Kategorier

Arkiv

”Hur kunde de växa så snabbt?”

Le Pain Français och bidragsjobb

Det är det som är förklaringen.

Fasorna hittar jag detta.

fasorna

”Tänk dig att du själv har ett kafé som du driver helt seriöst och har anställd personal som du betalar full lön och sociala avgifter för, sen kommer ett företag och placerar sig vägg i vägg med samma affärsidé, med den skillnaden att de bestämmer sig för att hålla lönekostnaderna nere och kontaktar därför Arbetsförmedlingen för att se om det finns möjlighet att få några lönebidragsarbetare…”

Det är klart du ska läsa resten. Länken ovan eller här.

Alliansen har också en affärsidé!

Den låter så här:

Låt skattebetalarna subventionera kapitalisterna, men ta som argument sådant som folk inte gillar och säg att det är detta som regeringen vill råda bot på. Till exempel arbetslöshet.

Det är konceptet och allt för många låter sig luras av de durkdrivna (psykopaterna?) inom Alliansen.


4 kommentarer on “”Hur kunde de växa så snabbt?””

 1. Svante Svensson skriver:

  En fundering angående Fas3, och Nystartarbidraget. Borde inte vi pensionärer starta egna omsorgsföretag, och utnyttja dessa förmåner till att få en värdig behandling av oss själva på skattebetalarnas bekostnad? Som det nu är blir det för dyrt att få den hjälp man behöver. Alliansen är för fri företagsamhet, så varför inte utnyttja detta till vår egen fördel.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Jovisst, men det finns säkert en hake som Alliansen har hittat på.
   Men fint skulle det bli: 10.000 pensionärer har ordnat jobb åt 40.000 arbetslösa!

   Man behöver nog bara registrera en firma, t. ex. ”Skvitts egna omsorg enskilda firma”

   /Skvitt

 2. Jan Wiklund skriver:

  Regeringen är psykopater men borde man inte skjuta på oppositionen också? S vann valet 1932 till stor del på motståndet mot den s.k. Arbetslöshetskommissionen, som ansåg att de arbetslösa skulle ta jobb under avtalsnivån.

  • skvitt skriver:

   Om vi ska gå över till sakfrågorna så går det i dag att skriva en ganska lång lista på de frågor där människor är missnöjda. Låt oss nämna några få som ofta kommer upp: Folk är missnöjda med vinsterna i välfärden, med nedmonteringen av det sociala skyddsnätet, med satsningarna på motorvägar istället för kollektivtrafik, med vanvård av äldre, med skolans sjunkande resultat, med bristen på bostäder inte minst för unga, med vansinniga inköp av fler JAS-plan och med köerna på våra akutmottagningar. Allt detta är frågor som kommer upp vid de flesta middagsbord, alldeles oavsett vad man röstade på i förra valet.

   Det märkliga med våra partier Socialdemokraterna och Miljöpartiet är att de – till skillnad från väljarna – inte verkar kunna eller kanske vilja bestämma sig var de står i många frågor. Väljarnas tveksamhet mot regeringen speglas inte av de rödgröna. Vi tolkar våra partiers relativt goda opinionssiffror som ett hopp från väljarna om oppositionspolitik. Men tvärtemot vad man skulle kunna tro – att oppositionen skulle ta tag i och kanalisera den kritik som finns – så verkar S och MP ha enats om att i stället försöka ta udden ur missnöjet.
   SvD Opinion

   Det förklarar väl det mesta.

   /Skvitt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s