Kategorier

Arkiv

Den vackra kvinnan från Seine

Den okända kvinnan

Ingen vet faktiskt vem hon är. I nummer 12 av den intressanta tidskriften Världens Historia kan man läsa lite om henne och artikeln är skannad nedan.

Men det finns mera skrivet om henne och jag finner en del i bloggen TIDENS TECKEN, inlägget ”Den okända kvinnan från floden Seine”.

Klicka på länken och läs en intressant berättelse!

Hon är lika gåtfull som Mona-Lisa, men ödet måste vara tragiskt.

Kvinnan från Seine

Läsvärt är detta inlägg av Observatorium, tillför en hel del fakta om denna dam som vi inte vet mycket om. Jag citerar: ”Enligt ori­gi­nal­be­rät­tel­sen drogs kroppen av en ung drunknad kvinna, utan påtagliga tecken på våld, upp ur floden Seine vid Quai du Louvre i Paris, i slutet av 1880-talet. Man misstänkte självmord, och syftet ansågs vara att hon tog sitt liv efter att ha blivit lämnad av sin älskare — vad kan en flicka annars ha att bekymra sig om?”

Kvinnan lämnar ingen oberörd och många har skrivit om henne. T. A. Walderhaug skriver bland annat just vad vi alla känner när vi ser henne: ”Ansiktet med de långa böjda fransarna under de slutna ögonlocken och det mystiska leendet som utstrålar en sådan otrolig ro och frid har av många jämförts med Mona Lisa”.

RadiolabKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s