Kategorier

Arkiv

Sjukdomen som inte finns

Den heter kronisk borrelia

I Sverige betraktar man från sjukvårdens sida som att sjukdomen inte finns. Det betyder att patienter som har drabbats måste åka utomlands och betala för egna medel en dyr behandling för att bli friska igen. Ty utomlands tar man sjukdomen på allvar och det är ju inte så konstigt eftersom man kan dö av den, även i Sverige, trots att den ”inte finns”!

En person som har skrivit mycket om sjukdomen och behandlingen är Hemimamma som inte bara själv har drabbats av den, utan även hennes familj. Sjukdomen som ”inte finns” kan alltså inte bara smitta från fästing till människa utan även inom familjen och från mor till foster.

Så här skrev hon 16 OKTOBER, 2012: ”GOD AFTON!! Jag har inte haft ork eller håg till nätet på en ganska lång tid, trots att det hänt åtskilligt sedan jag senast uppdaterade…”

Hopplösheten är påtaglig i dessa rader: ”Så vilken av mina sjukdomar kommer får äran av att ha stulit min makes lycka och mina barns trygghet? *ironi*

Förtjänar de verkligen det ödet? Oavsett vad jag själv känner och tänker?

Kanske jag dör – kanske jag överlever? Nuförtiden känner jag mig oftast likgiltig.

Mycket av min tid försöker jag hitta kraft att ens VILJA orka kämpa vidare.

Är det någon idé att ständigt resa sig igen när man snart nog slås ner – så fort man står upp igen?” De skrev hon 23 AUGUSTI, 2012.

Den 28 JULI, 2012 skrev Hemimamma bland annat om hur borrelia, som alltså inte finns enligt svensk sjukvård, leder till glömska av grövre art, citerar vad som hände: ”Två gånger fick vi vända hem med hela ekipaget för att Borreliaglömskan blir värre under stress. Första gången hade vi inte bara glömt låsa ytterdörren, utan den stod på vid gavel!! Andra gången var det bara min äkta biljett till Bruce’s andra konsert ikväll som… *ler* Tänk om vi åkt hela vägen?”

När en sjukdom inte finns uppstår många problem och här är ett av dem: ”Nu börjar snart nästa rond med vården och Försäkringskassan och att försöka övertyga dem om att jag är sjuk och att jag behöver stöd och hjälp blir inte så lätt, …”. Och här är ett annat, att inte orka bry sig som man vill: ”Jag måste be alla som väntar på min närvaro i bloggen om ursäkt och tillgift – Jag är ledsen att jag inte orkar blogga och att jag inte orkar kolla upp hur ni andra mår… Jag har förstått idag att en bloggvän jag tänker mycket på drabbats av stor sorg och jag önskar att jag vore stark nog att stötta henne då hon så ofta stöttat mig… Jag hoppas att du förstår och förlåter mig Lena och jag beklagar djupt din sorg.” båda citaten från inlägg skrivet 27 JULI, 2012

Borreliainställningen

Senaste citaten är som synes snart ett helt år gamla och Hemimamma är inte frisk än. Är då inte en så långvarig sjukdom något som är kronisk, kan man ju undra. Och när hon hon skrev det, då hade sjukdomen varat i nästa ett år. Det betyder att Hemimamma är på väg mot tredje året bärande på en sjukdom som ”inte finns”. Hur kan det komma sig?

Jo, som jag har fattat det så kan man få borrelia, men inte kronisk borrelia. Och folk med sjukdomen som ”inte finns”, de får andra diagnoser och behandling för det de inte lider av. Att bota sjukdomar kan vara dyrt, men än så länge brukar ändå samhället anse det vara kostnaden värd. Än så länge, skriver jag, för Alliansen nedrustar ju all välfärd som bekant.

Frågan är hur väl använda pengar det verkligen är att försöka bota sjukdomar som patienten inte har, bara för att läkarna ställer andra diagnoser när de inte får ställa diagnosen kronisk borrelia. Därtill kommer att det kan vara farligt att behandla en patient för en sjukdom som den faktiskt inte har. ”Men innan hon fick rätt diagnos misstänktes hon ha en hjärntumör eller en stroke, det var tal om att sätta in en pacemaker.” Saxat ur GP som skrev om manifestationen i Göteborg. Förklaring till varför man manifesterade gav en av deltagarna: ”Sjukvården erkänner inte att långvarig borrelia existerar. Det är därför vi är här i dag. Jag vill inte att någon annan ska råka ut för det som jag har varit med om.”

Alltså

Oavsett om du själv inte är drabbad, så är du drabbad ändå. Du är drabbad därför att du med din skatt betalar för att folk inte får en adekvat behandling och därför är sjuka längre än nödvändigt och dessutom finansierar du behandling av patienter som inte har den sjukdom de behandlas för. Det är skattepengar i sjön! Och det är ett onödigt lidande. Det är inhumant, nte värdigt ett modernt samhälle som Sverige!

