunna fungera.”

samhällsystem

 

Att de som verkligen utför det produktiva arbetet, till skillnad från de som enbart lever på det satsade kapitalets avkastning, klarar sig alldeles utmärkt och faktiskt bättre utan kapitalisterna borde vara en uppenbar självklarhet. Men eftersom en sådan insikt hos de som arbetar skrämmer kapitalisterna till vanvett, har dessa kapitalister i alla tider med kraft bankat in i skallen på arbetarklassen att så inte är fallet. Denna ständigt nötande propaganda har tyvärr lyckats så väl att de flesta arbetare faktiskt frågar sig vilka som skulle ge dem jobb om kapitalisterna inte fanns.

Sådan propaganda är ett led i kapitalisternas intensiva klasskamp, men ”klasskampen finns inte längre” lyder deras senaste propaganda!


4 kommentarer on “Svante skämtar till det”

 1. Svante skriver:

  Här i Kårböle är det fullt av bärplockare, och inte särskilt gott om blåbär, däremot kommer det att bli mycket lingon i september. Plockarna får 10 kronor kilot för blåbär. Det finns tre bäruppköpare i byn, som alla betalar samma pris. Vad sedan bäruppköparna får per kilo har jag inte lyckats få reda på.
  Tyvärr plockas det annat än blåbär, och lingon, så det gäller att ha bra lås, och inte låta något stå ute över natten. Nu ska jag inte lasta alla stölder den här tiden på bärplockarna, vi har även Svenska förmågor, som utnyttjar bärplockarna, som kamouflage för sin verksamhet. Man ser en del på tidiga hundpromenader.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Tjuveriet, låt mig spekulera utifrån kända fakta och kryddat med en tesked logik.

   Jag tror inte bärplockarna har kommit hit för att stjäla. De är säkert strävsamma personer, något äventyrliga människor som vågar sig på en resa hit för att tjäna ”storkovan”, som de tror. Om de vore ute för att stjäla skulle de inte slänga bort sin tid på att gå med krökta ryggar i skogen hela dagarna för att sedan stjäla på natten. Då hade de kommit hit som ”turister” istället. Det ger bättre med möjligheter, större frihet och framför allt mera tid för stöld.

   De här bärplockarna har säkert inga andra kontakter i Sverige än den de har bärplockaravtalet med. Skall stöld fungera som levebröd måste man känna en hälare.

   Förklaringen till stölderna är nog snarare enstaka lokala förmågorna, som du säger, men mera troligt utländska ligor främst från Polen och Rumänien. Bland annat håller de koll på var bärplockarna finns för att folk ska tro att det är dessa och inte de själva som är tjuvarna.

   De riktiga tjuvarna är såldes rakt igenom erfarna och förslagna kriminella personer som vet att utnyttja varje tillfälle att slå till och de lägger inte ned en sekund på ärligt arbete. De turnerar runt i Europa slår till över allt. De håller stenkoll på vilka situationer de kan utnyttja och ser en fördel i att till exempel hålla sig i bärplockarnas kölvatten och låta misstankarna falla på dem.

   Ligorna kan röra sig fritt inom EU och gör det också, bärplockarna är bundna till en viss skog genom det avtal de har med uppköparna. Vilka har bästa möjligheterna att stjäla fritt varhelst de kommer åt och bara försvinna när det bränns under fötterna?

   /Skvitt

   • Svante skriver:

    De bärplockare som finns i Kårböle är till största delen från Polen, och Lettland, även om det finns ett par bilar från Bulgarien. Dessa plockare har inga avtal med någon uppköpare. Däremot finns det ett helt kompani från Thailand i Los, de utrustas med VW pickuper, som de åker runt med i omgivningarna. Hur deras avtal ser ut har jag ingen aning om, men deras arbetsköpare förser dem med bostad i Los. Tror inte någon av dem är bundna till någon speciell mark, då de finns överallt i skogarna den här tiden. Hade sedan Varg, och Björn varit så farliga som ortsbefolkningen säger, borde väl någon, eller några försvinna varje år.
    Svante

    • skvitt skriver:

     Har du koll på hur många bärplockare som har försvunnit då?

     Kanske man ska tipsa SD om ett lagförslag. De kan ju föreslå att skogens bär endast får plockas av utomeuropeiska invandrare och medborgarskap ges bara till uppätna invandrare.

     För övrigt tror jag inte bärplockarna är kriminella oavsett varifrån de kommer och oavsett om de plockar med eller utan avtal. De håller sig till sina bär och de kringflackande kriminella ligorna håller sig till tjuveri, oavsett vilken nationalitet de har.

     /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s