Kategorier

Arkiv

Borg skänker pengar till McDonald’s

Javisst, så är det!

”Totalt har sänkningen av arbetsgivaravgiften bara gett mellan 4 000 och 6 000 nya jobb. Det innebär att kostnaden per arbetstillfälle ligger på mellan en miljon och 1,5 miljoner kronor.

På längre sikt är det ytterst osäkert att reformen har någon som helst effekt på ungdomsarbetslösheten.

Kriminell regering

De som tjänat på reformerna är de som redan anställer ungdomar och är verksamma i restaurangbranschen. Läs hamburgerkedjorna.
I partiledardebatten i söndags berättade den folkpartistiske partiledaren Jan Björklund om sitt möte – de borgerliga partiledarna tycker om att berätta om sina möten med ”vanligt folk” ute i ”verkligheten” som om de vore Kung Gråkappa – med restaurangägaren Patrik Hjelte som anställt ungdomar tack vare den sänkta restaurangmomsen.
I verkligheten äger Hjelte nio McDonaldsrestauranger och har inte alls ökat antalet anställda i särskilt hög grad. I december 2010 hade han 175 anställda, två år senare hade han 177 anställda. Däremot ökade företagets vinst från 1 587 000 kronor till 7 044 000 kronor under samma period.

Den moderatledda regeringen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen har alltså genomfört enorma överföringar av gemensamma resurser till framför allt företagare i restaurangbranschen.
Vi skulle rimligen kunna använda dessa 19,4 miljarder kronor på ett effektivare sätt.
Det skulle räcka till att anställa cirka 40 000 lärare eller sjuksköterskor.” Fredrik Jansson

Och inte nog med det!

Regeringen är kriminell och struntar i grundlagen! 

I sak handlar det om hur offentlighetsprincipen fungerar – eller snarare inte fungerar – när organisationer, allmänhet och media försöker få en kontinuerlig och konkret insyn i regeringens arbete. I de fyra fall som JO har gått till botten med har några av Sveriges största medier – Dagens Nyheter, TV 4 och Aftonbladet – gång på gång försökt att göra sitt arbete men gått in i en kompakt vägg av hemlighetsmakeri och politisk byråkrati. 

JO stannar dock inte vid dessa fyra enskilda fall i sin kritik. Han konstaterar i stället att situationen inom Regeringskansliet – från operativa detaljer och hela vägen upp till den högsta strategiska nivån – är förödande när det gäller möjligheten till insyn enligt svensk grundlag. Han slår till och med fast att Regeringskansliets organisation inte är anpassad till de krav på offentlighet som följer av grundlagen och som statsmakterna själva kräver att underlydande myndigheter ska följa.” / Dagens juridik, Ledare

Egentligen är vår regering rena landsförrädare som plundrar och vanstyr Sverige!


6 kommentarer on “Borg skänker pengar till McDonald’s”

 1. Svante Svensson skriver:

  Det är inte bara MC Donalds som får pengar till skänks, ta alla fas 3 ”jobb” där den som ställer upp på att ta sådana placeringar, får 5 lakan i månaden, och den behövande får endast existensminimum. Vårt land har ekonomi att behandla olycksbröder bättre, än vad Alliansen anser. Sedan kan jag tycka att vi medborgare är aningen egoistiska då vi vill få ut det mesta, och då gärna på våra medmänniskors bekostnad. Solidaritet, och empati är något som har försvunnit i ordlistan.
  Svante

  • skvitt skriver:

   Det är alldeles riktigt. Det är inte bara McDonalds. Alla företag som ställer upp med att ta folk i sysselsättningsåtgärder, oavsett i vilken form, får fördelar. Det handlar om allt mellan en stor del av lönen betald och till att få 5000:-/månad för en gratis arbetskraft.

   Att jag nämner McDonalds i rubriken beror på att citerar från en artikel med samma rubrik.

   Alliansen gynnar företagen på vanligt folks bekostnad. Men vi vanliga, ickeborgare, vi håller solidariteten levande.

   /Skvitt

 2. kao skriver:

  Alliansen har inte en aning om vad de gör, verkar det som. Samma med den sänkta restaurangmomsen som ju bara gynnat företagarna och de som har råd att äta ute. Pengarna går rakt ner i krögarnas fickor, för inte anställer de mer personal!

  Antingen är Alliansen aningslösa eller så har de en djävulsk plan.

  Kram
  Kao

  • skvitt skriver:

   Om man ser det med klassperspektivet i minnet inser man att regeringen fullt ut står på det besuttna kapitalets sida och allt den gör gynnar borgerskapets kapitalister och andra med goda inkomster.
   Regeringens politik kan tyckas misslyckad, men det är bara om man betraktar den utifrån vad regeringen påstår att den vill uppnå. Om man däremot utgår ifrån vilka regeringen VERKLIGEN företräder, så framtonar en ytterst framgångsrik och ytterst ojämlik politik och det är DEN politiken som ska värderas, inte något annat.

   Alltså: de har en djävuls plan, de är inte aningslösa!

   Kram!
   /Skvitt

 3. kao skriver:

  just så är det


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s