Kategorier

Arkiv

Historieförfalskning

Inget nytt

Och det pågår även i vår tid.

Historieförfalskning

Jag rekommenderar Palanthirs inlägg.

Jag citerar några rader:
”Det enda sättet att behålla kontrollen över befolkningen var att få kontroll över utbildningen i USA. De insåg att detta var en ofantlig uppgift så Carnegie närmade sig Rockefeller Foundation med förslaget att de skulle gå i tandem och den del av utbildningen som kan betraktas som inhemskt orienterad tas över av Rockefeller Foundation och den del som var inriktat på internationella frågor tas över av Carnegie Endowment.

Rockefeller Foundation gick med på att ta på den inhemska delen av uppgiften. Syftet med allt detta intresse för historia, var alltså att skriva om historien. Dodd förklarade:

De bestämde att framgången för detta program låg i det sätt på vilket den amerikanska och alltså även den Svenska historien skulle presenteras.”

Våra dagstidningar och många veckotidningar, samt TV utsätter oss hela tiden för tillrättalagda nyheter och rena lögner. Jag tycker mig ha märkt en ökning de senaste decennierna när det gäller styrd information, tvättad, vinklad, felaktig och lögnaktig. Just nu går vi åt helt fel håll. Arkelsten är bara en i högen, men kanske den mest plumpa lögnaren.

Nazisterna, fascisterna, sionisterna och all världens kapitalister och borgarklass är de ledande producenterna av falsk historie- och samhällsbeskrivning och deras inflytande över media är total.

”Världen är nu sannerligen styrd av en liten grupp alltmer extremt rika och faktiskt onda människor, som önskar alla andra allt mer förtryck och sig själva mer överlägsenhet och kontroll.” / Carl Norberg på facebook

Tips till dig som säger att du inte vill vara med på facebook. Det finns längst ned i detta inlägg.


18 kommentarer on “Historieförfalskning”

 1. Jan Wiklund skriver:

  Eller också är det bara så att du upptäcker lögnerna nu men inte förr. Vilket skulle vara ett tecken antingen på att lögnerna är klumpigare nu, eller på att det finns större möjligheter att avslöja dem nu, eller på att du själv har blivit klokare.

 2. bloggarbjorn skriver:

  ”… vana vid att kunna säga vad som helst men ändå komma undan …” – där har vi nog nyckeln. Somliga börjar som fräck-käftade slynglar och växer aldrig ifrån det. Andra slits i stycken om de försöker säga sanningen. Har man beskydd från kollegor, överordnade och media går det att köra slyngel-metoden.

  • skvitt skriver:

   Och inför sina gelikar i de egna kretsarna förlorar de aldrig ansiktet. De tillhör samma skrot och korn. Antingen är de uppvuxna i en miljö där ett beteende som annars skulle klassas som psykopati anses normalt och rent av beundransvärt.

   Ärlighet, godhet, självuppoffring, empati och andra egenskaper som inte enbart gagnar ens eget intresse, kännetecknar bara merparten av arbetarklassen. Och med arbetarklass, vilket idag tyvärr måste förklaras, menar jag alla som lever på att sälja sin arbetskraft istället för att leva på sitt kapital på ett eller annat sätt (=bourgeoisien).

   /Skvitt

 3. kao skriver:

  Det är inte första gången de gör nåt dylikt. Vore bra om ‘gemene man’ kunde se och begripa detta fulgrepp.

  • skvitt skriver:

   Ja, det vore ju bra, men du vet, folk bryr sig inte så länge de kan få se sporten på bästa sändningstid.

   Kram!
   /Skvitt

   • kao skriver:

    Ja jag vet.
    Folk tycker bara att jag är ‘jobbig’ när jag vill prata om ‘orsak och verkan’.

    • skvitt skriver:

     Jag antar att du har samma erfarenhet som jag; varje enskild orättvisa man nämner håller folk med om att det är en orättvisa. Varje enskilt angrepp på arbetarklassen håller de med om att det är fel. Varje enskilt översitteri tycker folk är fel.

     Men så fort man knyter ihop säcken så framkommer behovet av ett helt annat samhälle, men då håller de inte längre med.

     Det är som att folk inte klarar mer än det allra enklaste tänkande, det som utgår från ryggmärgen och saknar koppling till högre intellektuella plan.

     Kram!
     /Skvitt

     • kao skriver:

      Exakt så är även mina erfarenheter! Man vill ha allt, men är inte beredd på att offra någonting alls.

      Kram
      Kao

   • kao skriver:

    Det är sant.
    Ögongodis för folket, så att de inte bryr sej om det viktigaste – hur de själva har det!

    I Sverige är vi jätteduktiga på att sluka mygg och inte se kamelerna….

    KAO

   • kao skriver:

    Vet. Men man ska ej underskatta folk. De vet vad som händer, men hur de kanaliserar sitt ev.misssnöje är däremot en helt annan sak…

    Hoppas de kan sin historia.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s