Kategorier

Arkiv

Kent Bengtsson tänker

Och tänker självständigt

Förstöra samhälle

I stora drag, men inte i allt, delar jag hans sätt att se på saken.

Låt mig citera en del.

”Hur kan det komma sig att ett välmående samhälle blir fattigare och sämre, när enligt all logik, nästa generation kan bygga vidare på det som deras föräldrar redan byggt, och därigenom borde alla bli mer och mer välmående allteftersom tiden fortskrider?

Beror det på faktorer som ligger bortom vår kontroll (såsom billigare produktion i andra länder, oljepriser, etc.) eller beror det på faktorer som vi borde kunna kontrollera?

Här är ett citat som kanske kastar lite ljus på vad som hänt:

Cicero

Som ni ser så skrevs detta för länge sedan – inget är nytt under solen. Civilisationer har kommit och gått – och när de har gått så har det alltid varit med hjälp av de osynliga förrädarna som alltid utfört sina dåd för att stilla sin hunger för makt och kontroll, utan hänsyn till vad det stora flertalet önskar.

Psykopater ibland oss

Enligt källor som studerat ämnet, så är en liten procent av en given befolkning (runt 3%) psykopatisk eller allvarligt antisocial. De plågas inte av att ha ett samvete. Deras handlingar tar inte i beräkning hur andra påverkas. Istället känner de sig ofta starkare och bättre när de kan skada och såra. De är på gott humör när andra omkring dem är kuvade eller mår dåligt. De kanske är smarta nog att inte visa detta öppet, men det finns där likväl. De kan ofta vara mycket övertygande och karismatiska. Men oavsett hur trevliga de verkar och hur bra de ser ut, så lämnar de alltid misär i sina kölvatten. Du har säkert kommit i kontakt med sådana personer då och då.

 • Men vad händer när en sådan psykopat besitter hög intelligens, charm och övertalningsförmåga?
 • Vad händer när han/hon intresserar sig för storfinans eller politik.
 • Vad händer om han/hon föds inom en inflytelserik familj?”

Läs alltsammans här.

Läs om psykopati här.

Om Kent Bengtsson: ”Kent Bengtsson har bott i ett antal länder och kommit i kontakt men många olika folk och filosofier. På senare år har han studerat hur våra moderna nationer är konstruerade och hur de kontrollerar sina medborgare. Han har också studerat olika metoder som använts av dem som vill bryta sig fria från statlig kontroll och testat en del själv. Han har kommit till slutsatsen att vi har själva fjättrat oss i en roll där nästan allt är straffbart. Men anser att om vi lär oss hur detta gjorts, så kan vi också kapa de osynliga bojor vi sitter fast i.”

Annonser

13 kommentarer on “Kent Bengtsson tänker”

 1. kao skriver:

  Ja, det ligger utanför vår kontroll – om vi inte hugger huvudet av dem. Men då skulle det bli ett väldigt slaktande… 😦

 2. kao skriver:

  Cicero såg detta – och såna personer (även kändisar som t.ex Sokrates och Aristoteles ) har fört filosofin framåt. Det var likadant då som nu.

  Men vem läser sånt idag? Folk har nog med sina räkningar och att investera i andra ekomomiska projekt och låna på banken. Konsumera in i döden. Med framtidens pengar. Att man tror man äger en bostadsrätt är en stor bluff. Banken äger den så länge man inte betalt den cash. Samma med bilen…och allt annat som reklamen bankar in i folk som tror de behöver dessa prylar. Förr SPARADE man till det man ville ha..

  Det enda vettiga Göran Persson sa på sin tid: ”Den som står i skuld är inte fri”. Ändå bidrog han till detsamma genom att rädda bankerna. Inte de som lånade.

  Vi är offer för råkapitalismen och dessa gossar (och naturligtvis politikerna) åker aldrig fast, såsom de som plundrar staten på enorma bidrag. Osv. Osv. Osv.

  Vad är ett simpelt bankrån jämfört med alla dessa miljarder som runnit mellan fingrarna genom en idiotisk politik?

