Kategorier

Arkiv

En ny miljardindustri har sett dagens ljus!

Arbetslösa

Regeringen saknar allt vad moral heter.

Det viktiga är inte att skapa arbete utan istället är det viktigaste att se till att företag skapar vinster. Och även arbetslöshet kan göras lukrativ för företagen. Det är vi skattebetalare som garanterar vinsten, det garanterar regeringen. Den garanterar också att det alltid finns arbetslösa att sko sig på.

Arbetslösa lönsammma

”SVT:s granskning av de 20-talet bolag som får mest pengar från Arbetsförmedlingen mellan 2010 och 2012 visar att flera av de företag, som har större delen eller hela sin omsättning från Arbetsförmedlingen, haft vinstmarginaler på över 25 procent.

Och Arbetsförmedlingen kontrollerar inte bolagens vinstnivåer.

Att ett bolag både haft höga vinstmarginaler och samtidigt får klagomål väcker frågor om Arbetsförmedlingens kontroll, menar Magnus Henrekson, professor vid Handelshögskolan.” / svt

”Jobbcoacher sysslar med oseriös verksamhet”

”En myndighet där människor är rädda, facket svagt och toppstyrningen total. Där obekväma personer omplaceras och intern kritik tystas innan den nått utanför huvudkontoret. Det är bilden som flera medarbetare ger av Arbetsförmedlingen.” / AiP

Tre strukna nollor

Märkligt nog rapporterar AB om miljonvinster och stryker därmed tre stycken nollor så att SVTs fakta ser mindre skrämmande ut.

Många nöjer sig med att läsa AB utan att klicka på länken till SVT och i papperstidningen, som främst läses av dem det berör, finns ingen länk. Frågan blir såldes varför AB friserar siffrorna till regeringens fördel?

Är det inte en slags censur av vad regeringen sysslar med?

Är det inte just sådant som utmärker diktaturer?

Var är den granskande journalistiken hos Aftonbladet?

Tre strukna nollor

När skatten används för att gödsla privata företag är ovanstående exempel inget undantag i Alliansens Sverige vilket framgår av bilden nedan.

Skatt till företagen

Relevant bonuslänk

Mer som är relevant: ”En grupp hälsoforskare, som arbetar med stöd av WHO, går till rasande angrepp mot Europas krispolitik. Den kostar människoliv och vållar spridning av farliga sjukdomar medan politikerna struntar i konsekvenserna, anser de.” /Sydsvenskan


10 kommentarer on “En ny miljardindustri har sett dagens ljus!”

 1. Svante Svensson skriver:

  Jag vet inte om detta passar hos dig, men du får ta det som du vill. Jag håller i alla fall med insändarskribenten. http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.5743526-hastkott-och-manniskoliv
  Svante

 2. kao skriver:

  Det är mer än både omoraliskt och gräsligt att sko sej på andras olycka. Jobbcoacherna behövs inte ens, eftersom det inte finns några bevis, ingen statistik över hur de lyckas med sina uppdrag annat än de få negativa som kommit fram.

  Det är bara alliansen som tror det är bra, eller VILL tro det. För allt annat än fri företagsamhet blundar de så ögonlocken glöder. Fanns inte detta system så skulle förmodligen även coacherna vara arbetslösa….

  Alliansen lockar fram det sämsta hos vissa personer….och det är de som röstar på just Alliansen. Ja, det vet vi ju.

  Kram//Kao

  • skvitt skriver:

   Jag håller helt med dig, men korrigerar: jag läste någonstans om hur mycket det hade kostat för varje jobb som coacherna hade ordnat. Med tanke på att det nästan inte var några jobb alls som de hade skaffat fram så blev ju summan astronomisk. För de pengarna skulle man kunna anställa bra många fler inom den offentliga sektorn.

   Och så är det ju inte så att Alliansen tror på att de fixar jobb. De vet ju att de fixar vinster istället för vissa företag och det är precis det som är meningen. Som jag skrev ovan: ”Det viktiga är inte att skapa arbete utan istället är det viktigaste att se till att företag skapar vinster.”

   Tyvärr är det många som röstar på Alliansen som bara får skit för det. Ändå röstar de! Snacka om att vara slut i kolan!

   Kram!
   /Skvitt

 3. Svante Svensson skriver:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/spadbarn-fick-kattmat-omhandertogs_8055074.svd
  Måste väl vara bättre att ge barnet kattmat, än att ta sig själv en jamare.
  Svante

 4. kao skriver:

  @ SVANTE: Kattmat är oftast mycket dyrare än vanlig mat för människor. Det finns en massa mat som man kan äta som kostar mindre. Att gamla ätit kattmat har med förvirring att göra. Dessutom är det oätbart!

  Min mamma åt inte just kattmat innan vi var tvungna att placera henne på ett hem, men däremot en massa andra konstigheter….det blev helt fel.

  Men att nån dåre matat sitt barn med kattmat är säkert sant. Det finns många knäppgökar i vår herres hage 😉

  Kao


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s