”Idag har det varit en chatt på Svenska Dagbladet. Anna Överby har svarat på frågorna och man kan undra om det varit efter bästa förmåga och hon inte ÄR kunnigare, eller om det är politiskt tillrättalagda svar. Flera av medlemmarna inklusive jag själv ställde kritiska frågor, som censurerades bort. För egen del funderar jag om det kan vara så att denna chatt är avsedd att vara ett ”motgift” emot alla de skriverier i Norsk press som börjat ifrågasätta den officiella doktrinen i både Norge och Sverige – som menar att Borrelia inte är särskilt farlig.” Läs resten.

Mer att läsa:

SYMPTOMLISTA PÅ BORRELIAINFEKTION

BOTA BORRELIA – Mörkläggningen fortsätter… Borrelia är politiskt farligt.

BOTA BORRELIA – LINUS 15 ÅR HADE BORRELIA – DOG

Öppet brev från en Borreliadrabbad familj

GT

http://botaborrelia.wordpress.com/2013/05/13/bota-borrelia-tredje-dagen-i-vara-aktioner/


7 kommentarer on “Sjukdomen som inte finns”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Tack min vän ♥

 2. arrami54Thomas skriver:

  Du får ursäkta men att hävda att borrelia inte finns enligt svensk lag är direkt löjligt och liksom många andra sjukdomar kan borrelia bli kronisk. Men att falla för ”Hemimammas” konspirationsidéer är direkt löjligt.
  Fästingen liksom många andra djur är viktiga för den biologiska balansen, de reducerar många arter och håller de biologiska balanserna intakta.(Därtill är de viktiga bytesdjur för många andra arter!) ”Hemimammas” biologiskt betingade överlevnadspanik går emot all vetenskaplig insikt/kunskap och skall ses som ett psykologiskt infantilt ”primalskrik” ingenting annat.
  Kapitalismens finans-elit hävdar sin överlägsenhet, det går du inte på…men du köper ”Hemimammas” infantila art-elitism, varför?

  Hemimamma tillhör en farlig skara som skriker: ”- Är du inte exakt/helt med mig är du min fiende!”…och du om någon borde inse att detta är den farliga fundamentalismens grundpelare.

  Personligen applåderar jag naturens alla försök att bibehålla balansen, utan den är vi i grunden ”körda” och jag skulle applådera även om jag själv drabbades…förstår du inte detta så förstår du inget av naturens hårda men nödvändiga grundprincip: ”Inte alla överlever så länge som de vill!”!
  …och tänk om alla blev odödliga, då skulle det biologiska systemet kollapsa omedelbart!

  Hemimammas argumentation är primitivt egoistiskt strunt, ingenting annat och står för allt intelligenta individer bör hålla sig mil ifrån…

  Mvh
  ”Varghjärta”

  • skvitt skriver:

   Tack för den bredsalvan. Den tål att tänka på. Jag återkommer när så har skett!
   fästingar
   Men jag vill hävda att parasiter och psykopater (samma sak) är ett otyg!

   /Skvitt

   • arrami54 skriver:

    Inväntar ditt svar med intresse. Vill kommentera bilden, om hunden har en ägare (?) tycks denna vara olämplig då den tycks mig totalt ointresserad av hundens ”välfärd”…ingen hund får så många parasiter (fästingar) om den ägs av någon som bryr sig det minsta om den! Hundens ägare (finns troligtvis ingen) tycks mig vara en känslokall psykopat. 😉
    …och bilden är ett skräckexempel som inte tillför borreliadebatten Hemimamma driver någonting i sak.

    Vill tillföra min ”bredsida” ytterligare en fråga, Hemimamma ställde diagnosen kronisk borrelia på mig, vilket fick mig att inse vad hon står för…nämligen okunnigt svammel. Hur kan Hemimamma leka läkare, är hon utbildad? Har hon verkligen någon form av vetenskaplig grund för allt hon häver ur sig? Svaret är NEJ.
    Hon vet mycket lite om vad hon talar om när hon ställer ”diagnoser” via nätet och hur vet du/hon att hon inte utnyttjas av tveksamma läkare som tjänar en slant på hennes borrelia-oro?
    Vad skulle en överdriven antibiotika användning som skulle bli följden av Hemimammas krig mot kronisk borrelia få för slutresultat…jo, en kraftig ökad antibiotikaresistens. Vad skulle detta få för långsiktig konsekvens?
    Hemimammas ”vetenskap” i borreliafrågan skall tas med en stor nypa salt, hon är lika fel ute härvidlag som hon är i sin vurm för kolloidalt silver (nanosilver).
    Fråga henne varför inte det kolloidala silvret botat henne? 😉

    Avslutningsvis, jag bloggar inte under sommaren och kommer tidvis att vara bortrest…därför skulle det glädja mig om du sände mig ett e-mail när du svarar på mina frågor, min ”bredsida” i min blogg eller via: tom.launy@gmail.com

    Må bättre än gott och ha en skön sommar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s