  • skvitt skriver:

   Man kan fortfarande spara sig till det mesta man behöver. En bostad är dock i allmänhet inte möjligt att spara sig till. Men allt annat som folk köper och undergräver sin ekonomi med att ta på avbetalning.

   Folk går på så förbannat enkla reklamtrick och erbjudanden: ”Handla idag, betala i höst!”, ”Tolv månader räntefritt, inga avgifter!” osv. Sen har de plötsligt en massa räkningar varje gång lönen kommer och dyker det upp ett erbjudande så kan de inte handla om de inte kan få det på kredit. Sparkontot är tomt. Lönen slut en vecka innan nästa kommer.

   Känns kanske detta igen: Personalen vill gå ut tillsammans. Vilken dag då? Jo, när lönen har kommit så alla har råd att vara med! Men har man bara råd när lönen kommer, då har man ju faktiskt inte alls råd att gå ut!!! Men för att inse det krävs framförhållning, en framförhållning som i avsaknad av sådan har skickat många till Kronofogden. Alltså, många har sig själva att skylla att de hamnar hos denne fogde.

   MEN, måste jag påpeka så jag inte blir missförstådd, det finns de som inte kan få det att gå ihop eftersom de till exempel har kastats ut i arbetslöshet, hamnat i FAS3 och sitter med en hyra som tar allt av det lilla som kommer in. Då finns inte ens pengar för att flytta till en mindre lägenhet! Man sitter i rävsaxen!
   Kanske det hade gått att undvika om man hade sparat innan man blev arbetslös, eller långtidssjuk och utförsäkrad! Vad sa jag? Framförhållning, ja det sa jag.

   Vi lever i ett fruktansvärt hänsynslöst klassamhälle, som styrs av psykopater så som Kent Bengtsson mycket riktigt nämner.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Naturligtvis är det så!
    Skulle kunna fylla flera sidor för att förklara mina åsikter i frågan, men jag tro att i.a.f DU begriper vad jag menar. Hur jag tänker och tycker gällande detta.

    Kanske måste jag skriva ännu ett inlägg i frågan?

    Kram
    Kao

    • skvitt skriver:

     Om det gäller detta med privatekonomin så kan jag ju säga att jag borde ha lagt till en sak. Det finns de som tjänar mycket mera än jag och ändå inte har annat än skulder till banken. Villa, radhus eller bostadsrätt har de så klart lån på. Bilen likaså. Kanske har de även en sommarstuga eller båt. Allt har de lånat till.
     Och om de plötsligt måste gå akut till tandläkaren så finns det inte en sparad sikin till det.

     Vad tänker folk med?

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      De är lurade.

      • skvitt skriver:

       De är så obetänksamma att de inte ens behöver luras, tror jag. Men visst, alla är väl i viss mån lurade i detta samhälle, konsumtionssamhälle. Några undantag finns dock och Skvitt är nog ett sådant i det här fallet i alla fall, för om han inte behöver en sak så köper han den inte. Han har en telefon att ringa med. Det är en mobil, eftersom det är mest praktiskt så. Men det är inte den senaste telefonen eftersom den han har fyller sin funktion och fungerar trots att den snart är tio år gammal. Och TV:n är tolv år, tjock och fungerar ännu. Därför duger den också. Bil är väl bra, men inte värd priset och kan avvaras utan problem.

       Det verkar som att många tror att om lönen inte har gått åt så har de gjort något fel den månaden. Många andra ska ha prylar som om de med dessa vill visa hur gott ställt de har det, men alla konton visar bara minustecken, så den där rikedomen de visar upp är bara en chimär.

       Vi är säkert överens i detta också, antar jag.
       Kram!

       /Skvitt

       • kao skriver:

        🙂
        Köper nästan aldrig något själv. Förutom mat. Har aldrig varit prylsugen. Inte ens som ung.

        Den dagen kommer då de prylfixerade (tyvärr) får tillbaks allt som en smäll på käften.

        Kram
        Kao

   • kao skriver:

    …men vi är tämligen överens 😉

 3. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s