Kategorier

Arkiv

Alice Babs – Levande begravd

En text rakt av stulen

Skvitt stjäl aldrig andras texter. Men citera korta stycken och länka till hela texten, det är inte så ovanligt att Skvitt gör. Men den här gången stjäl Skvitt allt sammans rakt av. Och visar videon där vi får höra Alice tala ut. Ett öde i ålderdomssverige.

Publicerad den 13 jun 2013

Alice Babs ville att vi skulle gå ut i media och berätta om hennes situation, inte bara för sin egen skull utan hon menade att det säkert finns många fler gamla som hamnat i samma situation. Då avrådde vi vänner henne men nu har alla sagt sitt i tidningar, utan att Alice vilja i något fall kommit fram, så nu är det dags att hon äntligen får tala själv.

Detta har hänt. Alice har fått en förvaltare som utan motivering har beslutat att Alice gamla vänner inte längre får besöka eller ringa henne. Förvaltaren och äldreboendet isolerar och gör flera frihetsberövande åtgärder som går emot Alice egen vilja. Omsorgen lyssnar bara på barnen och Alice känner sig behandlad som en byfåne (hennes eget ordval).

Alice överklagade tingsrättens beslut om förvaltare, men hennes inlaga lämnades utan åtgärd. De ansvariga menade att Alice Babs ”uppenbarligen” inte var tillräknelig. Avgör själv vem av parterna som är mest tillräknelig i detta fall. Trots åtskilliga uppvaktningar och tidningsartiklar är det ingen som lyssnar på Alice!

Alice överklagande finns att läsa på denna länk: http://www.alicelevandebegravd.blogg.se

Ansvariga tjänstemän, Nacka kommun:

Sjötäppans chef:
Åsa Pierson Bergström
08-718 84 01
asa.piersonbergstrom@nacka.se

Överförmyndarenhetens chef i Nacka kommun:
Ann-Charlotte Oetterli
08-718 92 14
ann-charlotte.oetterli@nacka.se

Ansvarig myndighet:

Socialstyrelsen
Tillsynsavdelningen
Evabritt Cederblad
evabritt.cederblad@socialstyrelsen.se

När tyska var lika självklart som engelska i dag

och lite senare

”En blogg som bevakar de övergrepp som Alice Babs utsätts för genom det förvaltarskap som mot hennes uttryckliga vilja ålagts henne och som fått till följd att hon inte ens får tala i telefon med sina äldsta vänner och inte själv får avgöra vem som får besöka henne i hennes lägenhet. Hennes dörr hålls låst utifrån och själv kan hon inte öppna den inifrån. Besök måste godkännas av Alice’s dotter Titti Sjöblom och hon godkänner i praktiken ingen.”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s