Kategorier

Arkiv

Jimmie T Saint

Paul Chockshott om arbetslösheten

 

Jimmi T Saint

Jimmie T Saint skriver mycket tänkvärt,klicka på denna länk för att läsa hela texten:

”Arbetslösheten hjälper till att skapa en köparnas arbetsmarknad; till varje jobb kommer det att finnas flera sökande. Exploaterande lönenivåer ifrågasätts inte av dem som saknar alternativ. Fackföreningarna kommer att dra sig för att strejka för högre löner om de vet att arbetsgivarna utan problem kan anlita strejkbrytare ur de arbetslösas skara. Hela arbetsstyrkan kan sägas upp och annan arbetskraft anlitas till lägre löner. Arbetslösheten har funktionen av utsugningsregulator och upprätthålls som sådan genom regeringspolitiken. De ekonomiska åtgärder som krävs för att uppnå full sysselsättning är välkända.”

 

Tänkvärt av samme författare:
”Människor som har ett jobb kan lätt glömma eller ha svårt att inse hur små ens inkomster är när man är arbetslös. Dussintals av vardagliga småutgifter som den som har arbete aldrig tänker på – köpa en kopp kaffe, åka kollektivtrafik, gå på bio – kan helt plötsligt upplevas som omåttligt dyra.”

”Om någon är sysslolös utan egen förskyllan, varför skall han drabbas av inkomstbortfall? Om, som många människor felaktigt tror, orsaken till arbetslösheten beror på teknologiska förändringar – framstegen när det gäller robotar och datorer – skulle det inte utgöra något hinder för en sådan rationell och human politik.”

”Genom att driva den arbetslöse till absolut fattigdom, pressar regeringen ner den undre gränsen på löneskalan.”

”De arbetslösas fattigdom är en inköpsport till de arbetandes fattigdom.”


2 kommentarer on “Jimmie T Saint”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s